IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Фотографија, камери и видео
  Активни теми Активни теми RSS - PROBLEM
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

PROBLEM

Внеси реплика Внеси реплика
Автор
Порака
JAWA Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Јули.2007
Статус: Офлајн
Поени: 179
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај JAWA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Тема: PROBLEM
    Испратена: 30.Септември.2009 во 20:46
Imam blic CANON 540EZ Speedlite
i ako nekoj dosega imal vakov blic znae deka na nego ima foto kletka.

Problemot e bas toa, sto neznam kako da ja aktiviram foto kletkata.... Pozadi pisuva deka ako stegnes na 2 dugminja se mesti synhro ili neso slicno, ama nisto od sinhronizacijata..... Sto pati sum probal i care nikakvo - do sega so pomos na drug blic - ne se aktiviral.....

Ako nekoj moze da pomogne - neka pise komentar!

Blagodarnost unapred do site !
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 23.Август.2007
Поени: 719
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mdeni Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Септември.2009 во 23:11
Земи си Никон, господ да те види.

п.с. Незнам како функцицонира тој систем за палење со друг билц на Канон, но ако е дефектна ќелијата, се продаваат во пиксплус за некои 1000+ денари, тригерчиња...

Изменето од mdeni - 30.Септември.2009 во 23:11
Кон врв
driver_off Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 15.Март.2008
Поени: 107
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај driver_off Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Октомври.2009 во 00:20
да не треба да имаш мастер блиц како 580ex па да може да го контролираш блицот?

исто види тука шо пише да не треба да ти е подесен во мануел мод...

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај JAWA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Октомври.2009 во 22:01
mdeni - ne barav sugestija so blic i aparat da zeam, tuku pomos sto da napravam so ovoj blic - sepak tnaks големо%20гушкање

Driver,
Abe imam blic canon 550 Ex serija i so nego probuvam da go aktiviram ovaj ez serija sto e , ali po pravilo foto kletka si raboti na bilo kakva aktivacija na posilna svetlina. Ete na primer so studiskive blicevi sto gi imam imam probano da gi aktiviram so zapalka - i svetkaat, znaci foto kletka se aktivira na posilna svetlina - no za sega dzabe....

Za da funkcionira taka ti kako sto vikas so original isti takov blic - ne treba da znaci, bidejki toa znaci za blic sto ima vo nego digitalen transmiter kako onie ponovive sto rabotat avtomatski i se povikuvaat na aparat......

Neznam sto da pravam - izgleda ke zeam bezicni transmiteri......
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај driver_off Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Октомври.2009 во 00:24
јас планирам ова да пробам да го направам само ми фали уште фото келијата другите делови се евтини C106 e ~50ден а видов и друг дизајн бес кондензатор и отпорник што значи ако имаш некој стар дигитрон пробај да си го направиш оваа како евтина алтернатива...

а јас како што знам canon блицевите не можат да се активират по пат на оптички слејв туку само по пат на мастер - слејв...

off-topic:

ако некој може да ми каже од каде да најдам фото келија како од дигитрон...

Изменето од driver_off - 03.Октомври.2009 во 00:26
Кон врв
nikola_bb Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 19.Јануари.2006
Локација: Macedonia
Поени: 201
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај nikola_bb Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Октомври.2009 во 11:41
ubavo so planiras toa i ja planirav i koa ja barav kelijata nikade vo skopje ja nemase. so srekja vo potragata
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај driver_off Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Октомври.2009 во 19:03
јас зедов вчера една од логинг системи ама упте не сум ја пробал ама некако ногу е мала а викат дека давала 4В па ке видам сто ке биде...

алтернатива, види на циганско пазарче некој стари дигитрони па од нив да извадеш...

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај JAWA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Октомври.2009 во 22:48
neznam so da recam... Ke odam do pix plus, ke probam so onie transmiteri ak cinat nivnine i na kraj kraeva ke gi kupam niv - to e to...

Kaj ima pix plus dukan osven beverli hils???

Patem znam deka Vase - amanito koristese bezicni transmiteri, so canon aparat taka da bi go zamolil da dade nekoj sovet i da kaze sto koristel...

Pozdrav

Изменето од JAWA - 03.Октомври.2009 во 22:49
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 30.Ноември.2007
Поени: 139
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kostovigor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Октомври.2009 во 00:35
PixPlus има во ГТЦ... дуќаните од задна страна.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај driver_off Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Октомври.2009 во 03:32
Originally posted by kostovigor kostovigor напиша:

PixPlus има во ГТЦ... дуќаните од задна страна.

Позади Anhoch...

Кон врв
ogledalo Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 15.Април.2008
Поени: 151
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ogledalo Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Октомври.2009 во 14:00
A da probas vo Genel sto ke ti kazat

Mala sala.
Gledam se aktiviraa na forumov, pa mozebi ke naucat nesto.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај JAWA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Октомври.2009 во 01:06
Au da - fala decki epten - se snajdov, prasav kaj BIMBO i mi kaza vraboteniot na stipski akcent - jeeeeeeeeголемо%20гушкање

AMA STIGVENJE TAMU I NISTO OD OPREMA, NI TRANSMITERI, NI REFLEKTIVNO PLATNO metro na 2 metra - NISTO NEMAA - Ke dojdela novata oprema (za mesec hahaha)

GENEL - im snema paricki na genel i se aktiviraa na forumov. Vidoa fotografi i demek ke im sitneme nesto.

INTERESNA SLUCKA SO GENEL
Se javivme vo Genel da prasame kolku e cenata na xl2 - so nadez deka ne se isplaka da odime do srbija da ja kupuvame od tamu (cenata vo srbija e blizu 3000 evra)  i tie mi kazaa pocekajte demek cenite ne se updateovani na sajtot ke vi se javime.....

Se javuvaat i cena vikaat vi e 6300 Evra

MOJ KOMENT: Bravo - mnogu evtino ja dadoaaaaaaaa, so si carina ke ja platam poevtino EEEEEEjjjjjjjjj
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 13.Октомври.2009
Локација: Macedonia
Поени: 448
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај EKCTPA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Октомври.2009 во 12:23
INTERESNA SLUCKA SO GENEL
Se javivme vo Genel da prasame kolku e cenata na xl2 - so nadez deka ne se isplaka da odime do srbija da ja kupuvame od tamu (cenata vo srbija e blizu 3000 evra) i tie mi kazaa pocekajte demek cenite ne se updateovani na sajtot ke vi se javime.....

Se javuvaat i cena vikaat vi e 6300 Evra

MOJ KOMENT: Bravo - mnogu evtino ja dadoaaaaaaaa, so si carina ke ja platam poevtino EEEEEEjjjjjjjjj

6300
LOL

Изменето од EKCTPA - 19.Октомври.2009 во 12:24
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,250 секунди.