|
Најубави Македонски патриотски стихови |
Внеси реплика | страница <123 |
Автор | |
MyWay
Сениор Антиталенат на годината Регистриран: 05.Септември.2008 Локација: Aruba Статус: Офлајн Поени: 23914 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
epten ja sakam pesnata |
|
Како изгледа совршен маж..Он не изгледа..Он се понаша ...... |
|
MyWay
Сениор Антиталенат на годината Регистриран: 05.Септември.2008 Локација: Aruba Статус: Офлајн Поени: 23914 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
многу ги сакам патриотските, сите до една...ги обожавам...
|
|
|
да бе
Сениор О’ Дабштајн Регистриран: 10.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 5367 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
http://www.youtube.com/watch?v=1fjs28moN94&feature=related
Море пиле, славеj пиле, ja запеj ми песенчица, да се чуе надалеко, надалеко преко Вардар. Преко Вардар до Велешко, от Велешко во Прилепско. От Прилепско во Крушово, от Крушово зад кориja. Там се бие славен jунак, славен jунак, Питу Гули. Оj ви вази, крушовчани, що сте толко натажени? Натажени, нажалени, со куките изгорени, со куките изгорени, со топови преорани. |
|
MyWay
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Со маки сум се родил јасСо маки сум се родил јас |
|
|
marsovec
Сениор Регистриран: 18.Април.2010 Статус: Офлајн Поени: 3378 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Рушке и јас сум за таа - Народе македонски!!!
|
|
Valeta
Сениор Регистриран: 03.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 24220 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Кога падна на Пирина Кога падна на Пирина, ранет Јане Сандански, полетаа три сокола и на Јане збореа: - Ајде Јане со нас појди, ние лек ќе најдеме. Мајка Македонија за таков јунак лек ќе најде. Први сокол проговара: - Ој ти Јане Сандански, ајде Јане со нас појди, горе в' Пирин Планина. Белким ти ќе оздравиш, Македонија да ослободиш. Втори сокол проговара: - Ој ти Јане Сандански, ајде Јане со нас дојди, дур' до белото море. Белким ти ќе оздравиш, Македонија да ослободиш. Трети сокол проговара: - Ој ти Јане Сандански, ајде Јане со нас појди, долу крај Вардара. Белким ти ќе оздравиш, Македонија да ослободиш. - Ој те вие три сокола, в' срце сум ранет. Оставај мене тук' да умрам, лек мене не лекува. Македонија други ќе роди, кој ќе ја ослободи. |
|
Вистината е нашата најценета сопственост. Затоа ја употребуваме толку штедливо.
|
|
Valeta
Сениор Регистриран: 03.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 24220 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Едно име имаме Покрај Егеј Македонци, покрај Вардар Македонци и по Пирин Македонци славно име, непокорно. Едно име имаме во душата го носиме, за тебе живот даваме о, Македонијо! Како килим полиња, а до небо планини, реки златоносни, а езера бисерни. Едно име имаме во душата го носиме, за тебе живот даваме о, Македонијо! Мајко Македонијо балканска убавице, кој се родил во тебе и живот дава за тебе. Едно име имаме во душата го носиме, за тебе живот даваме о, Македонијо! |
|
Вистината е нашата најценета сопственост. Затоа ја употребуваме толку штедливо.
|
|
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
МАКЕДОНИЈА Стиснете ги тревките неа ќе ја исцедите. Навалете се врз каменот името ќе го чуете. Симнете се во реките дното со неа ќе ве почести. Легнете да починете и ноќта со неа ќе ве покрие. Анте Поповски |
|
MyWay
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Една од моите нај омилени Слушам кај шумат шумите
Слушам кај шумат шумите, буките
Слушам кај шумат шумите,
плачат за војводата, капиданот. Другари верни другари Македонци, кога низ село врвите, врвите, кога низ село врвите со коњи да не тропате, не тропате. со коњи да не тропате, со пушки да не фрлате, не фрлате. Да не ве чуе мајка ми, старатаДа не ве чуе мајка ми, ќе ве праша за мене, аман за мене Каде е син ми Костадин, Костадин
Каде е син ми Костадин, Костадин војводата, капитанот? Син ти се мајко ожени, ожени син ти се мајко ожени
за една Македонка поробена |
|
|
Внеси реплика | страница <123 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |