|
Indie?! |
Внеси реплика |
Автор | |
Марио
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 20.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 136 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 06.Октомври.2009 во 22:59 |
Rolav po temive ne vidov vakva tema. Se slusa indie?! Konkretno indie-rock, british, britpop, post-punk mozda? Omlien bend?
Arctic Monkeys? The Kooks? Rakes? ili mozda Joy Division, Cure, Gang of Four? |
|
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
arctic monkeys ги слушам, и тоа единствено албумот Whatever people think I am, that's what I'm not
за Kooks и Rakes првпат слушам, а другите не ги слушам |
|
размисли пред да напишеш глупост
|
|
Glenn
Сениор Тата-Мата Регистриран: 14.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3166 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Kaiser Chiefs, Franz Ferdinand, Snow Patrol....tie poaktivno gi slusam i mi se na top liststata od ovoj tip muzika, ama ne pagjam vo nesvest od ubavini.
Ima mal milion od tie Indie band-ovi sto zvucat slicno i samiot pravec mozam da kazam deka e malku nevozbudliv i dosaden. Povekje me vlecat postarite bendovi kako Suede i Pulp, od post-punkot Chumbawamba mi se super
|
|
Beauty fades, dumb is forever
|
|
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
размисли пред да напишеш глупост
|
|
repetitor
Нов член Регистриран: 01.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 31 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ako spagaat vo indie ke gi izdvojam Radiohead,a moze i Mogwai
|
|
Внеси реплика | |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |