|
Учебници-многу скапи, бесплатни... |
Внеси реплика | страница <1 1617181920 21> |
Автор | |
DDarko
Сениор Миротворец Регистриран: 14.Мај.2009 Статус: Офлајн Поени: 4356 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Никакви.
|
|
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
инаку сеуште чекаме на учебниците, без потреба давам пари за копии за да имам од што да учам
|
|
размисли пред да напишеш глупост
|
|
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Затоа што премногу се навлезе со политика и бизнис во образование. Затоа што на раководни места се избираат луѓе кои немаат допирни точки со образованието, односно со практиката. Затоа што интересите на децата и родителите се ставаат на маргините а се знае дека наш народ само молчи и прифаќа. Затоа што реакциите од практичарите никој не ги слуша односно се тргнува со атак дека не работат како треба, не се способни, се омаловажува ликот на просветниот работник, се заќутува и полека се донесени до ситуација да остават работите стихијно да си течат. |
|
lilica
Сениор Регистриран: 29.Август.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 548 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
И ние конечно си купивме од безплатните учебници и тоа некои на старо, некои на ново.
|
|
Кој бара ќе најде.
|
|
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Јас пак купив нов штампач. Да печатам лекции од сајтот ма МОН. Ако, и онака ми требаше...
*** Лудилоооооооооооооооооооооооооооооооооооооо!!! |
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
DDarko
Сениор Миротворец Регистриран: 14.Мај.2009 Статус: Офлајн Поени: 4356 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Јас учам од тетратки и од интернет нешто повеќе ако сакам да знам. Ми оди добро со оценките, но не е тоа тоа.
Сакам книгиии... |
|
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Problemi i samo problemi. Niedna akcija ne sme sposobni da ja isterame kako treba. Koj e kocnicar?
Бесплатните учебници прескапи |
|
Andjelina
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Miss High Hill’s Регистриран: 07.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 14129 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
учебници нема ни за прва година-фискултурна гимназија...ги нема ни на владиниот сајт...
се мачиме со некои скриптички,страшно неразбирливи и комплицирани,полни со грешни зборови.... диктирање во тетратки... многу скапа година...а толку убави ветувања |
|
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
|
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
значи јас сеуште немам добиено два учебници, а неколку од учебниците се неквалитетни, лесно се оштетуваат и личат како да се сечени со нож за хартија
|
|
|
|
zabegan
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
мојот клас е единствен на кој му фалат учебници по два предмети
|
|
|
|
aneta_ane
Нов член Регистриран: 05.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 4 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
hehe a kade se ucebnicite sto gi vetija a?
|
|
mamamd
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Стасуваат, полека ама сигурно до полугодие ТОДОРОВ СО НОВО ВЕТУВАЊЕ ЗА СЕДМООДЕЛЕНЦИТЕ |
|
mamamd
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
На прагот на првото полугодие, а проблемите со учебниците не стивнаа, Така е кога образованието станува бизнис. Тендерче по тендерче, натрупано капиталче. А учениците, а родителите, а наставниците, е тие се виновни затоа што дозволија да ги играат на тапани. Секоја летинка учебнинка, ама ново,се понеразбирливо и понеразбирливо. Еднаш прашав за математиката и потребата за нови учебници???? сега прашувам и за хемијата??? Што с епроменило во хемијата или јас не сум разбрала за пронајден нов хемиски елемент??? та се растепаа луѓе учебници да пишуваат, од нови понови. И ај кај ги напишале, ама лоши преведувачи нашле.
Како и да е децата ги добиле, ама изгледа заради преводот не ги разбираат, па си ги чуваат, а учат од старите, платените. Овие бесплатниве изгледа се за чување и за враќање. Пак ќе се преведува учебникот по хемија |
|
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
денес ќерката ми кажа дека наставничката не се сложувала со содржината и ќе продолжат да учат од стариот. Мене ме буни една работа - Учебникот беше пријавен на конк*рс за сите наставни јазици. Јас бев еден од тројцата рецензенти, но бидејќи беше достапен само на албански, одбивме да го рецензираме. Ни понудија превод од овластен судски преведувач, но одбивме бидејќи станува збор за стручна терминологија што не ја познава секој. Потоа формирале друга комисија, која дала согласност, па учебникот бил преведен. Таков, учебникот бесплатно бил дистрибуиран во училиштата - вели Стафилов. Од тој учебник учат сите седмоодделенци во земјава. - Преполн е со катастрофални грешки. Не е само до преведувачот. Независно од се', Министерството е должно да го повлече и да распише конк*рс за нов учебник - смета Стафилов. Во Министерството за образование и наука велат дека грешката е во преводот. - Оригиналот е на албански и грешката е одговорност на преведувачот. Во конк*рсот, и преводот и печатењето беше обврска на издавачот - велат во Министерството, каде што комисија треба да го испита случајот со грешките во учебникот. Поради лош превод, бил вратен на доработка и учебникот по турски јазик за седмо одделение. Зарем учебникот е преведуван од албански јазикцрно ни се пише, зар дотука ја догуравме? немаме ли ние кадри кои се 3кадри“ да напишат еден учебник по хемија па требало да се преведе албански учебник, ако сум разбрала како треба?јоооооој, ЛооооооооооЛ |
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
Внеси реплика | страница <1 1617181920 21> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |