![]() |
|
HDRI |
Внеси реплика ![]() |
Автор | |
Tegla ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 16.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 2213 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Испратена: 06.Јули.2007 во 01:38 |
Postov mozebi poveke ke odgovara vo kameri i video podforumot. Sepak mislam deka site koi se zanimavaat so HDRI ke gi interesira chisto od opshta kultura
![]() ![]() Eve go HDRI fajlot ![]() Eve kako izgleda scena osvetlena so 25% intenzitet od ovoj HDRI ![]() so 50% intenzintet ![]() So 75% intenzitet ![]() So 100% ![]() Eden drug HDRI na ista scena ![]() I eve ja scenata ![]() Ne znam 3D, ama poradi mojata montazerska rabota nauciv po nesto malku. Inaku rendano e vo Cinema 4D |
|
That is called grain. It is supposed to be there.
|
|
![]() |
|
hypertech ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 02.Март.2007 Статус: Офлајн Поени: 600 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Каков рендерер?
Јас работам со mental-ray vo MAX 8 и ги учев истиве работи, ама мачно е сам да ги склапаш HDR сликите како рефлексивни мапи, модерниот свет користи скенирачки, ротирачки камери кои прават 360 степени скен на околината и зачувуваат квалитетни фајлови па после колку и да зумираш во анимирањето или видео монтажата пак да нема пикселизација... Поздрав колега, многу интересна тема си начнал за дискусија. |
|
eos 1D mk4 , EF 24L , EF 50L , EF 85L , EF 135L , EF 200L , EF 400L
|
|
![]() |
|
Tegla ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 16.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 2213 |
Forumov e za forografija, pa ova bese chisto informativno za fotografite koi ne znaat 3d, a i ne moraat da znaat. Se pravi i sum pravel HDRI so S5100 sfericni, ako sakas ke ti napravam, 1 den rabota
![]() ![]() ![]() P.S. Bobi ili Mire, ako moze temava da ja prefrlite vo Kameri i Video, da ne zamarame so ovaa diskusija ovde. |
|
That is called grain. It is supposed to be there.
|
|
![]() |
|
Mire ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Регистриран: 15.Септември.2005 Статус: Офлајн Поени: 1594 |
Nema problem. Ne deka zamarate, ama po se izgleda navistina pripadja vo Kameri i video.
|
|
Da se obideme da pomogneme i na onie, navidum izgubeni slucai. Za preporacana postapka klikni TUKA
|
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
|
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |