|
Oprema za Studio |
Внеси реплика |
Автор | |
sasebt
Сениор Регистриран: 10.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 311 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 14.Март.2009 во 19:57 |
Zdravo decki,
Bas me intersira, odprilika, sho bi mi trebalo za da otvoram edno foto studio, znaci, nesto seriozno i profesionalno. Shto od oprema (marka i od prilika cena) bi bilo potrebno? Odnapred blagodaram za sekoj koj ke kazi zbor dva |
|
Портфолио - Пушењето е штетно по здравјето
|
|
сашо
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 08.Декември.2006 Статус: Офлајн Поени: 538 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Kakvo ?
za tebe (demek) Art? Stock? ili za nekakvo daily komercijalno fotkanje ? ako e za ova prvoto mozes da pocnes mic-po mic, so 2 flasha+softboxa, nekoja priracna pozadina (ili prinozna) i ke fokas toa sto mozes ama aj prvo razglobi ja idejata/zelbata pa da ti kazat lugeto sto znaat malku poveke poz s |
|
objektiv pred aparat, subjektiv pozadi
|
|
sasebt
Сениор Регистриран: 10.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 311 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
pa idejata mi e prvenstveno za fashion. i mene nekako ne mi e bas jasna, taka da onaka sakam da vidam prvo kolku trosok odprilika bi imal za da znam dali e isplatlivo da probam.
|
|
Портфолио - Пушењето е штетно по здравјето
|
|
branko_k
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 10.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 682 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
prostor (mesecni troskovi-kirija, struja, voda, telefon, internet, greenje)+prostor za garderoba i makeup, svetlo (kvalitetni blic glavi+ kontinuirano svetlo (ova e optional) , softboxi, stativi, trigeri, cadori, snutovi, ziberici, drzaci za pozadini, pozadini, blicovi so stativi i cadori za snimanje na lokacii), dobar aparat+kvalitetni objektivi+dobar stativ, dobar pc/mac, razraboten biznis plan(sepak e investicija vo fashion fotografija), kalkulacija na investicija/isplatlivost, dosta licni kontakti i poznanstva+VREME i POSVETENOST 24h na den... toa e seriozniot pristap i so nego se ispolneti uslovite za potencijalna (no ne garantirana) zarabotuvacka. nonshalantniot pristap e da si zemes 2-3 canon/nikon blica so trigeri, stativi i cadori; ili komplet eftini blic glavi, da se smestish vo nekoja garaza ili podrum kade sto nema da plakjas kirija, da fotografiras sportski od vreme na vreme i da se nadevas deka ke si ja povratis investicijata vo oprema. otvoranje na studio e biznis investicija. formulata vazi kako i za se drugo: za da zarabotis pari, treba da frlis pari i da vlozis trud... simple.... ako rabotis nekoja druga rabota, a studioto ti e samo kako hobi, togas e neisplatlivo. zasto kolku i da si dobar, drugiot sto ke se posveti celosno vo rabotata koga togas ke te pregazi od ednostavna pricina sto celata energija ke ja trosi za toa... Изменето од branko_k - 15.Март.2009 во 15:40 |
|
сашо
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ama go pottikna coekot :-))
nejse, vo golema merka toa pogore drzi voda, ama ne e se vo pragmata jas bi te povikal sase da kazes malce poveke-tesko deka nekoj ke ti krade ideja, a muabetov e interesen verojatno da povekemina ovde.. sepak nekoi koi imaat studio ili (kao) studio mozat da spodelat ona sto jas znam, deka mnogu "seriozni" fotografi, koi dobivaat angazmani barem 2-3 pati nedelno, nemaat studija. Del od niv sakaat da imaat, no... - procitaj pogore... |
|
|
|
Janus
Сениор Регистриран: 07.Август.2005 Статус: Офлајн Поени: 499 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
mislam deka fashion bez sopstveno studio ne ide.
od druga strana, investicija bez obezbeden pazar vo momentov e na stakleni noze (niski ceni, golema konk*rencija, nepostoenje na konzistenten pazar). Ako planiras nesto, prvo razvij ja idejata, pa posle frlaj pari. Ili, ako imas pari za frlanje - frlaj... Poarno na oprema nego na motori i zeni so somnitelen moral :-) |
|
сашо
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
|
|
Tegla
Сениор Регистриран: 16.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 2213 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Spored mene najbiten e marketingot. Kako sam sebe kje se izreklamiras, poznanstva, ubeduvanje......
Pocni so nesto ednostavno i vidi kako kje ti trgne. Kje se slozam i so Branko - sekoja investicija bara 24h posvetuvanje za da imas uspeh biznisot da ti bide oddrzliv. Ako sakas profesionalnoo da se zanimavas so fotografija, posveti se na toa i kje imas uspeh. |
|
That is called grain. It is supposed to be there.
|
|
Внеси реплика | |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |