|
PROBLEM |
Внеси реплика |
Автор | |
JAWA
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 06.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 179 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 30.Септември.2009 во 20:46 |
Imam blic CANON 540EZ Speedlite
i ako nekoj dosega imal vakov blic znae deka na nego ima foto kletka. Problemot e bas toa, sto neznam kako da ja aktiviram foto kletkata.... Pozadi pisuva deka ako stegnes na 2 dugminja se mesti synhro ili neso slicno, ama nisto od sinhronizacijata..... Sto pati sum probal i care nikakvo - do sega so pomos na drug blic - ne se aktiviral..... Ako nekoj moze da pomogne - neka pise komentar! Blagodarnost unapred do site ! |
|
Сениор Регистриран: 23.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 719 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Земи си Никон, господ да те види.
п.с. Незнам како функцицонира тој систем за палење со друг билц на Канон, но ако е дефектна ќелијата, се продаваат во пиксплус за некои 1000+ денари, тригерчиња... Изменето од mdeni - 30.Септември.2009 во 23:11 |
|
driver_off
Сениор Регистриран: 15.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 107 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
да не треба да имаш мастер блиц како 580ex па да може да го контролираш блицот?
исто види тука шо пише да не треба да ти е подесен во мануел мод... |
|
JAWA
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
mdeni - ne barav sugestija so blic i aparat da zeam, tuku pomos sto da napravam so ovoj blic - sepak tnaks
Driver, Abe imam blic canon 550 Ex serija i so nego probuvam da go aktiviram ovaj ez serija sto e , ali po pravilo foto kletka si raboti na bilo kakva aktivacija na posilna svetlina. Ete na primer so studiskive blicevi sto gi imam imam probano da gi aktiviram so zapalka - i svetkaat, znaci foto kletka se aktivira na posilna svetlina - no za sega dzabe.... Za da funkcionira taka ti kako sto vikas so original isti takov blic - ne treba da znaci, bidejki toa znaci za blic sto ima vo nego digitalen transmiter kako onie ponovive sto rabotat avtomatski i se povikuvaat na aparat...... Neznam sto da pravam - izgleda ke zeam bezicni transmiteri...... |
|
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
јас планирам ова да пробам да го направам само ми фали уште фото келијата другите делови се евтини C106 e ~50ден а видов и друг дизајн бес кондензатор и отпорник што значи ако имаш некој стар дигитрон пробај да си го направиш оваа како евтина алтернатива...
а јас како што знам canon блицевите не можат да се активират по пат на оптички слејв туку само по пат на мастер - слејв... off-topic: ако некој може да ми каже од каде да најдам фото келија како од дигитрон... Изменето од driver_off - 03.Октомври.2009 во 00:26 |
|
nikola_bb
Сениор Регистриран: 19.Јануари.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 201 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ubavo so planiras toa i ja planirav i koa ja barav kelijata nikade vo skopje ja nemase. so srekja vo potragata
|
|
driver_off
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
јас зедов вчера една од логинг системи ама упте не сум ја пробал ама некако ногу е мала а викат дека давала 4В па ке видам сто ке биде...
алтернатива, види на циганско пазарче некој стари дигитрони па од нив да извадеш... |
|
JAWA
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
neznam so da recam... Ke odam do pix plus, ke probam so onie transmiteri ak cinat nivnine i na kraj kraeva ke gi kupam niv - to e to...
Kaj ima pix plus dukan osven beverli hils??? Patem znam deka Vase - amanito koristese bezicni transmiteri, so canon aparat taka da bi go zamolil da dade nekoj sovet i da kaze sto koristel... Pozdrav Изменето од JAWA - 03.Октомври.2009 во 22:49 |
|
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 139 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
PixPlus има во ГТЦ... дуќаните од задна страна.
|
|
driver_off
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Позади Anhoch... |
|
ogledalo
Сениор Регистриран: 15.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 151 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
A da probas vo Genel sto ke ti kazat
Mala sala. Gledam se aktiviraa na forumov, pa mozebi ke naucat nesto. |
|
JAWA
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Au da - fala decki epten - se snajdov, prasav kaj BIMBO i mi kaza vraboteniot na stipski akcent - jeeeeeeee
AMA STIGVENJE TAMU I NISTO OD OPREMA, NI TRANSMITERI, NI REFLEKTIVNO PLATNO metro na 2 metra - NISTO NEMAA - Ke dojdela novata oprema (za mesec hahaha) GENEL - im snema paricki na genel i se aktiviraa na forumov. Vidoa fotografi i demek ke im sitneme nesto. INTERESNA SLUCKA SO GENEL Se javivme vo Genel da prasame kolku e cenata na xl2 - so nadez deka ne se isplaka da odime do srbija da ja kupuvame od tamu (cenata vo srbija e blizu 3000 evra) i tie mi kazaa pocekajte demek cenite ne se updateovani na sajtot ke vi se javime..... Se javuvaat i cena vikaat vi e 6300 Evra MOJ KOMENT: Bravo - mnogu evtino ja dadoaaaaaaaa, so si carina ke ja platam poevtino EEEEEEjjjjjjjjj |
|
Сениор Регистриран: 13.Октомври.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 448 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
INTERESNA SLUCKA SO GENEL
Se javivme vo Genel da prasame kolku e cenata na xl2 - so nadez deka ne se isplaka da odime do srbija da ja kupuvame od tamu (cenata vo srbija e blizu 3000 evra) i tie mi kazaa pocekajte demek cenite ne se updateovani na sajtot ke vi se javime..... Se javuvaat i cena vikaat vi e 6300 Evra MOJ KOMENT: Bravo - mnogu evtino ja dadoaaaaaaaa, so si carina ke ja platam poevtino EEEEEEjjjjjjjjj 6300 LOL Изменето од EKCTPA - 19.Октомври.2009 во 12:24 |
|
Внеси реплика | |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |