|
Хрчак |
Внеси реплика | страница <12 |
Автор | |
la fille
Модератор Регистриран: 21.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 42032 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ke mora moite da gi slikam i slikite da gi pastiram ovde...Garant na Snegulka ke i se dopadnat...celite se busavi
|
|
Sarcasm is just part of my irresistible charm ;)
|
|
dudulovski
Сениор Регистриран: 05.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 998 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Само малку е жално што хрчаците малце живеат. Околу 2 години? Или не сум во право? Така сум слушал.
|
|
Еден литар ракија на ден и секогаш ќе бидеш здрав како дрен.
|
|
*Stella*
Нов член Регистриран: 16.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 13 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
jas dobiv na poklon za nova godina hrcak....bas bese sladok i mislev deka ke mozam da go cuvam pa duri i isplanirav da mu kupam devojka...ama grickanjeto navecer bese nepodnoslivo
pa taka za eden mesec mu najdov nov sopstvenik |
|
do you trust me enough,to tell me your dreams?
|
|
Keri
Сениор Регистриран: 29.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 574 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Dodeka drugarka mi bese na odmor mi go dade da i go cuvam....
Bese tesko...Tolku slatko, malo, meko, koga ke go pustev da se proseta sekogas pozadi plakar mi odese i si ostanuvase tamu po saat vreme. Ubavo iskustvo,samo me nervira sto pilevinata mnogu neprijatno mirisa! Изменето од Keri - 01.Август.2008 во 10:48 |
|
THEPRINCESS
Сениор Регистриран: 29.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 4676 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ne sum cuvala i ne sakam da cuvam od poveke pri4ini, mnogu se mali, kaa ce i pustis da se prosetat ce se napikat negde i odi najdi go posle, mnogu brzo se mnozat a odnosi imat i so sopstvenite deca taka da od 1 poveke ne mozis da cuvas, isto i zvukot od grickanjeto me iritira, i toa izmetot mnogu im mirisa, taka da nisto od hr4akot.
|
|
Omar
Сениор Too young to die... Регистриран: 22.Февруари.2009 Статус: Офлајн Поени: 12633 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Хрчак е било која врста глодари која припаѓа на подфамилијата Cricetinae. Оваа подфамилија опфаќа околу 18 врсти, класифицирани во шест—седум родови. Распространети се југоисточна Европа и Блискиот исток. Заради тоа што се лесни за одржавање и лесно се прилагодуваат, хрчците се користат често као лабораториски животинки или куќни миленичиња.
Е сеа што е поентава на темава.... Пред некое време, ‘‘пушејќи’’ цигара со Биба,Маца и Блу сватив дека некој(и) овие животинки сеуште ги третираат како глувци,од кои на секој(а) втор му(и) се крева коса кога ќе виде.... Дали Вие би прифатиле едно вакво животинче да зафати дел од вашиот дом, и дали Вие би одделиле време за него.... Секој Ваш пост е добродојден.... Јас имав едно мало од родот сириски или златен хрчак (Mesocricetus auratus), но ете кутрото многу го малтретирав и испушти душа... Неговото место го зазеде едно миниатурно хрчаче, Campbell's Russian Dwarf Hamster.... Значи со еден збор сакам Ваши мислења, од сите, а особено тие што веќе имаат или се во план да си купат... Изменето од Omar - 21.Мај.2009 во 04:16 |
|
Omar
Сениор Too young to die... Регистриран: 22.Февруари.2009 Статус: Офлајн Поени: 12633 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Имав златен хрчак, ама многу го малтретирав и умре кутриот... Не можев да го преболам, па потоа зедов Campbell's Russian Dwarf Hamster.... ама иако е колку пола дланка многу е лопо и каса... Бесе како скакулец,ама секој ден се повеке и повеке е дебело.... Сега е колку шо е долго толку е и широко...
Блуе дали и хрчаците треба да се вакцинираат??? |
|
bijonse1
Сениор bella Madonna Регистриран: 14.Јануари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 16521 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
Omar
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Леле, леле, леле јас скроз заборавив на овој пост.. Овој хрчак сеуште помнам стана агресивен и не можеше воопшто да го погалиш, затоа решив да го пуштам на слобода.. Којзнае дали е сеуште жив..
|
|
Gabriela_S
Модератор Регистриран: 22.Февруари.2008 Локација: On the stone Статус: Офлајн Поени: 21943 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ако живеат како златните околу 2-3 години, единствено што е
за утеха е дека сигурно умрел од природна смрт Бтв...И јас сакав вакво мало ама ги нема кај нас. |
|
Никогаш немој да се каеш за нештото што си го направил, ако во тој момент си бил среќен
|
|
Omar
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Да ти донесам едно јас ??
|
|
Omar
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
Внеси реплика | страница <12 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |