![]() |
|
Летни дилеми |
Внеси реплика ![]() |
страница 123 4> |
Автор | ||
Isis ![]() Сениор ![]() CATALYST Регистриран: 19.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 5871 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Испратена: 21.Јуни.2007 во 14:59 |
|
Еве, времето за по одмори дојде.
Некој другар ми кажа дека кога идеш во шума не се носат дрва ![]() Мислеше на тоа дека кога се оди на летен одмор, на плажа, не се носи девојката, зашто таму има гооолем атрактивен избор на свежи исончани мевца ![]() Дали го делите ставот дека на летен одмор се оди без дечко/девојка и дали би ви било сеедно ако вашиот партнер не ве спакува и Вас во куферот за на одмор ![]() |
||
![]() |
||
sensei ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 31.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 2005 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Zavisi za kakov partner stanuva zbor.
|
||
Gods Creative Force enters humanity through a mans love for his wife and desire to raise his family in a wholesome environment. It is reciprocated by a woman receiving his seed-spirit and nurturing it
|
||
![]() |
||
MisIcA, ![]() Сениор ![]() ![]() The first MISS suspended Регистриран: 01.Мај.2007 Статус: Офлајн Поени: 1089 |
|
nekoe zlatno pravilo mi bese, na odmor BEZ DECKO. ne zaradi avanturite koi bi proizlegle od odmorot, ednostavno da se odmori toj od mene i ja od nego.
bev vo dolgi vrski dve dosta dolgi od koi ne proizleze nisto, samo izgubeno vreme no nikogas odmorot kako i moite patuvanja ne bea problem dali da zaminam sama. od ova ke zaklucev kolku e cvrsta mojata vrska posle odmorot.
a za da ve spakuvaat ima vreme, eve jas sega sum vo eden golem kufer spakovana sakala ili ne ,sega odmorot mi e vo par.
|
||
атеист да бидеш е слично како да си далтонист
а цел живот да пишуваш и зборуваш за боите...(модератор аџија) |
||
![]() |
||
EvAngelos ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
|
Неверството човек може да го направи секаде, и на одмор, и на работа, и во комшии, и секаде.
Ако се зема партнерот со себе на одмор се цел тој или таа да нема можност да изневери е погрешно. Љубомората постои, а и проблемот (недоверабта) доколку пости не се решава, туку само се одложува. А колку повеќе се одложува, толку полоша е врската и евентуалното разделување.
Ако постои довебра во врската тогаш сосема е небитно дали тие ќе одлучат да си поминат еден незаборавен одмор заедно или пак ќе си се "одморат" од себе и ќе се посветат на одмор со различни друштва.
Заклучок: Проблемот не лежи во одморот, туку во довербата и зрелоста на партнерите, и секако на вредностите врз која е втемелена врската.
|
||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
||
![]() |
||
sandrica ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 379 |
|
Lani i polani bev po edna nedela so decko i 10 dena so majkami.
Ama iskreno so mama si pominav stvarno cool,a so nego katastrofa. I veke dodeka ne se omazam mislam deka nema nikogas veke da odam so decko(posebno ne ljubomoren kako bivsiot) bidejki toa ne e odmor,da te demne celo vreme,da ti dise u vrat... ![]() |
||
Just love
|
||
![]() |
||
EvAngelos ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
|
sandricа, факт е дека катастрофалното искуство со бившиот дечко ти оставило сериозна последица-лузна чија болка доколку не ја избришеш од себе ќе се пренесе и во твојата следна врска. Не е убаво заради лошото искуство со поранешниот дечко да немаш доверба дека со идниот дечко не би имала прекрасен одмор. Тоа не ти е гарантирано, ама не ти е ни исклучено!
Постојат многу парови кои убаво си поминуваат на одмор, од каде знаеш дека ти ќе бидеш исклучок? Новата врска нема вркса со старата, поточно има, ако дозволиш таа да влијае на новата.
|
||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
||
![]() |
||
gunslinger ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 01.Јуни.2007 Локација: Germany Статус: Офлајн Поени: 116 |
|
Na odmor se odi kako ptica slobodna/en.
|
||
![]() |
||
монте кристо ![]() Сениор ![]() ![]() THERE CAN BE ONLY ONE Регистриран: 26.Мај.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 6869 |
|
ima edna izreka : zeni-ne mozis ni so niv, ni bez niv
![]() |
||
во овие години што следат , ќе видиме дали европа и христијанството ќе се спасат . И ТИ !!! можеш да помогнеш . ОД НАС СИТЕ ЗАВИСИ .
|
||
![]() |
||
Dogi ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 19.Април.2005 Статус: Офлајн Поени: 3168 |
|
ова е баш интересно, да отидеш со некого на одмор и да му даваш причини да биде љубоморен. значи ти намерно си го однела на одмор, или си тргнала со него за да го заебаваш, а? според мене, ако си со дечко на одмор, би требало да бидеш цело време со него. како тогаш би бил љубоморен? а ако ти го оставаш сам да оди на плажа, па очекуваш некој да упадне и онака да имаш нешто како авантура, е тоа е причина за љубомора! или ако него не му се оди на плажа, а ти едвај чекаш сама да заминеш, очекувајќи дека некој ќе ти се додворува, е тоа е причина за љубомора! |
||
Јас сум мајстор!
Кликни овде за комуникација со мене (потоа кликнете во полето 'Edit nickname' и впишете го вашето име) |
||
![]() |
||
MisIcA, ![]() Сениор ![]() ![]() The first MISS suspended Регистриран: 01.Мај.2007 Статус: Офлајн Поени: 1089 |
|
|
||
атеист да бидеш е слично како да си далтонист
а цел живот да пишуваш и зборуваш за боите...(модератор аџија) |
||
![]() |
||
Goddes of Chaos ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 01.Април.2007 Локација: Ecuador Статус: Офлајн Поени: 337 |
|
Pa ako imas namera da svrjas uste na samiot pocetok ako ne ti se dopaga devojakta so koja odis togas podobro
skaraj i se i brkaj ,,isoncani mevca" na plaza otkolku da ja
lazes...toa sto voopste i ti pagaat takvi idei i sto razmisluvas
ili se dvoumis dali da ja zemes jasno govori za faktot deka
nejzinoto drustvo bas i ,,ne ti prije" pa spored toa
treba da razmislis dali da prodolzis da i davas lazna nadez
na devojka ti ili ednostavno da ja prekines vrskata za koja
nemas definirano vo sebesi pozitivni cuvstva i da prodolzis
ponatamu sam. taka bi postapil najdobro i za sebe i za nea.
|
||
Narodot za najmudra kniga ja smeta onaa koja e najnerazbirliva za nego.-A.Hitler
|
||
![]() |
||
Isis ![]() Сениор ![]() CATALYST Регистриран: 19.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 5871 |
|
мене би ми било убаво секаде каде што е мојот дечко...во колиба - во колиба, на хаваи - на хаваи. не ми паѓа на памет да се одмарам од него и да плаканам очи со некои разбацани батки, туку би си го носела секаде зошто ми е прекрасно во негово друштво
![]() |
||
![]() |
||
sensei ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 31.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 2005 |
|
Mene mi e super so devojka na odmor. Tuka zborime za OK devojka. Mal minus e sto ne mozes slobodno da ze zveris naokolu vo zenski atributi, ama ne e strashno.
Mislam deka dvajca normalni lugje sto se sakaat na odmor mozat da najdat samo novi nacini kako zaedno da uzivaat vo ljubovta. |
||
Gods Creative Force enters humanity through a mans love for his wife and desire to raise his family in a wholesome environment. It is reciprocated by a woman receiving his seed-spirit and nurturing it
|
||
![]() |
||
Goddes of Chaos ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 01.Април.2007 Локација: Ecuador Статус: Офлајн Поени: 337 |
|
Zatoa i go pisav toa pogore
jas lani bev na odmor so deckoto
i vo globala bese super, jas mislam deka
na odmor koga odi par (decko i devojka)
mozat da se zapoznaat uste podobro i
da se povrzat poveke negoli prethodno
a segaa.. moze i da se vlosat rabotite, zosto
edno e da izleguvas so nekoj na 2-3 saati
u diskoteka ili na kafe a drigo po cel den
da ste zaedno iako i odmorot ne e nekoj golem period
se raboti za 10-15 dena + - pa pak nekoj moze da ne
se prikaze vo vistinskoto svetlo i da glumi, sepak najdobar
nacin za dvajca da si gi uvidat sopstvenite maani i da proverat
dali si odgovaraat e da ziveat zaedno nekoe vreme pred da
stane nesto poseriozno
|
||
Narodot za najmudra kniga ja smeta onaa koja e najnerazbirliva za nego.-A.Hitler
|
||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница 123 4> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |