|
Дали Linux е отпорен на вируси? |
Внеси реплика |
Автор | |
ZoraNaSlobodata
Сениор Регистриран: 03.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3392 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 08.Јануари.2009 во 00:55 |
Site slusame za nepokornosta na Linuxot i drugite Unix systems protiv virusi.Sto mislite vie za toa,od posiroko poznavanje ili licno iskustvo?
Dali Linuxot e navistina nepobedliv ili e taka samo poradi toa sto nema komercijalno znacenje,toest zastapenosta na Linux za domasna upotreba e 0.6%. Ete interesna statija: http://www.theregister.co.uk/2003/10/06/linux_vs_windows_viruses/ |
|
За нея ние живеемъ,за нея ние мремъ!
|
|
Dark HaCkeR
Сениор Хакериште Регистриран: 20.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 683 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
кој ти кажа дека нема линукс вируси има ама во помал број не како Windowsot али има, и никој не го работи не е ногу користен линукосот за да биде нешто врв популарноста е нај важна да е популарен како Windows тогаш и него му нема спас
|
|
ZoraNaSlobodata
Сениор Регистриран: 03.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3392 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Znam znam,zapoznat sum so seto to.Ama ete ova statija sto ja staviv,objasnuva dosta raboti za razlicniot pristap kon odbrana od steten software na dvata sistemi.
|
|
За нея ние живеемъ,за нея ние мремъ!
|
|
Flix
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Клабинг Регистриран: 14.Септември.2005 Статус: Офлајн Поени: 9229 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Значи вистина е тоа дека за виндовс има многу повеќе вируси, ама неможат да му наштетат толку на системот како на линуксот, значи линуксот е опен сорс и еден обичен вирус , црв , што и да е можи како сака и што сака да прави со системот, доколку корисникот нема појма од работа со таков вид на оперативен систем. Се разбира дека лунуксот не е толку на мета зошто ја нема популарноста на виндовсот , инаку тоа денес со вирусите е преминато и во комерцијала, има еден куп антивируски компании кој прават вируси само за да им докажат дека нивниот софтвер е подобар од некој друг и слично. |
|
mylife
Нов член Регистриран: 15.Април.2014 Статус: Офлајн Поени: 5 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
sekoj kompiuter mora, i e hakiran od strana na drzavata.
|
|
Внеси реплика | |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |