|
Складирање фотографии |
Внеси реплика | страница <12 |
Автор | |
kostovigor
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 139 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
На времето кога искочија ДВД-РАМ режачите, купивме таков (брат ми викаше дека некад ќе затреба).
ДВД-РАМ медиум, сум пробал само еднаш. Финтата е што овој тип на медиу работат како ХДД. Цена - не сум гледал цени а тогаш мислам дека медиумот беше околу 100-150 ден. |
|
bobicar1
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 13.Септември.2005 Статус: Офлајн Поени: 1099 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Да, дури и не мора да употребуваш софтвер за режење, туку можеш директно да работиш на DVD-то. Правилно бр 1.300.239.345 никогаш не го полни DVD RAM дискот до крај со фотографии и остави некои 500МВ празен простор, затоа што некој ден ќе доработиш некоја од нив и резултатот ќе го зачуваш на дискот, во фолдерот каде што и бил оригиналот и претходната верзија |
|
sasebt
Сениор Регистриран: 10.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 311 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Decki, jas si napraiv edno programce da mi gi sreduva slikite. Imeno, raboti na sledniot princip:
imas nekoj folder so subfolderi ... i vnatre haos od sliki ... mu specificiras "destination folder" i klikas ili COPY ili MOVE, i alatkata gi cheshla site sliki vo site podfolderi od "source folder", go chita exif-ot, i, kako sho mi e sea napraeno, kreira folderi vo destination: <dest>/<Camera Make&Model>/<year>/<month>/<day> a fajlovite gi prekrstuva vo format hh.mm.ss.jpg (so toa shto ako ima 2 fajla chkrapnati vo ista sekunda, mu dodava _1, _2 ... _n). edno da se pofalam, drugo, koj saka, ke mu go ispratam bez pari (samo malku da go dosredam interfejsot) pozdrav |
|
Портфолио - Пушењето е штетно по здравјето
|
|
Внеси реплика | страница <12 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |