|
ЗОШТО БОГ ДОЗВОЛИЛ МНОГУ РЕЛИГИИ? |
Внеси реплика | страница 123 8> |
Автор | |
Sektas
Сениор Регистриран: 14.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 175 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 19.Август.2007 во 22:51 |
Navistina me interesira kakvo e vaseto razmisluvanje na ovaa tema ili sto odgovor ima vasata religija na ova prasanje. |
|
.............Тој е челник на назаретската секта. Дела 24:5
|
|
аџија
Сениор Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Постојат две можности (ако некој знае уште, нека каже):
- нема Бог, па затоа секој си измислува се и сешто - Бог е слободољубив и му дозволува на човекот да му служи, но и да го одбива. Ако нема Бог, тогаш е сеедно во каква религија сме, сите се исти. Ако има Бог, тогаш е СИГУРНО погрешно да сме во религија која учи дека Господ е тиранин. Заради тоа, исламот отпаѓа одма. А Христијанството останува. |
|
Sektas
Сениор Регистриран: 14.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 175 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Mnogu dobro kazano.
Изменето од Sektas - 19.Август.2007 во 23:11 |
|
.............Тој е челник на назаретската секта. Дела 24:5
|
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
nekogas kje kazes neso pametno samo taka brate teraj . veruvam deka kje se izlecish eden den i nema da mislis deka lugjeto se mizerni. gresni i jadni |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
Carnation
Сениор Регистриран: 07.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 3499 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
duri i mene me iznenadi adzija so negoviov post,bravo bratce,samo napred pa mozda i ke te prosvetlime i tebe
|
|
Понекогаш дури и за Фројд бананата е само банана
|
|
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
јас само ги дадов опциите, а јасно е во која јас верувам, ако читатете до крај...
а за просветлување, па не дека нема за што да се просветлувам, ама мислам дека ова не е една од тие работички... |
|
Carnation
Сениор Регистриран: 07.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 3499 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
mene ova mnogu pojke mi se svigjat,znacit ako postojt bog spored tebe ne sme site isti?prosto me razocara. jas moram da odam,srekjno vo prodolzenie. |
|
Понекогаш дури и за Фројд бананата е само банана
|
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
carni brate
gledas ima sansi za nasiot prijatel adzo daval opcii. ...abe toa kazuvaj go na vernicite-- nie nemame opcii kaj nas se e jasno |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
мислев сите РЕЛИГИИ (а не луѓе) се исти!
а луѓето се исти само ако постои Господ, кој е творец на сите. Ако сме настанале со „напредок на посилните“, тогаш некои од овде се едноставно потрошен материјал и не вредат како другите. Изменето од аџија - 19.Август.2007 во 23:25 |
|
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
и вие ли сте во клубот на тврдоглавите? не знаев... |
|
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ma koj bilo klub bre brate adzo
vazno da te izlecime da stanes covek kako nas so ne e gresen, jaden i mizeren toa kje im go ostavime na vernicite odamno znaevme deka si so nas i samo se foliras ajde pridruzi im se na lugjeto nad koi nema nikoj i nisto prizdruzi im se na tie so se na najvisoka alka vo ishranata priroda e nasa i ni si pravime so neja so sakame ne ceka vselenata kamu ima mnogu raboti no bog nee megju niv |
|
|
|
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Човекот има само еден лек од гревот, мизеријата и бедниот кучешки живот.
А тоа е животот на вера, погледот нагоре кон небото. Затоа не може болниот да го лечи здравиот анакине... Едноставно не одит тоа така... |
|
marco_antony
Сениор Регистриран: 17.Јули.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11062 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Браво аџија .... интересни коментари ... ми се допаднаа ... Инаку мое мислење е дека Тој ништо не ни дозволил ... ние сами си ги правиме верите ... и сите велат дека се во право ... сите велат дека се вистинскиот пат ... сите нешто многу прават ... а пак сме во место ... милам дека ќе поминат милијарди години ... додека сите до еден ... мора сите ... не смее ниту еден да фали ... кога ќе речат - ДА ТАКА Е !!! И ќе се влези во еден сосема друг свет .... може да се милијарди години .... а може и утре да е ... бидејќи за Бог времето не постои ... сеедно му е ... само на нас не ни е ... и затоа многу се прпелкаме ... |
|
PARADISE MACEDONIA
|
|
goor
Сениор Регистриран: 08.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 844 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
kaskov bog eioiiii
dfa ;ostoese nemase3 da ima tolku mnogguuu religiiii i ostaj toa site da tvrdat deka nivnata e taa vistinskata.................. ccccccccc pa samo toa me dovolno za da se dokaze deka bog ne postoi i adzo za kakov grev zboris covece.,...... ako bog bil i postoel nemalo da dozvoli da se sluci toa...... inaku sto pravel og vo vremeto koga zmijata spoed bniblijata im zboruvala na eva....da ja izede taa jabolka....... i ako postoi bog toj e kjako sto veke kaza brza diktator nisto poveke pozdrav |
|
end off days 15...14...13....
|
|
Внеси реплика | страница 123 8> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |