|
Учебници-многу скапи, бесплатни... |
Внеси реплика | страница <12345 21> |
Автор | |
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
shto "lupash",be,...malo dete!
|
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|
мало дете
Сениор Регистриран: 18.Септември.2007 Статус: Офлајн Поени: 106 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не лупам така е И јас плаќам книги поскапи од 4000 ден.кога имам пари, а кога немам користам и скрипти Не е до книгите до парите е |
|
Мало дете
|
|
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
treba da opcuesh ,...i slichno,...a,ne da vikash da ti kachat plata,...ako e taka,..i knigite ke ti gi "kachat",...tie treba da bidat besplatni,...kako vo normalni zemji,..razbirash?,..malo dete,....
|
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|
DESPOT
Група Регистриран: 21.Септември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 30 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
sekoja godina kupuvame ucebnici koi MORA DA SE KUPAT, a ne znam zosto se kupuvaat koga nisto od niv ne se uci.
|
|
,, IN VINO VERITAS ,,
|
|
NiNa1
Сениор Love and peace Регистриран: 07.Август.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 13795 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
и прескапи учебници оган!
|
|
AshtrayGirl
Група Регистриран: 19.Септември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 37 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ima predmeti na koi morame da imame ucebnici a ne gi koristime posto ni pisuvaat skrateni plancinja, so znaci ja sekoj den moram da se grbavam da nosam ucebnik so sum go platila 400 den a ne go koristam
|
|
Brankica
Нов член Регистриран: 24.Септември.2007 Статус: Офлајн Поени: 9 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ima profesori koi vlozile nekoj si trud da napisat kniga,istata ja baraat na predavanja ama mislam deka malku preteruvaat so cenite.
Fakt e deka sekoj si go ceni svojot trud ama 90%od tie t.n avtori koristat materijali od 90ta i na toj materijal nesto ke dodade nesto ke skrati i ete ti cena od 2-3000 den.Sto e mnogu mnogu e...................
|
|
мало дете
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Да многу е али кога би напишала книга за колку пари би ја продала? |
|
Мало дете
|
|
Brankica
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Да многу е али кога би напишала книга за колку пари би ја продала?[/QUOTE] sigurno nema da bide poveke od 1000denari
|
|
wila
Сениор Регистриран: 19.Септември.2007 Статус: Офлајн Поени: 85 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
JAS BI JA DAVALA PO NEKOJ NEZNACITELNA CENA SAMO ZA EDUKACIJA NA IDNITE GENERACII
|
|
Brankica
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
da ama za STUDENTSKITE UCEBNICI BATAAT 2-3000 DEN STO E PREMNOGU............
|
|
мало дете
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Тоа ти се предмети кои ти ја кажуваат основата и ти се најбитни за твоето понатамошно образование. За разлика од нив споредните не ти се поскапи од 1000 ден. |
|
Мало дете
|
|
mornar.
Нов член Регистриран: 21.Септември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 37 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
да,
|
|
,,VO DRZAVA KAKO NASHAVA VISTINATA E TOLKU DRAGOCENA, TAKA SHTO SEKOGASH MORA DA BIDE VO PRIDRUZBA SO TLESNATA STRAZJA NA LAGATA,,
|
|
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ucebnicite se skapi i nekfalitetni, toa e fakt.Nastavnicite ne gi koristat bidejki i nema mnogu nesta vnatre. Avtorite gi pisuvaat nabrzina so kopy paste sistem, poluplagijati ili mutanti kopii od bivsojugoslovenskite prostori. Najcudno e sto nasive luge samo kukaat a nisto ne prezemaat. Uste pocudno e sto plakaat od stram, a ne od vistinska potreba. Konkretno: spisanie Drugarce, Razvigor, Nas svet cena 40 den. broj mesecno 80 den.godisno 720 den- pola cena od ucebnicite. Cist biznis najmalku 30 000 sigurni komintenti a nikoj nisto. Drugite mora da prodavaat vo trafika, a ovie imaat monopol vo ucilistata. Najlesno e da recat deka nastavnicite gi teraat decata da zemaat bidejki dobivaat procent. Nekoj zema procent ama nastavnicite ne se toa. Roditelite preku roditelskite odbori moze mnogu da storat, da izmetat sekakov biznis od ucilistata, ama ne pravat nisto.
Изменето од ucitelka - 09.Ноември.2007 во 21:53 |
|
Внеси реплика | страница <12345 21> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |