|
Начин за лоша слика |
Внеси реплика |
Автор | |
solidsnake
Група Регистриран: 13.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 70 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 14.Април.2010 во 19:05 |
Ми треба начин да од добра фотографија, добијам изгледа како да е сликана со мобилен или лош идиот. Значи сите оние недостатоци што ги имаат тие фотографии, како многу шум, лошо цртање, слаб контраст, компресија итн итн.
Знам дека се може рачно, ама барам решение со еден клик (по можност некој плагин) Знам дека вакви работи има доста за афтер ефектс, за видео, ама за фотографија не сум сретнал, па некој ако знае да препорача. |
|
Pero_DzULA
Сениор Регистриран: 21.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 236 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
pobaraj na GOOGLE, ima mnogu nacini, ima i mnogu Tutorials za toa, a koga vekje kje najdes kje si napravis AKCIJA vo Photoshop i za drug pat kje si imas ONE-CLICK akcija
|
|
NIKON D200 + AF-S NIKKOR 18-70mm 1:3.5-4.5G IF ED + AF NIKKOR 70-300mm 1:4-5.6 G + NIKKOR AF 50mm f/1.8D
|
|
solidsnake
Група Регистриран: 13.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 70 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
За гугле знаев и јас, мислев некој тука да не има директно искуство, да скратам неколку чекори. Очигледно не...
|
|
mdeni
Сениор Регистриран: 23.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 719 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Obicno se praktikuva obratniot proces, zatoa. A i plus zavisi sto sakas. Dali da se izmesteni boite, posterizacija, vinjetiranje, utnata ekspozicija, vlakna i grebanici, iskinato, rasteceni boi... itn. I seto toa moze da se aplicira na oddelni delovi na slikata.
|
|
Внеси реплика | |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |