IDIVIDI forum ¬еб саЉт
почетна страница почетна страница > —тил на живот > ћистерии и астрологиЉа
  јктивни теми јктивни теми RSS - –≈«ќЌјЌ÷»£ј
  наЉчести прашаЬа наЉчести прашаЬа  ѕребаруваЉ форум   Ќастани   –егистрираЉте се –егистрираЉте се  ¬лез ¬лез

–≈«ќЌјЌ÷»£ј

 ¬неси реплика ¬неси реплика страница  <1 710711712713714 716>
јвтор
ѕорака
Zelenikovo  ликни и види ги опциите
—ениор
—ениор


–егистриран: 16.£уни.2018
—татус: ќфлаЉн
ѕоени: 809
ќпции за коментарот ќпции за коментарот   Ѕлагодарам (0) Ѕлагодарам(0)   ÷итираЉ Zelenikovo ÷итираЉ  ¬неси репликаќдговор ƒиректен линк до овоЉ коментар »спратена: 05.—ептември.2018 во 22:01

ова отанизациЉата е како завист од пушеЬе, дефинитивно за да се откачи треба подобра замена, она за да не патиш по старата девоЉка треба да наЉдеш исто толку добра или подобра од неа, а за пушеЬето тоа дефинитивно е здрав живот коЉ е осигуран преку активен спортски живот! што во поитички зорт околноати тоа е ¬оцрковен ∆ивот заради поголема Ѕлагодат!

ме чуди како мислат да избегнат каузален зорт бумеранг то новокомпонираните аполонци (предочените во фуснотите во следниот линкуван пост препознаени како нато [[6">[6">[7">) чим сакаат насила да ги обезличат оние жители каде таквиот култ впрочем извирал, вероЉатно затоа толку се исфурани тоа да биде со параф од локалните политички елити навидум референдумски аминувано и од Ќарод иако сите околности не само околу референдумот ами и во однос переЬето мозок [1] се специЉално изрежирани!? се плашам дека така само Эе си изрежат долгорочно своЉата опашка во ћакедониЉа дури сакале да Ља замрзнат културно! вероЉатно не им е лесно и на политичарите кога им мафтаат со прст, особено кога ги ботираат во недостаток на Ѕлагодат на мал милион нивоа и кога скиткаат понадвор но и кога ги тапшаат по рамо дома [1] он врв
zamislena  ликни и види ги опциите
—ениор
—ениор
Ћик (аватар)

–егистриран: 03.£ануари.2010
—татус: ќфлаЉн
ѕоени: 14550
ќпции за коментарот ќпции за коментарот   Ѕлагодарам (0) Ѕлагодарам(0)   ÷итираЉ zamislena ÷итираЉ  ¬неси репликаќдговор ƒиректен линк до овоЉ коментар »спратена: 28.ќктомври.2018 во 23:32
≈ве една поучна приказна  губитник
¬о едно село дошол некоЉ непознат трговец.
«наел дека таму живеат многу маЉмуни. »м понудил на селаните по 10 $ за секоЉ маЉмун што Эе го фатат за него. “ие ентузиЉастички Ља прифатие понудата и веднаш излегле во лов.
“рговецот ги откупувал сите маЉмуни кои биле фатени, а кога нивниот броЉ опаднал селаните запреле со ловот.
“рговецот затоа Ља зголемил своЉата понуда и на селаните им понудил по 20 $ за секоЉ маЉмун.

—еланите радосно пак пошле во лов.
ЅроЉот на маЉмуни сосема се намалил и луГето пак се вратиле на своите работи. —транецот затоа понудил по 30 долари, но со текот на времето, станало невозможно да се наЉде и еден маЉмун.
„овекот тогаш наЉавил нова понуда. «а секоЉ маЉмун што Эе го фатат на селаните им понудил по 50 $. ¬о исто време отпатувал некаде по работа а во селото се поЉавил нов трговец што продавал маЉмуни.
ќвоЉ им понудил на селаните да им ги продаде сите по 35 долари.
—еланите се организирале и ги собрале сите пари со кои располагале и ги откупиле сите маЉмуни.
ѕотоа никогаш повеЭе не му виделе очи ниту на првиот ниту на вториот трговец а наоколу зоврело од маЉмуни !!! 
 он врв
zamislena  ликни и види ги опциите
—ениор
—ениор
Ћик (аватар)

–егистриран: 03.£ануари.2010
—татус: ќфлаЉн
ѕоени: 14550
ќпции за коментарот ќпции за коментарот   Ѕлагодарам (0) Ѕлагодарам(0)   ÷итираЉ zamislena ÷итираЉ  ¬неси репликаќдговор ƒиректен линк до овоЉ коментар »спратена: 06.ƒекември.2018 во 22:43
&amp;#208;&nbsp;&amp;#208;&amp;#184;&amp;#208;Ј&amp;#208;&amp;#184;&amp;#208;&amp;#186;&amp;#209;&amp;#131;&amp;#208;&amp;#178;&amp;#208;∞&amp;#209;Ш &amp;#208;&amp;#178;&amp;#208;&amp;#190; &amp;#208;ґ&amp;#208;&amp;#184;&amp;#208;&amp;#178;&amp;#208;&amp;#190;&amp;#209;&amp;#130;&amp;#208;&amp;#190;&amp;#209;&amp;#130;

¬о плодната почва биле засадени ƒ¬≈ —≈ћ»Мј едно до друго.

ѕрвото —≈ћ≈ рекло:
- —ј јћ ƒј –ј—“јћ! —акам да ги пуштам корените длабоко во почвата под мене и да пуштам ливчиЬа преку земЉината кора и надвор. —акам да ги развиЉам нежните пупки како знаменца, за да го наЉавам доаГаЬето на пролетта. —акам да Ља почувствувам топлината на сонцето врз лицето и благодетта на утринската роса врз моите венчени ливчиЬа. » “ј ј “ќј ѕќ–ј—ЌјЋќ.

ƒругото —≈ћ≈ рекло:
- —≈ ѕЋјЎјћ. јко ги пуштам корените надолу во земЉата, со што ли се Эе се сретнам во мракот. јко си направам пат нагоре, преку тврдата почва над мене, можам да си ги нахранам ливчиЬата. Ќо, што Эе се случи, ако ги отворам пупките и некоЉ инсект се обиде да ми ги изеде? ј кога Эе ги отворам цветовите, што ако некое мало дете ме откорне од земЉата? Ќе, многу подобро е да почекам, додека не стане посигурно. » “ј ј “ќј ѕќ„≈ јЋќ ƒј ¬»ƒ» Ў“ќ Н≈ —≈ —Ћ”„».

Ќо случаЉно една кокошка, коЉа си буричкала низ ровката почва бараЉЭи храна, го нашла —≈ћ≈Ќ÷≈“ќ, кое чекало да види што Эе се случи, но за жал бргу било ѕ–ќ√ќЋ“јЌќ од кокошката.

ѕќ” ј: ќЌ»≈ ќƒ Ќј—  ќ» Ќ≈ —≈ ќ—ћ≈Ћ”¬јј“ ƒј –»«» ”¬јј“ » ƒј –ј—“ј“ ¬ќ ∆»¬ќ“ќ“, » „≈ јј“ Ў“ќ Н≈ »ћ ƒќЌ≈—≈ »—“»ќ“, —≈ ѕ–ќ√ќЋ“јЌ» ќƒ ∆»¬ќ“ќ“!

«атоа ризикуваЉте, истражуваЉте, и почуствуваЉте Ља топлината и радоста на животот.


 он врв
zamislena  ликни и види ги опциите
—ениор
—ениор
Ћик (аватар)

–егистриран: 03.£ануари.2010
—татус: ќфлаЉн
ѕоени: 14550
ќпции за коментарот ќпции за коментарот   Ѕлагодарам (0) Ѕлагодарам(0)   ÷итираЉ zamislena ÷итираЉ  ¬неси репликаќдговор ƒиректен линк до овоЉ коментар »спратена: 05.£ануари.2019 во 00:00
Ўто не може да каже земЉата му го порачува на растението,
додека Љас со туГо лице те пронаоГам,
а со твоето те губам.
» додека насекаде се распрашувам
на коЉ краЉ од светот
би се разминувале денот и ноЭта,
ако не си ти.

ƒоближи се како цветот што има корен на небото
и по боЉата на твоЉата уста Эе погодам
во коЉ овошен плод Эе заврши летото.
»наку коЉ дури зборува Эе го отвара кафезот
за да Ља пушти птицата што го збогатува воздухот,
ако не си ти. он врв
zamislena  ликни и види ги опциите
—ениор
—ениор
Ћик (аватар)

–егистриран: 03.£ануари.2010
—татус: ќфлаЉн
ѕоени: 14550
ќпции за коментарот ќпции за коментарот   Ѕлагодарам (0) Ѕлагодарам(0)   ÷итираЉ zamislena ÷итираЉ  ¬неси репликаќдговор ƒиректен линк до овоЉ коментар »спратена: 20.£ануари.2019 во 23:08


ƒа немавме проблеми, никогаш не би научиле да бидеме силни.
ƒа не моравме да се бориме, никогаш не би научиле да бидеме прилагодливи. 
ƒа не доживеавме доцнеЬа, никогаш не би се научиле на трпение. 
ƒа не наидувавме на отпор, никогаш не би се научиле на сочуваЬе. 
ƒа не сме искусиле безнадежност, никогаш не би се научиле на вера. 
ƒа не моравме да страдаме, никогаш не би се научиле на сомилост.
 он врв
pajser  ликни и види ги опциите
—ениор
—ениор
Ћик (аватар)
kloshar

–егистриран: 04.ћарт.2011
ЋокациЉа: Lao People's Dem. Rep.
—татус: ќфлаЉн
ѕоени: 13810
ќпции за коментарот ќпции за коментарот   Ѕлагодарам (0) Ѕлагодарам(0)   ÷итираЉ pajser ÷итираЉ  ¬неси репликаќдговор ƒиректен линк до овоЉ коментар »спратена: 21.£ануари.2019 во 08:37
,,,da ne sme toa shto sme pak ke budeme istite,,
nesluchajno ne veruvam vo sluchajnosti<>sekoja sluchajnost e kontrolirana
 он врв
zamislena  ликни и види ги опциите
—ениор
—ениор
Ћик (аватар)

–егистриран: 03.£ануари.2010
—татус: ќфлаЉн
ѕоени: 14550
ќпции за коментарот ќпции за коментарот   Ѕлагодарам (0) Ѕлагодарам(0)   ÷итираЉ zamislena ÷итираЉ  ¬неси репликаќдговор ƒиректен линк до овоЉ коментар »спратена: 30.£ануари.2019 во 23:48
—игурно...Ѕог сака да бидеме како тревата.
иако се гази, 
корне, 
гори 
и сече,
секогаш опстанува 
и израснува повторно
дури позелена и посилна..!

 он врв
pajser  ликни и види ги опциите
—ениор
—ениор
Ћик (аватар)
kloshar

–егистриран: 04.ћарт.2011
ЋокациЉа: Lao People's Dem. Rep.
—татус: ќфлаЉн
ѕоени: 13810
ќпции за коментарот ќпции за коментарот   Ѕлагодарам (0) Ѕлагодарам(0)   ÷итираЉ pajser ÷итираЉ  ¬неси репликаќдговор ƒиректен линк до овоЉ коментар »спратена: 31.£ануари.2019 во 07:30
,,,ne dozvoluvaj ush*te da go chujat toa shto ochite ne go gledaat a srceto pritoa od seto nishto da nee pochuvstvuva,,

»зменето од pajser - 31.£ануари.2019 во 07:30
nesluchajno ne veruvam vo sluchajnosti<>sekoja sluchajnost e kontrolirana
 он врв
zamislena  ликни и види ги опциите
—ениор
—ениор
Ћик (аватар)

–егистриран: 03.£ануари.2010
—татус: ќфлаЉн
ѕоени: 14550
ќпции за коментарот ќпции за коментарот   Ѕлагодарам (0) Ѕлагодарам(0)   ÷итираЉ zamislena ÷итираЉ  ¬неси репликаќдговор ƒиректен линк до овоЉ коментар »спратена: 11.‘евруари.2019 во 23:25
ƒебелото дрво кога почнало да расте било мало стебленце.
ƒеветкатната куЭа кога почнува да се гради, се гради од темел.
ѕатуваЬето од илЉадници километри почнува од првиот чекор.

¬нимаваЉте на своите мисли, тие се почеток на одредена постапка.&amp;#208;&nbsp;&amp;#208;µ&amp;#208;Ј&amp;#209;&amp;#131;&amp;#208;ї&amp;#209;&amp;#130;&amp;#208;∞&amp;#209;&amp;#130; &amp;#209;&amp;#129;&amp;#208;&amp;#190; &amp;#209;&amp;#129;&amp;#208;ї&amp;#208;&amp;#184;&amp;#208;&amp;#186;&amp;#208;∞ &amp;#208;Ј&amp;#208;∞ zamislena  devojka
 он врв
zamislena  ликни и види ги опциите
—ениор
—ениор
Ћик (аватар)

–егистриран: 03.£ануари.2010
—татус: ќфлаЉн
ѕоени: 14550
ќпции за коментарот ќпции за коментарот   Ѕлагодарам (0) Ѕлагодарам(0)   ÷итираЉ zamislena ÷итираЉ  ¬неси репликаќдговор ƒиректен линк до овоЉ коментар »спратена: 03.ћарт.2019 во 00:42
—онувал некоЉ млад човек дека влегол во продавница. «ад тезгата стоел некоЉ ангел и послужувал. 
-Ўто продавате вие? - запрашал младиот човек.
- —е што сакате! - одговорил ангелот.
ћомчето започнало да наброЉува:
- £ас сакам: да престанат сите воЉни на светот, поголема правда за угнетените, разбираЬе и Ъубов меГу луГето, почитуваЬе на странците, поголема Ъубов во семеЉствата, работа за невработените, поголема добрина меГу луГето... и...
јнгелот му предал еден врзоп и му рекол:
- ѕовели. ќвде е семето, а ти погрижи се од него да пораснат плодови.

Ќе треба само да мечтаеме и да посакуваме, туку да направиме нешто ние самите, за доброто на светот. —еме имаме, Ѕог ни го дал. Ќо, мораме да го размножуваме со добри дела.
Related image

Image result for ubavina

 он врв
zamislena  ликни и види ги опциите
—ениор
—ениор
Ћик (аватар)

–егистриран: 03.£ануари.2010
—татус: ќфлаЉн
ѕоени: 14550
ќпции за коментарот ќпции за коментарот   Ѕлагодарам (0) Ѕлагодарам(0)   ÷итираЉ zamislena ÷итираЉ  ¬неси репликаќдговор ƒиректен линк до овоЉ коментар »спратена: 10.ћарт.2019 во 01:30
 £ас сум наЉголемото чудо на природата. 
ќчите ми се дадени за да гледам, а умот за да размислувам. 
—познав една голема животна таЉна зашто наЉпосле сфаЭам дека сите мои проблеми, обесхрабруваЬа и длабоки болки се всушност прикриени големи можности. 
Ќивната облека нема повеЭе да ме измами, бидеЉЭи очите ми се отворени. 
Не погледнат под материЉалот и Эе го видат изборот....

Image result for &amp;#208;&amp;#191;&amp;#208;&amp;#190;&amp;#208;&amp;#179;&amp;#208;ї&amp;#208;µ&amp;#208;&amp;#180;
 он врв
zamislena  ликни и види ги опциите
—ениор
—ениор
Ћик (аватар)

–егистриран: 03.£ануари.2010
—татус: ќфлаЉн
ѕоени: 14550
ќпции за коментарот ќпции за коментарот   Ѕлагодарам (0) Ѕлагодарам(0)   ÷итираЉ zamislena ÷итираЉ  ¬неси репликаќдговор ƒиректен линк до овоЉ коментар »спратена: 20.ћарт.2019 во 00:12
Related image
 он врв
zamislena  ликни и види ги опциите
—ениор
—ениор
Ћик (аватар)

–егистриран: 03.£ануари.2010
—татус: ќфлаЉн
ѕоени: 14550
ќпции за коментарот ќпции за коментарот   Ѕлагодарам (0) Ѕлагодарам(0)   ÷итираЉ zamislena ÷итираЉ  ¬неси репликаќдговор ƒиректен линк до овоЉ коментар »спратена: 04.јприл.2019 во 19:52
—ветот денес се развива толку брзо,
 што додека некоЉ каже тоа не може да се направи, 
Эе биде прекинат од некоЉ друг, коЉ веЭе го прави.

Related image
 он врв
zamislena  ликни и види ги опциите
—ениор
—ениор
Ћик (аватар)

–егистриран: 03.£ануари.2010
—татус: ќфлаЉн
ѕоени: 14550
ќпции за коментарот ќпции за коментарот   Ѕлагодарам (0) Ѕлагодарам(0)   ÷итираЉ zamislena ÷итираЉ  ¬неси репликаќдговор ƒиректен линк до овоЉ коментар »спратена: 07.јприл.2019 во 23:51
∆ивотот е поширок од секоЉ пропис. ћоралот е замисла, а животот е она што бидува.  ако да го вклопиме во замислата, а да не го оштетиме?
ѕовеЭе штета му е нанесена на животот заради спречуваЬе на гревот, 
отколку заради гревот. ​
„овекот не е дрво, а врзаноста е негова несреЭа, му Ља одзема храброста, му Ља намалува сигурноста. ¬рзуваЉЭи се за са едно место, човекот ги прифаЭа сите услови, дури и неповолните и самиот се плаши од неизвесноста што го чека. 
ѕромената му личи на напуштаЬе, на загуба на вложеното, некоЉ друг Эе го заземе неговиот освоен простор, и тоЉ Эе почне одново. 
¬клопуваЬето е вистински почеток на старееЬето, зашто човекот е млад сѐ додека не се плаши да започнува. ќстануваЉЭи, човекот трпи или напаГа. 
ќдеЉЭи, Ља чува слободата, готов е да го промени местото и наметнатите услови. 

Related image
 он врв
 ¬неси реплика ¬неси реплика страница  <1 710711712713714 716>
  —подели тема   

—кок до ќвластуваЬа  ликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

—траницата е генерирана за 0,391 секунди.