|
Stargazing |
Внеси реплика |
Автор | |
sasebt
Сениор Регистриран: 10.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 311 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 17.Јуни.2009 во 02:09 |
Zdravo decki,
ja citav temata astronomija, i gleam deka ima zainteresirani forumdzii za ovaa rabota, pa resiv da otvoram edna vakva tema. neodamna go najdov ova programce: http://www.stellarium.org/ pa gledam deka mnogu lesno so negova pomos mozi da se najdat sodzvezdija, planeti, galaksii i drugi chuda i vragovi na noknoto nebo. jas ziveam vo skopje, i od svetlosnoto zagaduvanje nisto ne se gleda. prasanje: dali koga ste patuvale niz makedonija, ste nasle nekoe mesto so malo svetlosno zagaduvanje? osobeno me interesira koe e najblisku do skopje, kade bi mozel da odam redovno i da posmatram. pozdrav |
|
Портфолио - Пушењето е штетно по здравјето
|
|
ManushkA
Сениор Регистриран: 13.Април.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 499 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Sase kolku sto znam jas od Skopskoto Astronomsko Drustvo za nabljuduvanje na zvedite odat ili na Vodno ili na Skopska crna gora... makar sto i na bilo koe pomirno mesto (bez "svetlinsko" zagaduvanje ) nadvor ili periferija od Skopje bi bilo dobro za nabljuduvanje, samo steta sto naseto "letno" nebo e najsiromashno so sozvezdia Pozz |
|
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Од Зејчев рид се гледа добро небото, ама луѓето наместо со телескопи, со кондоми идат таму глупаци, не знаат што е небесна романтика
Изменето од mamamd - 19.Јуни.2009 во 05:16 |
|
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|
sasebt
Сениор Регистриран: 10.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 311 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
hah mislam deka zajcev rid ne e bas ubavo mesto. na skopska crna gora ne sum bil, ne znam
na vodno, sum probal, ama duri i tamu ima zagaduvanje ... bas se gleda kako svetla polutopka nad skopje, mnogu povisoka od vodno, mozda duplo. ednas bev nakaj kozjak, znam vozev po eden pat, pominav eden kamenolom, nekade nakaj markov manastir, t.e. posle nego. to bese lani vo avgust, za vreme na persidite, ali taa vecer imase mesecina, taka da nekako i ne se gledase bas ubavo dali ima svetlosno zagaduvanje ili ne. mene mi e vo plan da napraam nekoja fotografija od centarot na mlecniot pat, pa, zatoa baram takvo mesto. ali, bi mozelo i redovno da se odi tamu i da se posmatraat zvezdite. ne sum clen na astronomsko drustvo, poso za toa neam bas mnogu vreme, taka da, neam ni teleskop ni niso, samo fotoaparat :) pozdrav |
|
Портфолио - Пушењето е штетно по здравјето
|
|
Внеси реплика | |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |