IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Фотографија, камери и видео
  Активни теми Активни теми RSS - Nikon SB-400
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Nikon SB-400

Внеси реплика Внеси реплика
Автор
Порака
LaBo Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 30.Мај.2009
Локација: Macedonia
Статус: Офлајн
Поени: 123
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај LaBo Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Тема: Nikon SB-400
    Испратена: 11.Јули.2009 во 10:43
.

Изменето од LaBo - 22.Ноември.2012 во 22:17
Кон врв
mobicom Кликни и види ги опциите
Група
Група

Регистриран: 24.Септември.2008
Поени: 65
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mobicom Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јули.2009 во 11:10
Jas go imam za d5000 i vo odnos na vgradeniot razlikata e vo toa sto se polni mnogu brzo i koristi 2 baterii AA koi traat dosta dolgo. Ima jacina ima moc ama mi fali ona listeto sto se izvlekuva a on go nema ,rotira za 90 stepeni.Jas zedov i difuzer za nego, ama bas kako sto bea revjuata, ne vredi nisto toj difuzer ili prosto receno ne se primetuva razlika.Mal e moze celo vreme da stoi na teloto kako kaj mene.
Ako mislis toa da ti e edinstven blic, togas potrazi sb600, a ako mislis da imas 2 blica togas ovoj e super da se ima.
Кон врв
fichot Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Ноември.2007
Поени: 783
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fichot Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јули.2009 во 11:42
go imam od proletoska i sum epten zadovolen.
evtin, lesen, ekonomicen, super za amaterska fotografija.
go zemav najmnogu radi toa sto koristam wideangle i koga go koristev built-in blicot mi frlase senka od objektivot vo dolniot del od kadarot kako i radi bounce opcijata. toa sto nema livce so se izvlekuva moze da stavis vizitka na primer..

imav moznost da probam za istite pari polovno SB600. za moj vkus premnogu golem i tezok blic.

edinstveni potencijalni mani: sto glavata ne se vrti levodesno po vertikalna oska i sto (mislam) ne moze von teloto da "ispali".
Кон врв
itan14 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 30.Јануари.2007
Поени: 545
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај itan14 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јули.2009 во 18:22
Originally posted by fichot fichot напиша:

go imam od proletoska i sum epten zadovolen.
evtin, lesen, ekonomicen, super za amaterska fotografija.
go zemav najmnogu radi toa sto koristam wideangle i koga go koristev built-in blicot mi frlase senka od objektivot vo dolniot del od kadarot kako i radi bounce opcijata. toa sto nema livce so se izvlekuva moze da stavis vizitka na primer..

imav moznost da probam za istite pari polovno SB600. za moj vkus premnogu golem i tezok blic.

edinstveni potencijalni mani: sto glavata ne se vrti levodesno po vertikalna oska i sto (mislam) ne moze von teloto da "ispali".

Mani na SB400 vo odnos na SB600:

Poslab po sila.
Podolgo vreme na recikliranje
Ne se vrti levo desno (i nanazad).
Nema manuelni moznosti (samo TTL)
Ponizok profil. Polesno do crveno oci

Prednosti:

Pomal
Polesen

Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај LaBo Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јули.2009 во 23:39
.

Изменето од LaBo - 22.Ноември.2012 во 22:18
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fichot Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јули.2009 во 14:10
najubo ako imas moznost da gi probas i dvata (400 i 600) na lice mesto vo dukjan negde. mada mene mi izgleda deka sb400 e ona sto ti treba.

inace siguren sum deka racno moze da se odbere jacinata preku menijata. a crveni oci mnogu retko sum dobival i so vgradeniot kamoli so ovoj..
Кон врв
mobicom Кликни и види ги опциите
Група
Група

Регистриран: 24.Септември.2008
Поени: 65
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mobicom Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јули.2009 во 16:34
Jas sum dobil crveni oci so sb400 nekolku pati, a nikogas so canon ex580. Se izvinuvam sto vo komparacija vmetnuvam i druga marka
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај LaBo Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Јули.2009 во 22:55
.

Кон врв
Pero_DzULA Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 21.Март.2008
Поени: 236
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Pero_DzULA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Јули.2009 во 02:17
Јас мисламдека треба да си земеш ЅВ600, појак, пофлексибилен (се врти во сите насоки) и на крај сигурно ја знеш онаа народната СИРОМАВИОТ ДВАПАТИ ПЛАЌА
NIKON D200 + AF-S NIKKOR 18-70mm 1:3.5-4.5G IF ED + AF NIKKOR 70-300mm 1:4-5.6 G + NIKKOR AF 50mm f/1.8D
Кон врв
dimitarmisev Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 30.Септември.2008
Поени: 72
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај dimitarmisev Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Јули.2009 во 12:35

a crveni oci mnogu retko sum dobival i so vgradeniot kamoli so ovoj..

можда дека користиш широкоаголен објектив? Друга приказна е со малку повеќе mm ;-) Мислам не зборам за овој блиц врска немам каков е и што е.

Изменето од dimitarmisev - 16.Јули.2009 во 12:36
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fichot Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Јули.2009 во 15:11
Originally posted by dimitarmisev dimitarmisev напиша:

a crveni oci mnogu retko sum dobival i so vgradeniot kamoli so ovoj..

можда дека користиш широкоаголен објектив? Друга приказна е со малку повеќе mm ;-) Мислам не зборам за овој блиц врска немам каков е и што е.

ne znaev deka toa ima vrska... aj, bas ke probam so normalnio i so teleto.. :)
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај LaBo Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Јули.2009 во 22:33
.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fichot Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Јули.2009 во 11:41
eve vaka.
ne probuvav specijalno ama slikav so 35kata (50ka na DX) i samo ednas mi izvadi redeye i toa kaj subject vo dvizenje vo prilicno temni uslovi.
teleto (55-200) retko go koristam. zdravje ke probam i so nego.

EDIT: Eve, makar sto mozebi si imas kupeno blic dosega, ama ako, neka stoi za drug nekoj, sb400kata mi ostai red-eye so teleto. Slikav koncert i bev vo prosek na 4-5m od izveduvacite. zboruvam za 15-20% od fotkite i toa nemav ukluceno opcijata za izbegnuvanje na red-eye nego bese na rear staen blico.

Изменето од fichot - 08.Септември.2009 во 03:48
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,141 секунди.