|
СДСМ да ја разобличи недемократската власт на ВМРО |
Внеси реплика | страница <1 212223 |
Автор | |
novace
Сениор Регистриран: 06.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 3067 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Дека „надоградбата„ на едно (во основа поранешно) комунистичко општество е неможно од повеќепричини ..еве...во сликовита форма овде опишани „примери„..за да бидам разбран докрај..секако за оние на кои тоа и им е потребно..односно недостасува:
-Кога на „лева„ нога...на пример...ќе ставите десен чевел...секој (би) знаел дека корачањето (а камоли и трчањето на подолги стази) е невозможно..секако од мој аспект гледано...можеби на некој друг тоа и не би му преставувало проблем!?.
-Да ја земеме например и институцијата Катастар....
Колку ли се проблеми народот има и имал досега..од начинот на кој „(не)работела„ оваа Институција (многу важна за сите општества) ...
-Надоградба на една куќа...исто за пример..Основата (темелот) е стара..и се надоградува нагоре..како ли ќе изгледа тоа во стварност?
Доградувана и издигната нагоре..со нови материјали ..а доле е истото!!
пс
Се надевам дека бев јасен..зашто ние како општество тапкаме во место..а другите грабат напред..кака јас ги гледам сотојбите денес..
|
|
Не сум доктор , ама стално сум опкружен со пациенти
|
|
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
тоа што “ тапкаме “ во место е делумно поради негативностите кои се случуваа во времето на “ владеење “ на сдсм , но секако и во времето кога на власт беа и се ’ уште се некои партии со “ демократски “ предзнак а од демократијата нема ниту едно големо “ Д “ ........ да не се залажуваме ....... не другите туку самите себеси дека сега е нешто па и било што , подобро од претходно ..... полошо е поради лошиот начин на кој се “ владее “ ...... токму така ........ во овој момент имаме партија под целосна контрола на човек кој во буквалниот смисол на зборот се има загубено и ги има измешано термините демократија и владеење ....... во демократијата владее словото на законот и правото како и човековите права и слободи изразени преку слободата на говор со помош на разните медиуми .... електронски или печатени додека во монархиите владеат монарсите ......... тука е разликата ......... тој што мисли и се однесува дека “ владее “ се става над уставот ....... го крши наместо да го брани ......... за жал , не знам како ќе свати и дали воопшто сака да свати дека овој пат треба да го брани од САМИОТ СЕБЕСИ ......... Изменето од МАРШАЛ - 21.Септември.2009 во 10:12 |
|
novace
Сениор Регистриран: 06.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 3067 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ах..заборавив ...да го споменам и образованието (насочено се велеше тогаш) кај скоро сите денешни луѓе..а кои го (имале и) имаат кормилото на Државата на Македонците+сите МАЛЦИНСТВА тука.. пс
И јас никаде (и воопшто) не споменав сдсм..или слично нешто..впрочем и не знам што тие (денес) го преставуваат...
Како да (и дали) си ја ИШКА некој овде..мувата од капата???
Споменав само..КОМУНИСТИЧКО ОПШТЕСТВО...т.е. тоталитарно во сиот свој обем..и дејствување...
Изменето од novace - 21.Септември.2009 во 10:47 |
|
Не сум доктор , ама стално сум опкружен со пациенти
|
|
Внеси реплика | страница <1 212223 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |