|
Kupuvanje oprema nadvor od MK |
Внеси реплика | страница <1 45678 11> |
Автор | |
Zoran K
Модератор Регистриран: 17.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 3244 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Se stava okolu vrat i taka mnogu lesno se pominuva! |
|
Glecin
Сениор Регистриран: 11.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 450 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ako odish vo USA...iskoristi i zemi neshto pogolemo.....mnogu e evtino....! Za vrakjanje nazad.....jas samo shto se proshetav so 2000 evra oprema do Barsa i nazad uredno spakuvana vo ogromna torba i nikoj ne mi reche a....nitu treba da prijavuvash negde nitu nishto....lap top i photo aparat se smetaat za lichen bagazh i ne se carinat.....!
|
|
There is more in life than books you know, but not much more!
|
|
TafTabiT
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 224 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
hehehehehe , samo nemoj zmija da te jade da go nosis spakuvan kako od prodavnica raspakuj fotografiraj i na nas aerodrom ako te prasaat nesto aparatoto e tvoj vise godina dena go imas .......
|
|
http://www.treklens.com/members/taftabit/
|
|
JANE971
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Canon-џија Регистриран: 20.Декември.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1711 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Doktore ova e za vo druga tema... vo onaa kaj sto se falime koj so sto si se podnovil ajde pustaj spisok na uvid ps. dobrodojde |
|
Born to be alive...
http://on.net.mk/galerija/jane-ljorovski |
|
driver_off
Сениор Регистриран: 15.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 107 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
филип јас лани бево во уса и го донесов истиот апарат на едно друграче бес проблеми и сл. ама финтата е ако се врќаш преку скопскио аеродром може да наебеш гадно оти тамо си и на цариниците у раците и шо сакат ке ти прават. јас си довбаѓах преку белград и граница минах на табановце кај куманово со најнормален автобус кој оде белград - скопје секој ден, и тогаш не ни го претересеја автобусот воопшто а јас со мене у ранец носев Nikon D40 и Sony H9 и двата не са мали апарати :) ама секако бес кутија и сл.
е сега за скопскиот аеродром да ти кажувам, на мене ми ги изгубија торбите и ми стигнаа директно у ск на аредором не со мене на белград. и кога отидов ад си ги подигнам ми иде цариник и ми вика ај дечко да видме шо имаш, и нас се усрав викам сега ми пиша цариме на еба, имаах 2 канон апарати у торбите А640 и 850 ка и кутијата од еденио ми беше најгоре на торбата и кога отвара право се фаќа за кутијата и вика ОПАААА АПАРАТА А !!! и јас му викам ... ааа не јас си го донесех чера оти кутијата беше пуна со процесори и рам мемории и кабли од апаратите и не ми пиша царина иначе беех готово среќа шо ми текна да ги скирајм апаратит у кондурите па не ги виде иначе ако ги најдеше ке имаше оро по дворо.... сепа со среќа у уса и јас ти предлагам да останеш тамо барем уште 1 година + па после да си дојдеш со некоја пара повеќе и со поубав апарат.... поззз |
|
Младеновски Филип
Нов член Регистриран: 23.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 4 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
идам на размена на ученици , и за месец ипол таму мислам со д40 да се подновам.
ама ке видам како ке стојам со финансии (17 г. сум и кај ги натерав моите пат да ми платат па уште и ребел да им побарам) , ама му се мислев да си земам канон ребел , или евентуално 400д . се зависи од кешот. фала за советот за на граница. таму ке го истестирам крвнички , паковањето поскриено што може , и на врат , па да се надевам дека нема да прашаат.. |
|
Zoran K
Модератор Регистриран: 17.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 3244 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Filip. pakuvanjeto ne ti treba, frli go pred da se vrakjash nazad vo Makedonija (ne si stavaj trn vo zdrava noga). Zemi si gi samo upatstvata za rakuvaje, garancijata, kabelchijnata i polnachot na baterii (kupi si ushte edna rezervna baterija za kamerata i edna-dve kartichki). Kakao sto veke ti rekoa, slikaj si vo Amerika i pred da se kachish vo avion stavi go aparatot vo lichniot bagazh sto ke go nosish so sebe vo avionot.
Na izlaganje od avionot obesi ja kamerata okolu vrat i teraj bez gajle. So kamera si poshol vo Amerika i so kamera se vrakjash. Istoto vazhi i za walkmen, iPod, laptop, mobilen ... |
|
driver_off
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ке треба да си го порачаш апаратото до нет оти од продавница се доста скапи за разлика од цените на нает шо ги има. и ке ти треба гредитна картица ако не можзш да извадеш види тамо со некој амариканец договори работата и така ... д40 ти се околу 450$ 350Д не би ти препорачал за ако имаш пари за 400Д ок е.
најубава комбинација шо најдех беше за 600$ д40 со 18-55 и 55-200 VR леки тава ти е топ за секоја прогода кит. пиши пред да одеш мош ке ти порачаме ние нешто да ни донесеш :) поззз |
|
Младеновски Филип
Нов член Регистриран: 23.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 4 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ке порачам , лесно се зима таму картица , за некои 400 долари кит има. и јас го гледав на нет . од www.ritzcameras.com или нешто слично е понудата за 600 долари , д40 со 18-55 и 55-200 VR леки , плус торбица , меморија и гратис подарок. пишете ако треба нешто , ке се обидам да средам , ама не ветувам. знам сигурно дека ке донесам многу китови за чистење леки. пишете ми на filip_mladenovski@hotmail.com |
|
driver_off
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ок договорено ако има нешто ке се читаме
провери ја http://www.adorama.com/ позз |
|
thanatos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 10.Ноември.2007 Локација: Ethiopia Статус: Офлајн Поени: 125 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
а дали има некој нешто нарачано од ибеј? ако да како е процедурата за царини, ддв и сл.
благодарам |
|
http://www.flickriver.com/photos/22191068@N02
Ad maiorem gloriam Dei- kir Gramatik |
|
TafTabiT
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
thantos
procitaj od tretata strana na istava tema .... kratko objasnuvanje znaci deka sekoja pratka nad 50 eur mora da carini pratka i koja ne e 50 EUR a e tehnicka roba mora da se carini , za privatni lica zakonot dozvoluva 100Eur vo slucaj da ne e tehnicka roba . ako naracuvas od B&H imas opcija po UPS koja kosta 112 USD za prevoz , stiga za 3 dena no tuka te ceka carinenje na Aerodrom . Da skratam , samo aerodromskata lezarina za vlez vo magacin kosta 1200 denari + spedicija najevtina ti e 1500 den plus carina i ddv Jas rabotam vo UPS veruvaj znam kako ide procedurata |
|
|
|
itan14
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 30.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 545 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Novina vo zakonot za carinenje e deka sumata se zgolemuva od 50 na 175 evra . Taka da se sto e do 175 Evra so transport ima samo DDV. Na sila od 30 Maj.
Изменето од itan14 - 26.Мај.2008 во 22:17 |
|
TafTabiT
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
" neumri magare na zelena treva " ...... da taa novina bi trebalo da vazi od 01.06.2008 , daj boze da vazi samo da vidime kako ke bide vo praksa , a za oprema ne se nadevaj druze ke te teraat da carinis i ako e 100 EUR ke si najde carina izgovor a bas me interesira i go cekam ukazot od niv da vidam za sto ke vazi sloboden uvoz do 175 EUR i kakvi ke bidat kriteriumeite |
|
|
|
Внеси реплика | страница <1 45678 11> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |