|
Нострификација |
Внеси реплика |
Автор | |
The wolf
Сениор Регистриран: 28.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 359 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 19.Мај.2009 во 15:11 |
Дали некој имал искуство со нострифицирање на наша диплома во странство??Кој е надлежен да ја изврши таа работа,некои од Универзитетите или Министерството за образование?Станува збор за Република Србија? Ако некој знае нешто нека даде совет! Ви благодарам !
|
|
Petkovsky
Сениор Регистриран: 09.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 239 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Имам јас искуство со такви работи. Кажи што поточно ти треба. |
|
The wolf
Сениор Регистриран: 28.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 359 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Imam steknato diploma od masinskiot fakultet vo Skopje! Momentalno ziveam vo Srbija pa kade bi trebalo da ja izvrsam nostrifikacijata,nekoi mi vikaat vo Ministerstvo a nekoi vo Univerzitetot vo Novi Sad ili Belgrad?
I kolku te cinelo? |
|
Petkovsky
Сениор Регистриран: 09.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 239 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Вака, јас исто нострифицирав диплома. Ја однесов во министерство за образование во Хрватска, пошто за таму ми требаше и ми ја пратија дома одлуката и документите кога се беше готово. Претпоставувам дека ке треба да ја однесеш дипломата во Српското министерство за образование. Ми требаше превод на хрватски заведен кај нотар и оригиналот. Сега колку точно кошташе искрено не се сеќавам, зависи нотарот колку ке ти бара. Башка и за нострификација се плаќа нешто. Најдобро ти е да се распрашаш кај нотар и во министерство. |
|
baci-ve
Нов член Регистриран: 13.Септември.2008 Статус: Офлајн Поени: 1 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ми треба да се нострифицира диплома од средно стекната во Калифорнија, УСА. Од Министерство за образование ми побараа Апостил печат од Калифорнија ..е сега баш и не ми е јасно дали треба да се испрака дипломата во Америка или како??? Плус и апостилот кошта некои 280$ + 50$ за да ги испратат...некој да има искуство со ова???
|
|
BellaGrandma
Сениор Game over Регистриран: 10.Јуни.2010 Статус: Офлајн Поени: 20029 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Стара е некако темава, ама налетав на овие информации објавени од Министерството за образование..па нека стојат на форумов, нема зијан.. |
|
Можат се да ти земат - богатството, најубавите години, радоста и сите заслуги, но секогаш ќе ти останат соништата за одново да го создадеш светот кој ти го украле.
|
|
Внеси реплика | |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |