|
Дали Те допираат туѓите неволи? |
Внеси реплика | страница <123 |
Автор | |
op12eh
Сениор Регистриран: 17.Април.2011 Статус: Офлајн Поени: 242 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
глава не можам да кренам од моите невољи
|
|
ekszi88
Сениор In Love Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7008 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Me dopiraat tugite nevoli.. Kolku mi se pobliski lugeto tolku poveke socuvstvuvamjavascript:winOpener('non_RTE_popup_emoticons.asp','emot',1,1,450,340)
|
|
saguaro
Сениор Регистриран: 25.Август.2011 Статус: Офлајн Поени: 482 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...И така еден обичен ден повторно го видов истиот сиромашен човек и повторно му дадов 100 денари...но тој ден, веднаш после тоа го видов и како влегува во спортска обложувалница и излегува со уплатено ливче...
Еве еден банален пример за донирањето, кога од хумани луѓе стануваме помагачи на паразити. Имам пријатели кои пред некој месец отворија мини хотелче на едно излетничко место. Работата им иде одлично, но не можат да најдат чистач на хотелчето кој би примал плата од 15.000 денари месечно, иако во тоа место луѓето се жалат дека немаат пари и работа (!). Да не помислите дека не давам пари, давам и тоа скоро секој ден... но кога малку повеќе ќе ги прочепкам оние кои тие пари ги бараат најчесто наидувам на мрзливи луѓе. Не за џабе ја има онаа поговорка „Сиромашен во џебот, сиромашен во умот“. (Тука секако не мислам на оние луѓе кои се болни и мора да се лечат во странство) |
|
Renatax
Сениор Регистриран: 27.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 11613 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ниеден човек според мене не може да остане недопрен-имун на нечија неволја,но ваквите примери како во постот погоре,крајно ме иритираат.
На неколку наврати и јас сум се соочила со слични ситуации,имам една маана што слабо паметам имиња,но многу добро паметам ликови и така една персона налета на мене раскажувајќи ми дека е од провинција и дека нема доволно средства за билет да си го однесе детето дома,па побара помош. Не требаше да ми ја дораскаже целата ситуација,му подадов пари и со насмевка му реков одете сега двајцата во својот дом. После недела дена налетав на истата личност,но пред нова локација и со истата приказна....е тогаш го прекунав и му реков јас веќе ви купив билети минатата недела. Се посрами и рече-морав ли на иста личност да налетам?! |
|
Мирно движи се низ галамата и хаосот, секогаш имајќи на ум каков мир постои во тишината.
|
|
Guilty
Сениор Регистриран: 04.Март.2011 Статус: Офлајн Поени: 411 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
E ,stvarno baksuz si mu bila.
- inaku , mene me dopiraat edinstveno moite licni problemi.......oko ne mi trepnuva za tugjite. |
|
dejanpp
Сениор Регистриран: 30.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 893 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
TUJGITE NEVOJLI VLIJAAT VRZ SITE STO KE DOZNAAT ZA NEVOJLATA PORADI PSIHICKATA SOSTOJBA KOJA JA IMAME DOBIENA OD NACINOT NA ISHRANA I PREGOLEMOTO PSIHICKO OPTOVARUVAJNE PA KAKO REZULTAT NA TOA SITE BEGAME OD LUJDZETO KOI IMAAT NEVOJLI.TOA ZNACI DEKA TUJDZITE NEVOJLI NASATA PSIHA GI PERCEPIRA KAKO NASI I AVTOMATSKI SME POD NEKOJ STRES.PA ZATOA AKO SAKATE DA ZIVEETE ZDRAV ZIVOT BEGAJTE OD LUJDZETO KOI IMAAT NEVOJLI.PRASAJNE SE POSTAVUVA, VAKVAVA FILOZOFIJA NA ZIVEEJNE KADE GI NOSI SLABITE GRUPI NA LUJDZE.?
|
|
Внеси реплика | страница <123 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |