|
Најубавите стихови во Библијата |
Внеси реплика | страница <1 969798 |
Автор | |
alf
Сениор Регистриран: 15.Септември.2009 Статус: Офлајн Поени: 631 |
Опции за коментарот
Благодарам(1)
|
ПОСЛОВИЦИ
Глава 15 33 Стравот од Господа е училиште на мудроста, зашто смиреноста оди пред славата. |
|
spiros
Сениор Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4490 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
И царицата јужна ... дојде од крај земја за да ја чуе мудроста на Соломона; но, ете, тука е многу поголем од Соломона. Мат. 12:42 |
|
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
|
spiros
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
а совршената љубов го пади стравот ...! 1 Јован 4:18 |
|
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
|
spiros
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Секој, кој (искрено и одсрце) ќе го повика името Господово, (засигурно) ќе биде спасен! Еп.Римја. 10:13 |
|
|
spiros
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Немојте да мислите дека дојдов да донесам (егоистичен) мир на земјата; не, не дојдов да донесам (егоистичен) мир, туку (духовен) меч. Зашто дојдов да разделам (верни од егоистични) син и татко, ќерка и мајка, и снаа од свекрвата нејзина. И непријатели на човекот (правоверен) ќе бидат неговите (егоистични) домашни. Кој милува (егоистичен) татко или мајка повеќе од Мене, не е достоен за Мене; и кој милува (егоистичен) син или ќерка повеќе од Мене, не е достоен за Мене; и кој не го земе крстот свој (жртвувајќи го својот индивидуален + колективен егоизам) и не оди по Мене, тој не е достоен за Мене. (Матеј 10:34-38) |
|
|
spiros
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Словото Божјо е живо и дејствува и е поостро од секаков меч со две острици; и навлегува до разделување на душата и духот, до зглобовите и мозокот, и ги проценува мислите и намерите на срцето. И нема создание сокриено за Него, туку сè е голо и откриено за очите на Оној, пред Кого ние сите ќе одговараме. Евреи 4:12 ... |
|
|
Внеси реплика | страница <1 969798 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |