![]() |
|
Додавање на аудио во Adobe Premier Pro |
Внеси реплика ![]() |
Автор | |
Александар_А ![]() Модератор ![]() ![]() Регистриран: 20.Јануари.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1271 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Испратена: 11.Мај.2007 во 14:21 |
Веќе неколку дена мака мачам со додавање на звук во Adobe Premiere Pro 2.0. Никако неможам да наснимам глас од микрофон, незнам како еднаш тоа ми успеа но сега неможам да го средам овој проблем. Се работи за наснимување кое оди дирекно додека оди видеото, т.е. глас офф. Дали има некој со искуство околу ова работа? Благодарам за помошта.
|
|
![]() |
|
Tegla ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 16.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 2213 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Znam deka moze, vo help-ot mislam deka lesno ke si go razjasnis problemot (i jas taka bi igral), ne znam deka nikogas ne go koristam Ppro za snimanje Off. Spored mene podobro ti e da go snimis vo Sound Forge ili slicno, ke go iscistis od nepotrebnite zvuci. Ke mu stavis compressor, limiter i se sto treba da zvuci dobro i potoa import vo premier. Jas cel zivot taka pravam, ova ti sto sakas e pobrz ama spored mene ponezgoden nacin (ednostavo se mislam deka nesto nema da izleze kako sto treba - ova stravovi i fobii od vremeto koga kompjuterite bea slabi i navika si e navika). Mislam deka ova sto jas ti go predlagam e poeleganten nacin, mislam.... moze ne sum vo pravo.
Edinstveno ako imas potreba od Nah Sinhronizacija, znaci talentot da gleda i simultano da zbori. Takvi raboti so audio, jas rabotam kaj kumot, koj e moze najdobar sound dizajner za video vo MK. Toj toa go raboti vo Nuendo. Pozdrav |
|
That is called grain. It is supposed to be there.
|
|
![]() |
|
Александар_А ![]() Модератор ![]() ![]() Регистриран: 20.Јануари.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1271 |
Далтон и јас знам дека може само незнам како. Знам дека може зошто еднаш снимав дирекно, и потоа не ми требаше дополнителна синхронизација, но еве сега никако не ми успева, ни хелпот ни ништо. Незнам дали ми е нешто оштетено во програмов, дали ми фалат некои драјвери, дали па незнам да наместам нешто како што треба
![]() ![]() Првипт пат многу лесно го направив тоа, брц микрофонот, кликање на микрофончето од каналот на кој сакам да снимам, рец, плеј, и завршена работа, дури и фајлчињата што се снимени ми стојат, ама како тогаш ми успеало а сега не....
![]() |
|
![]() |
|
Tegla ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 16.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 2213 |
Sega probav i raboti.
Znaci, go otvaras mixerot, na kanalot na koj sakas da snimas ima edno mikrofonce (enable track for recording). Go klikas mikrofinceto, i Klikas RECORD kaj samiot mixer. Odma ke pocne da snima na kanalot od mestoto kaj sto e k*rsorot Pozdrav P.S. Treba da kliknes Space na kraj da trgne Aj Pozdraf Pak Изменето од D'Dalton - 14.Мај.2007 во 10:55 |
|
|
|
![]() |
|
AUUUUUU, ova ne moze ovde k*rSOR da pishesh
![]() AJ vaka k*rSOR, k*rSOR, k*rSOR, k*rSOR, k*rSOR, k*rSOR, k*rSOR, k*rSOR, k*rSOR, k*rSOR, k*rSOR, k*rSOR, k*rSOR, k*rSOR ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Фала ти. Изгледа ќе мора да го преинсталирам програмот, а можда и целиот компјутер. Ееееее беља работа! Што да правам тоа е ме фатила бељата Поздрав Владче!
|
|
![]() |
|
Aj vidi i kaj mixerot na samiot kompjuter, dali ti e selektiran vistinskiot vlez na kartickata, nemoj preinstalacija
![]() |
|
|
|
![]() |
|
JANE971 ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Canon-џија Регистриран: 20.Декември.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1711 |
A DA SI RABOTESE NA PINACLE KE SI ZAVRSESE RABOTA VO 2 KLIKA...
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() NO ZOSTO PROSTO KOGA MOZE I SLOZENO? |
|
Born to be alive...
http://on.net.mk/galerija/jane-ljorovski |
|
![]() |
|
Koja verzija na Pinnacle? Pinnacle bese kupen od Avid uste pred 3 godini i sega ostana samo Avid Liquid od Edition DV sto bese porano. Liquidot e super softver, go znam i go rabotev uste koga prv pat go razvija FAST pred 8-9 godini, ama od mnogu gazdi kupi prodaj i ne zazivea.
Moj sovet - Drzi se do premierot. |
|
|
|
![]() |
|
Грешката била во селектираниот влез за снимање (во Windows-от). Селектирав микрофон и сега се е како што треба. Благодарам за советот. Обично кога ќе видам и совладам некој програм, а плус тоа и ако ги задоволува моите критериуми не менувам. Адобе-то го исполнува тоа така да останувам на него
![]() Јане јас сакам повеќе кликања ![]() ![]() Изменето од Александар_А - 15.Мај.2007 во 09:14 |
|
![]() |
|
Далтон може куpсоp да пишеш зошто да не Уште една проблематика врзана со Премиерот 2.0.
Дали некој го има средено оној дел од гратис 3 пробни рендања со сараунд 5.1, да може да се ренда со овој кодек?
![]() Никако не ми успева да најдам некој кр..
![]() ![]() Изменето од Александар_А - 09.Август.2007 во 09:49 |
|
![]() |
|
Igor-T ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Регистриран: 19.Март.2006 Статус: Офлајн Поени: 622 |
Ehhh Ace, Ace... ![]() Pozdrav Igor |
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
|
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |