|
Крстоносци, масони, темплари... |
Внеси реплика | страница <1 567 |
Автор | |
zidarski
Сениор Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
На претходната страница поставив едно прашање, кое не беше одговорено... Брате Макариос - би те замолил да ми одговориш на тоа, а во контекст на прашањата кои и сега ги поставив...
Зошто црквата ги прифаќа донациите од масоните за изградба на црквите, за обновување на манастирите, за печатење на своите книги и јавно искажува благодарност и почит до истите тие луѓе...? |
|
Do what is right, come what may...
|
|
zidarski
Сениор Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Макариос - многу лесен "излез" бараш од дискусијата... не личи на тебе... И за мене спасение е Христос и до Него можам да стасам само преку Православната Црква. Никогаш не сум мислел поинаку. Но тоа не ме спречува да читам книги, да одам во театар, да се занимавам со спорт, да гледам филмови, да членувам во различни клубови. Штом ти е доволен само Христос и ништо друго... тогаш - зошто ги користиш делата и откритијата направени од луѓе кои се анатемосани, кои се водени од ѓаволот и од беззаконието? Искрено прашувам... многу чудна дилема ми е тоа... да знаеш (односно да си убеден) дека нешто потекнува од ѓаволот, а да го употребуваш активно и секојдневно? Ваков "конфликт" се сретнува кај многумина и отсекогаш сум се чудел како е возможен... Не е ли тоа исто со пиењето на отров? Како што отровот го убива телото, така ваквите дела на луѓе водени од ѓаволот треба да ја убиваат душата...? Изменето од zidarski - 25.Мај.2009 во 23:49 |
|
Do what is right, come what may...
|
|
teodul
Сениор Регистриран: 05.Септември.2010 Статус: Офлајн Поени: 190 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
I toj "biser" e od toj forum. I pogorniot text ke go sretnes mozebi nekade. Samo da znaes deka mozete da gi lazete i da im gi mackate ocite na ovie Hristijanive.[/QUOTE] Свемирски Душе се сложувам на многу твои коментари за Масоните и нивното тајно водење на светов , но во ова погоре нема никој да поверува зошто ние Христијаните не се лажеме на силата која е предводник на некој.. |
|
teodul
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Хуууу , сега останав без текст , Николај Велимирович ( жички ) масон никако а можеби ги осознал некои масонски работи. |
|
teodul
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Во Сауди Арабија е забрането масонството и е казниво со смрт! Една од малкуто земји во светот во кои е сеуште забрането и е казниво. Затоа, единствените ложи кои работат таму се во рамки на американските воени бази, но строго е забрането да членува локално население!
А каква има врска војската со здрузението на Масони???? Несто не е воред.( не ми е цел да навредам никого) |
|
teodul
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Знаци многаја лета , тебе појем ... се дела на Мокрањац или негова е музиката ( нотниот запис за тие песни)???? |
|
teodul
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
п.с. Да додадам еден пример... Сум слушнал како многу свештеници велат дека компјутерите и интернетот се дело на ѓаволот... а од друга страна други свештеници (и синоди) ги користат активно и секојдневно.
Како решаваме кој во случајов е воден од Светиот Дух, а кој погрешил?! за ова си во право Зидарски. |
|
teodul
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Штом ти е доволен само Христос и ништо друго... тогаш - зошто ги користиш делата и откритијата направени од луѓе кои се анатемосани, кои се водени од ѓаволот и од беззаконието? Искрено прашувам... многу чудна дилема ми е тоа... да знаеш (односно да си убеден) дека нешто потекнува од ѓаволот, а да го употребуваш активно и секојдневно? Ваков "конфликт" се сретнува кај многумина и отсекогаш сум се чудел како е возможен... Не е ли тоа исто со пиењето на отров? Како што отровот го убива телото, така ваквите дела на луѓе водени од ѓаволот треба да ја убиваат душата...? [/QUOTE] Хууу и во ова има делумна вистина но ме интересира за тоа што кажа дека црквата користи пари од Масоните за изградба на цркви и манастири????? Доказ за тоа ???? Ке дојде време кога црквите ке бидат и однатре и однадвор полни со злато но не влегувајте во нив таму свет дух ке нема .. Многу храмови се празни , како човечки срца бес Дух Свет. |
|
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
teodul , zamolen si da se pridrzhuvash do pravilata za pishuvanje na forumov. Imeno, ako se javuvash vo nekoja tema, napravi go toa so eden zaednichki komentar namesto redenje 5-6 pomali komentari.
|
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
teodul
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ma vo red e se izvinuvam , no da objasnam fakticki kako citav taka prasuvav- odgovorav zatoa od poveke komentari poveke prasanja ali se prifaka primedbata i ke gledam da se pridrzuvam.
|
|
Внеси реплика | страница <1 567 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |