|
"Изгубените" години Исусови |
Внеси реплика | страница <1 678 |
Автор | |
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Majkl, ti si zakon covek, iako ne se slozuvame vo pogledot na veruvanjata, sepak te pocituvam kako licnost i bidi pozdraven |
|
Majkl
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3019 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
A vo Univerzalen Zivot velime: Bog e apsolutniot zakon! Pozdrav i do tebe O.K. Se vracam na temata Izgubenite Isusovi godini... Eve sto se veli ponataka vo Hristovata objava "Ova e Mojata Rec: Alfa i Omega" primena 1989 god. preku prorockata rec za denesno vreme: 11. I pošto izuči Zakon, Isus se opet vrati u Egipat da izuči mudrost Egipćana, kao što to učini i Mojsije ... (Pogl. 6, 11) Ja, Hrist, tumačim, ispravljam i produbljujem reč: Budući da mnogi tekstovi ove knjige nisu shvaćeni po smislu, već po rečima, moraju se uvek iznova tumačiti i ispravljati. Već sam objavio da su neke reči pri nastanku te knjige imale drugačije značenje nego danas (1989). I čovek koji je tada reč primao i zapisivao raspolagao je jednim određenim jezičkim blagom i jedino se ono moglo primeniti. I prevodioci su, isto tako, za prevođenje imali na raspolaganju svoje određeno jezičko blago. Zbog toga bi sve što nam se iz Božanskoga daje u obliku reči, trebalo shvatiti po smislu. Tamo gde je neophodno tumačenje, ispravka ili produbljenje, to ću Ja uvek činiti preko Svog instrumenta za današnje vreme (1989) i protumačiti, ispraviti ili produbiti. Tako i u ovome tekstu ispravljam reči: "...vrati se opet u Egipat da izuči mudrost Egipćana, kao što to učini i Mojsije." Shodno smislu, to bi trebalo da znači: On se često sastajao s Egipćanima da bi sa njima razgovarao o Božjoj mudrosti. No, Ja nisam išao u Egipat da bih mudrost Božju naučio od Egipćana. Kao dete bio sam sa Svojim hraniteljima u Egiptu, ali ni tada da bih izučavao božansku mudrost. U pustinji sam se, osim toga, često sastajao sa muškarcima i ženama da bismo se molili i da bih sa njima razgovarao o večnoj istini. Među njima je uvek bilo puno Egipćana. Još dok sam bio dečak Isus, u Meni se objavljivala mudrost Božja, koja je preko Mene i govorila. Stoga sam Ja još kao dečak, takozvanim učenima u hramu govorio iz mudrosti Božje. Božja je, dakle, mudrost delovala u Meni. Zašto bih je onda još i izučavao! Изменето од Majkl - 07.Април.2009 во 20:25 |
|
Внеси реплика | страница <1 678 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |