|
Учебници-многу скапи, бесплатни... |
Внеси реплика | страница <1 18192021> |
Автор | |
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Па па пааа...тешко си на нас, тешко си на образованието.Се патриота до патриота. Стомак ги заболе за образованието, јанза ги изеде оти лоши книги идат до децата. Бре бре брееее. Читам и не ми се верува. Се испотепаа во кажување критики за конк*рентскиот учебник. Ах пуста пара што ти прави!
И учебникарството излезе ко парламентот, се си кажаа кој со кого шурува, кој со кого е близок. И пазете сега,професори на факултет сите автори, сите треба да вршат ревизија на учебниците, сите треба да кажат кој учебник чини-кој не чини. Не рекле џабе, при три баби дете килаво. Ова нашево е бре.. Тесно ми го скрои фустанчето. Никој не ги прашува практичарите кој учебник им чини, кој не чини! Никој не ги прашува децата (родителите) колку можат да научат од учебниците Вреди ли да се зборува. Законот за учебници го дотепа учебникарството |
|
mamamd
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Еве и ова се случува, се оспорува уште еден учебник, а се вели Кој пее зло не мисли
|
|
Mindy
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Искрена, поискрена здравје Регистриран: 14.Ноември.2005 Локација: United Arab Emirates Статус: Офлајн Поени: 14598 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
CICAMACA
Група Регистриран: 18.Јануари.2010 Статус: Офлајн Поени: 57 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
А за средно образование? |
|
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
shto kukate be, ne znam
pa, neli,...za djabe im gi mdavaat?! |
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|
nena_princess
Група Регистриран: 24.Април.2010 Статус: Офлајн Поени: 56 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
хх барем сега беспалтно ги даваат учебниците
|
|
Секогаш бори се за она што го Сакаш и верувај ќе успееш ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
|
|
mamamd
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Мислам дека проблемите во образованието не се толку големи колку некој сака да ги наметне, да направи дека има проблеми. Односно има поблеми ама се решливи, барем во оној дел каде се однесува на практиката.
Борбата е меѓу “бизнисмените“ кои образованието го гледаат како извор на добра заработувачка. Сета ова заврзлама ја направија самите “бизнис кланови“ кои се чувствубваат оштетени бидејки некому му е а некому не му е прифатен учебникот. Неколку пати имам спомнато дека квалитетни учебници одамна нема (со исклучок на неколку) но тоа и не делувало многу на наствната практика (барем кај оние кои си ја знаат работата) Ке наведам банален пример Во книгата по македонски јазик за трето има текст- Азбучно дрво во кое стои пасус дека децата составиле азбучно дрво и си ги напишале своите имиња, ама во прво одделение. И еве баук- децата сега азбуката ја учат во второ, па вака па така. ОК. И не морале да го стават потенцираниот кест, но не е греда дека го ставиле- на учениците лесно им се објаснува дека тоа е текс кој писателот го напишал одамна кога буквите се учеле во пво и готово. Во рализацијата на програмата нигде не стои дека практичарите МОРА да користат учебник (може а не мораат). Се реализираат цели од програмата, а изворот на инфомации може да се земе од било која книга, енциклопедија, интернет. За да разберат и оние кои не се во настава ќе понудам банален пимер Целта од програмата е- Запознавање со хумористични поетски творби- во книгите стојат песни по избор на авторите.Наставникот комотно може да ги игнорира и да си земе песна од издадените книги со детска поезија. За мене лично многу подобро, бидејки ќе им посочи на децата од кој поет е стихозбирката, па ќе одат во библиотека (или ќе си ја купат) па ќе почитаат нешто плус, па...па...има многу па... Ај доста од сабајле |
|
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
....глеј ти да го користиш кУмпјутерот и во училиштето...да не прашуваш после кога ќе даваат плата..или ти доцни..
|
|
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
|
mamamd
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
docni...ama uste doagja |
|
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|
mamamd
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
мореее мажи оговарачи
|
|
gogic
Нов член Регистриран: 21.Септември.2010 Статус: Офлајн Поени: 32 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
fiks
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Администратор ПРАВДОЉУБЕЦ Регистриран: 18.Април.2005 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 24000 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ништо,ќе ви диктираат професорите и ќе си пишувате во тетратки.
Туку друго ми е думата Гогич Отвораш теми што не се потребни на подфорумите и мислам дека е време да прекинеш за да не се караме од почеток. Изменето од Andjelina - 22.Септември.2010 во 11:13 |
|
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена, само шлаг пена ќе бидеме и можеби неколку жолти ракии. |
|
Внеси реплика | страница <1 18192021> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |