|
Дискусии за Win (XP,Vista) |
Внеси реплика | страница <1 789 |
Автор | |||||
ZokiBoSS
Сениор Регистриран: 04.Август.2005 Статус: Офлајн Поени: 240 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
ВО БИЛО КОЈ оперативен систем, доколку не си под администратор, самиот систем ти е многу поотпорен на вируси. Значи ова нема никаква врска шо го збораш, и XP да имаш под нормален јузер мојш да напалкаш помалце вируси и тројанци.
Нити на почетокот нити па сега вистата не е стабилна со драјверите од хардверот, едноставно некои од производителите ја прескокнаа и ојдоја на Win7. Уште една причина помалце за користење на виста.
Сеуште за голем дел од програмите вистата е мистерија. Крашнуват на прво, неќат ни да помислат да мрднат, а некој работат под “компатибилност“ на Win98, 2000, XP. Макар шо мајкрософт тврдеше дека 90% од софтверот ќе работи на виста, то не беше така.
ХП-то имаше грешки, никој не вели дека немаше, само тие грешки се попраени доволно во сп2, и со сп2 уште можиш да сурфаш, то и го прам во моментот. Вистата после година и пол имаше проблем со мрежата, односно ко ќе слушаш музика мрежата успорваше до 50%!!! “Confirmed: Vista Bug Slows Network Traffic While Music Plays Posted by Erik Larkin | Monday, August 27, 2007 3:48 PM PT“ Некаков одговор на ова, зошто беше то така? Имаше и ред други багој шо не се сеќавам, а шо влијаеја многу врз работата. А со компјутери се занимавам доволно долго, и информиран сум за многу работи, така да не се сомневај за то :) Доколку некој мене ме праша за оценки од 1 до 5 за Windows-ите (кај шо 5ка е најголема) би одговорил вака: Windows XP - 5; Windows Vista - 3 (Чисто само за графичкиот изглед); Windows 7 - 5 That's all. :) |
|||||
That What Doesn't Kill Me, Only Makes Me Stronger..!
|
|||||
Dark HaCkeR
Сениор Хакериште Регистриран: 20.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 683 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
таа па таа таа па таа...
Одам да спијам ме мрзи пак да објаснувам нешто сосема друго воа што го напиша не ти е ништо точно ај sleep is good... |
|||||
computer
Сениор Патриот Регистриран: 25.Март.2010 Статус: Офлајн Поени: 504 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
XP, Vista? Јас користам Windows 7 и најдобар е.
|
|||||
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Internet Explorer 9 сè попопуларен
Додека Internet Explorer 9 сè уште се развива, бета верзијата на овој прегледник и понатаму ужива значителна популарност. Имено, од Microsoft објавија дека до сега во светот првата бета верзија на IE9 е преземена 20 милиони пати. Исто така, Microsoft се повика на статистиката на Net Applications, која вели дека уделот на Internet Explorer 8 на глобалниот пазар е зголемен од 24 отсто на 33 отсто. Со тоа, двете модерни верзии на Internet Explorer (8 и 9) имаат 34 отсто удел, IE7 има 8,76, додека IE6 „никогаш помали“ 13,81 отсто, наведуваат од Microsoft. Неслужбено, за датум на лансирање на конечната верзија на Internet Explorer 9 се споменува 28-ми јануари. |
|||||
С.Коцев
Нов член Регистриран: 04.Септември.2010 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
ЗДРАВО НА СИТЕ!
Имам Windows XP оперативен систем и имам еден проблем. Koга одам во User Accounts не ми покажува ништо, само бел прозорец (еве вака: http://www.2shared.com/photo/g4XOLLhz/21_online.html). Ова ми се случи вчера.. до пред неколку дена се беше ОК. Aко има некој што знае секаква помош е добредојдена!! Благодарам однапред! |
|||||
All about electronics!
|
|||||
Внеси реплика | страница <1 789 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |