![]() |
|
Cistenje na LCD monitor |
Внеси реплика ![]() |
страница 12> |
Автор | |
JANE971 ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Canon-џија Регистриран: 20.Декември.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1711 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Испратена: 19.Октомври.2007 во 19:18 |
Site se srekavame so problemot od prasina i prsti na lcd ekrani. dali imate iskustvo so citenje na istite? jas seuste ne sum go iscistil monitorot na laptopot od prosta pricina sto ne sum siguren kako treba. A kolku mi treba cistenje ke vi stane jasno ako kazam deka mi se slucuva da se obiduvam da kloniram fleki od ekranot vo PS.
AJDE PATALCI , PISUVAJTE ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Born to be alive...
http://on.net.mk/galerija/jane-ljorovski |
|
![]() |
|
itan14 ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор ![]() ![]() Регистриран: 30.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 545 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ima maramcinja, se prodavaat po komjuterskive firmi, koi se za LCD ekrani. E sega, zavisi i od tipot, ima novi modeli so reflektiven ekran (kako staklo). Jas edno vreme se sekirav da ne go ostetam, ama sega so onie blagi sredstva za cistenje na prozorci koi ne se abrazivni, pamucna krpa i suva posle toa i ne e problem. A inaku vo momentov fleki ima kolku sakas
![]() |
|
![]() |
|
moz pos ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 09.Декември.2006 Локација: Trinidad and Tobago Статус: Офлајн Поени: 335 |
aj ako moze i sovet za objektivi...
na mojot seushte nema nishto, samo edna prashinka me nervira (so duvanje ne si odletuva) |
|
![]() |
|
KoKi ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 18.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 466 |
nekolku pati "hu" i prevrten rakav od desnata, ili levata (ako si levak) raka
![]() |
|
![]() |
|
JANE971 ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор ![]() ![]() Canon-џија Регистриран: 20.Декември.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1711 |
SE RABOTI ZA DELL INSPIRON 6400, NOV , 1,66 ghZ INTEL CORE2. ZNAES KAKO E, GOLEMI DECA, GOLEMI BELJI
|
|
Born to be alive...
http://on.net.mk/galerija/jane-ljorovski |
|
![]() |
|
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Imam i suvi i vlazni maramcija, i krpce od Hama za objektivi. Moze i so hukanje, ali imam staveno uv filter na sekoj objektiv, i gi cistam niv, a lekjata e cista.
![]() |
|
![]() |
|
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Mislam deka od novite so reflektiven ekran. Ako se sekiras da ne go ostetis otidi do Anhoch, ili onaa firma za kompjuterska oprema vo Vero, ili pozadi bunjakovec i prasaj za maramcija za cistenje LCD, imaat sigurno.
|
|
![]() |
|
KoKi ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 18.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 466 |
Jane, stotuku go iscistiv istiot so "hu!"
![]() tuku kazi kako da ja iscistam tastaturata od pepel od cigari ![]() ![]() (ne sum jas pushac za ostanatite sto citaat!) |
|
![]() |
|
Igor Kostov ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Нов член ![]() ![]() Регистриран: 24.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 31 |
Многу рано сте почнале, јас обично чистењето го оставам за преку викенд
![]() ![]() ![]() ![]() Инаку, чепкалки за уши од Тајванско производство добро ја завршува работата кога станува збор за тастатура... ...но за тврдокорните дамки потребен е штрафцигер и малку повеќе време за расклопување на истата. Да живее трудот ![]() |
|
![]() |
|
Vojkan ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 02.Мај.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 387 |
Јас монитор, објектив и филтри чистам со некој сет за чистење од ХАМА (течност, микрофибер крпче и едни како за уши). Добро си бркаат работа. Посебно за мониторот, пошто филтрите многу ретко ги чепкам. Кај да е ќе никне нешто на нив.
![]() А и овие крпчињата што ги препорачуваат се добри. Исто има сет за чистење од Bandrage (или така некако се викаше), ама скап е. Поздрав |
|
Ernst Haas: "Leica, schmeica. The camera doesn't make a bit of difference. All of them can record what you are seeing. But, you have to SEE."
|
|
![]() |
|
moz pos ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 09.Декември.2006 Локација: Trinidad and Tobago Статус: Офлајн Поени: 335 |
ja rasklopuvash tastaturata gi vadish na strana membranata pod kop4injata i 4ipot shto se spojuva so kabelot... seto ostanato e plastika koja komotno mozezh da ja istushirash P.S.Pazi da ne gi izgybish kop4injata.... |
|
![]() |
|
Tegla ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 16.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 2213 |
Perenjeto mi funkcionirase poslednive 12 godini. Do pred 2 nedeli ja koristev prvata tastatura dodeka ne otkaza. Sega imam onakva kako od laptop tasteri, ne znam kako ke ja iscistam od pepelot
![]() |
|
That is called grain. It is supposed to be there.
|
|
![]() |
|
Gorde M. ![]() Нов член ![]() ![]() Регистриран: 20.Октомври.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2 |
ima sprejovi so komprimiran vozduh, se prodavaat vo prodavnicite za kancelariski materijali, ok se....samo zavisi vo kakva sostojba vi e tastaturata :)
|
|
![]() |
|
hypertech ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 02.Март.2007 Статус: Офлајн Поени: 600 |
И јас имам иста како Далтон (logitech ultraX) и се прашувам истото
![]() |
|
eos 1D mk4 , EF 24L , EF 50L , EF 85L , EF 135L , EF 200L , EF 400L
|
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница 12> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |