IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Интима > Љубов
  Активни теми Активни теми RSS - Дали се плашите од емотивни кршења?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Дали се плашите од емотивни кршења?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 567
Автор
Порака
mrzla Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
натурална девојка

Регистриран: 14.Мај.2008
Статус: Офлајн
Поени: 13330
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mrzla Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јануари.2011 во 01:53
Единствената слаба точка во мојот живот.........се друго не ми е важно
И бричот падна на колена пред зборот:

Те преколкувам кажи како да се наострам како тебе,сакам да колам без да пуштам крв
Кон врв
sanja-a Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Only God Can Judge Me!

Регистриран: 12.Април.2009
Поени: 13457
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај sanja-a Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Јануари.2011 во 19:10
што нема да те убие ќе те направи посилен...
Обожавам луѓе кои ме смеат.
Искрено, мислам дека смеењето е нешто што го сакам најмногу.
Тоа лечи многу болести. Можеби тоа е најважното нешто кај човекот.
Одри Хепберн
Кон врв
BellaGrandma Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Game over

Регистриран: 10.Јуни.2010
Поени: 20029
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BellaGrandma Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Февруари.2011 во 05:02
... да ... многу ..
најверојатно тоа е и причината поради која што не зборам ... за моите чувства ...тага
Можат се да ти земат - богатството, најубавите години, радоста и сите заслуги, но секогаш ќе ти останат соништата за одново да го создадеш светот кој ти го украле.
Кон врв
MyWay Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Антиталенат на годината

Регистриран: 05.Септември.2008
Локација: Aruba
Поени: 23914
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај MyWay Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Февруари.2011 во 10:40
Многу е лошо чуството на емотивна скршеност.........болка, тага....
но секој мора да помине низ ова барем еднаш....
Јас го поминав овој момент...и сега веќе тешко дека ќе ме погоди нешто така....Све се учи од искуство......

Како изгледа совршен маж..Он не изгледа..Он се понаша ......

Кон врв
ANITA11 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 04.Јануари.2009
Поени: 21488
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ANITA11 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Февруари.2011 во 12:20
nauchiv da go nadminuvam
Кон врв
Tiggy Vicious Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Consume. Be silent. Die.

Регистриран: 27.Октомври.2009
Поени: 6238
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Tiggy Vicious Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Февруари.2011 во 20:59
Да.
И мислам дека тоа е причината поради тоа што сум толку стегната и што немам доверба...
What the hell is going on?
-The cruelest dream, reality
Кон врв
Renatax Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Декември.2008
Поени: 11613
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Renatax Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Февруари.2011 во 12:41
Кога следниот пат ќе почуствувам пеперутки во стомакот ќе се напијам инсектицид.
Мирно движи се низ галамата и хаосот, секогаш имајќи на ум каков мир постои во тишината.

Кон врв
Феникс Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
http://www.youtube.com/watch?v=mTCmVSp46

Регистриран: 12.Март.2010
Поени: 8143
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Феникс Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Февруари.2011 во 14:07
Originally posted by renatax renatax напиша:

Кога следниот пат ќе почуствувам пеперутки во стомакот ќе се напијам инсектицид.

нека%20ти%20е%20срамnemoj reni....peperutkite doagaat i si odat....i emotivnite krshenja isto ...ostanuva na nas da se soochime so niv i da izlezeme pojaki ....no sledniot pat ...povnimatelnaнамигнување
i da ne sum off od temata....se plashev...se plasham ..i ke se plasham ....samo nauchiv  kako da gi izbegnuvam a ako dojdat da se spravam so niv....
...Ne gledaj nazad so gnev, nitu napred so strav, gledaj naokolu so razbiranje. ...
Кон врв
Marko Polo 1 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
venecijaner

Регистриран: 20.Ноември.2008
Поени: 9693
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Marko Polo 1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Февруари.2011 во 21:41
Тема: Дали се плашите од емотивни кршења?

poise od fizicki... da ne mi ja skrsi kichmata nekoj...
Incredible Blue
Кон врв
ANITA11 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 04.Јануари.2009
Поени: 21488
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ANITA11 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Март.2011 во 16:29
ne vakcinirana sum
Кон врв
bluebell Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
the craziest

Регистриран: 14.Септември.2007
Поени: 8041
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај bluebell Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Март.2011 во 23:43
kakov strav? .so godinite stanuvas imun !
always look on the bright side of the life!
Кон врв
volkswagen Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Знам, комшивка ми е!

Регистриран: 18.Ноември.2008
Поени: 4820
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај volkswagen Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Март.2011 во 15:36
Well...да бе...  всушност сите се плашиме , само некои се прават на 3 и пол...

ако нешто ти значи, автоматски се плашиш да не го загубиш (потсвесно)... А во таква ситуација, доколку веќе го загубиш останува нешто како трага и спомен...безразлика како ќе го наречам, сигурно ме разбравте за што зборувам... е сеа некогаш убаво ,некогаш една огромна празнина.... мислам нема таков што не се осетил : „абе зошто сум жив после ова? “

Секогаш вреди уште една шанса, повторно да се проба... целта на сето тоа е да станиш имун на „ефтини“ кршења за да сватиш во душата што е тоа што стварно ти е највредно и за што вреди да се жртвуваш апсолутно. Доколку не го доживееш ова, верувале или не , нема начин да се свати....

Некои не ризикуваат па површно сакаат, површно доживуваат , па таа површност му се навлекува под кожа до толку што со тек на време не можат да ја избркаат и се одразува насекаде и на сите начини. Уствари , тоа е една многу неубава особина. Те прави тупава особа. среќа

Кон врв
ZeZnAtA Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Power

Регистриран: 26.Мај.2007
Поени: 19172
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ZeZnAtA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Септември.2012 во 00:07
Originally posted by volkswagen volkswagen напиша:

Well...да бе...  всушност сите се плашиме , само некои се прават на 3 и пол...

ако нешто ти значи, автоматски се плашиш да не го загубиш (потсвесно)... А во таква ситуација, доколку веќе го загубиш останува нешто како трага и спомен...безразлика како ќе го наречам, сигурно ме разбравте за што зборувам... е сеа некогаш убаво ,некогаш една огромна празнина.... мислам нема таков што не се осетил : „абе зошто сум жив после ова? “

Секогаш вреди уште една шанса, повторно да се проба... целта на сето тоа е да станиш имун на „ефтини“ кршења за да сватиш во душата што е тоа што стварно ти е највредно и за што вреди да се жртвуваш апсолутно. Доколку не го доживееш ова, верувале или не , нема начин да се свати....

Некои не ризикуваат па површно сакаат, површно доживуваат , па таа површност му се навлекува под кожа до толку што со тек на време не можат да ја избркаат и се одразува насекаде и на сите начини. Уствари , тоа е една многу неубава особина. Те прави тупава особа. среќа

големо гушкање
Љубовта владее без меч и врзува без јаже!
Кон врв
ZeZnAtA Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Power

Регистриран: 26.Мај.2007
Поени: 19172
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ZeZnAtA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Септември.2012 во 00:09
"Случајно отворив една книга и во неа најдов приказна за Александар Македонски. Се раскажува дека Александар добил на подарок прекрасни стаклени садови. Но во еден момент станал и ги искршил садовите. Тогаш еден од присутните го прашал: "Зарем не ви се допаднаа садовите Височество?", а Александар на тоа одговорил: "Премногу ми се допаднаа и ќе ми биде тешко да ги изгубам, знам дека со тек на време...
една по една ќе се искршат, а јас би жалел повеќе отколку што жалам сега."
Приказната е наивна, но и покрај тоа ме запрепасти. Смислата е горчлива: човек мора да се откажува од се што би можел да засака затоа што загубата и разочарувањето се неизбежни. Мораме да се откажеме од љубовта за да не ја изгубиме, и сами да ја уништиме за да не ни ја уништат други. Мораме да се откажеме од секакво поврзување заради можното жалење. Мислата е сурово безнадежна. Не можеме да уништиме се што сакаме, секогаш постои можност да ни го уништат другите." - Меша Селимович
Љубовта владее без меч и врзува без јаже!
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 567
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,109 секунди.