|
Дали се плашите од емотивни кршења? |
Внеси реплика | страница <1 567 |
Автор | |
mrzla
Сениор натурална девојка Регистриран: 14.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 13330 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Единствената слаба точка во мојот живот.........се друго не ми е важно
|
|
И бричот падна на колена пред зборот:
Те преколкувам кажи како да се наострам како тебе,сакам да колам без да пуштам крв |
|
sanja-a
Сениор Only God Can Judge Me! Регистриран: 12.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 13457 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
што нема да те убие ќе те направи посилен...
|
|
Обожавам луѓе кои ме смеат.
Искрено, мислам дека смеењето е нешто што го сакам најмногу. Тоа лечи многу болести. Можеби тоа е најважното нешто кај човекот. Одри Хепберн |
|
BellaGrandma
Сениор Game over Регистриран: 10.Јуни.2010 Статус: Офлајн Поени: 20029 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
... да ... многу ..
најверојатно тоа е и причината поради која што не зборам ... за моите чувства ...
|
|
Можат се да ти земат - богатството, најубавите години, радоста и сите заслуги, но секогаш ќе ти останат соништата за одново да го создадеш светот кој ти го украле.
|
|
MyWay
Сениор Антиталенат на годината Регистриран: 05.Септември.2008 Локација: Aruba Статус: Офлајн Поени: 23914 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Многу е лошо чуството на емотивна скршеност.........болка, тага....
но секој мора да помине низ ова барем еднаш.... Јас го поминав овој момент...и сега веќе тешко дека ќе ме погоди нешто така....Све се учи од искуство...... |
|
Како изгледа совршен маж..Он не изгледа..Он се понаша ...... |
|
ANITA11
Сениор Регистриран: 04.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 21488 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
nauchiv da go nadminuvam
|
|
Tiggy Vicious
Сениор Consume. Be silent. Die. Регистриран: 27.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 6238 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Да.
И мислам дека тоа е причината поради тоа што сум толку стегната и што немам доверба... |
|
What the hell is going on?
-The cruelest dream, reality |
|
Renatax
Сениор Регистриран: 27.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 11613 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Кога следниот пат ќе почуствувам пеперутки во стомакот ќе се напијам инсектицид.
|
|
Мирно движи се низ галамата и хаосот, секогаш имајќи на ум каков мир постои во тишината.
|
|
Феникс
Сениор http://www.youtube.com/watch?v=mTCmVSp46 Регистриран: 12.Март.2010 Статус: Офлајн Поени: 8143 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
nemoj reni....peperutkite doagaat i si odat....i emotivnite krshenja isto ...ostanuva na nas da se soochime so niv i da izlezeme pojaki ....no sledniot pat ...povnimatelna i da ne sum off od temata....se plashev...se plasham ..i ke se plasham ....samo nauchiv kako da gi izbegnuvam a ako dojdat da se spravam so niv.... |
|
...Ne gledaj nazad so gnev, nitu napred so strav, gledaj naokolu so razbiranje. ...
|
|
Marko Polo 1
Сениор venecijaner Регистриран: 20.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 9693 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Тема: Дали се плашите од емотивни кршења?
poise od fizicki... da ne mi ja skrsi kichmata nekoj... |
|
Incredible Blue
|
|
ANITA11
Сениор Регистриран: 04.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 21488 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ne vakcinirana sum
|
|
bluebell
Сениор the craziest Регистриран: 14.Септември.2007 Статус: Офлајн Поени: 8041 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
kakov strav? .so godinite stanuvas imun !
|
|
always look on the bright side of the life!
|
|
volkswagen
Модератор Знам, комшивка ми е! Регистриран: 18.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 4820 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Well...да бе... всушност сите се плашиме , само некои се прават на 3 и пол...
ако нешто ти значи, автоматски се плашиш да не го загубиш (потсвесно)... А во таква ситуација, доколку веќе го загубиш останува нешто како трага и спомен...безразлика како ќе го наречам, сигурно ме разбравте за што зборувам... е сеа некогаш убаво ,некогаш една огромна празнина.... мислам нема таков што не се осетил : „абе зошто сум жив после ова? “ Секогаш вреди уште една шанса, повторно да се проба... целта на сето тоа е да станиш имун на „ефтини“ кршења за да сватиш во душата што е тоа што стварно ти е највредно и за што вреди да се жртвуваш апсолутно. Доколку не го доживееш ова, верувале или не , нема начин да се свати.... Некои не ризикуваат па површно сакаат, површно доживуваат , па таа површност му се навлекува под кожа до толку што со тек на време не можат да ја избркаат и се одразува насекаде и на сите начини. Уствари , тоа е една многу неубава особина. Те прави тупава особа. |
|
ZeZnAtA
Сениор Power Регистриран: 26.Мај.2007 Статус: Офлајн Поени: 19172 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
Љубовта владее без меч и врзува без јаже!
|
|
ZeZnAtA
Сениор Power Регистриран: 26.Мај.2007 Статус: Офлајн Поени: 19172 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
"Случајно отворив една книга и во неа најдов приказна за Александар Македонски. Се раскажува дека Александар добил на подарок прекрасни стаклени садови. Но во еден момент станал и ги искршил садовите. Тогаш еден од присутните го прашал: "Зарем не ви се допаднаа садовите Височество?", а Александар на тоа одговорил: "Премногу ми се допаднаа и ќе ми биде тешко да ги изгубам, знам дека со тек на време...
една по една ќе се искршат, а јас би жалел повеќе отколку што жалам сега." Приказната е наивна, но и покрај тоа ме запрепасти. Смислата е горчлива: човек мора да се откажува од се што би можел да засака затоа што загубата и разочарувањето се неизбежни. Мораме да се откажеме од љубовта за да не ја изгубиме, и сами да ја уништиме за да не ни ја уништат други. Мораме да се откажеме од секакво поврзување заради можното жалење. Мислата е сурово безнадежна. Не можеме да уништиме се што сакаме, секогаш постои можност да ни го уништат другите." - Меша Селимович |
|
Љубовта владее без меч и врзува без јаже!
|
|
Внеси реплика | страница <1 567 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |