|
САМОЗАДОВОЛУВАЊЕТО И РЕЛИГИЈАТА |
Внеси реплика | страница 123 6> |
Автор | |
carter
Сениор Регистриран: 24.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 138 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 25.Јануари.2007 во 01:06 |
IMAM POVEKE PATI CITANO ZA OVA PRASANJE I SE USTE NE MI E RAZJASNETO.DALI MASTURBIRANJETO E GREV?
|
|
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ma ,samo "teraj",.....ako e,togash retko nekoj da e bezgreshen,......
|
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|
carter
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
Tattoo Beauty
Сениор Tetovirana Sexy Ubavica Регистриран: 10.Август.2006 Статус: Офлајн Поени: 4549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Секако дека не е!! И Господ го признава секое земњишно задоволство кое не причинува ничија штета
а ти колкав си ??
|
|
carter
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ne se znae.aj pogodi
|
|
Tattoo Beauty
Сениор Tetovirana Sexy Ubavica Регистриран: 10.Август.2006 Статус: Офлајн Поени: 4549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Па не сум на квиз за да поѓаѓам Кажи си што има врска
По темиве кои ги отвори мисалм стварно дека си мало и заљубено момче
|
|
аџија
Сениор Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Добро прашање, ама бара посериозен одговор од дадениве...
За да се одговори посоодветно, треба да се одговори на прашањето што е тоа грев? Опција 1 Грев е нешто што повредува некој друг. Опција 2 Грев е нешто што е спротивно на некоја света книга Опција 3 Грев е нешто што е спротивно на Божјата волја Конкретно твоето прашање, по секоја можна дефиниција испаѓа грев. Прво, затоа што создава од човекот механичко битие, кое ќе ги повреди најсаканите заради сексуалната проекција која ќе ја створи врз своите сегашни или идни партнери. Ова е докажано од многу психоаналитички истражувања, така да нема потреба сега да се повторувам. Второ, спротивно е на светата книга. Трето, спротивно е на Божјата волја. Како знаеме? Па и да ја немаме светата книга, постои еден друг закон, кој се вика закон на создадениот ред (природниот закон). во тој природен закон, машкиот полов орган е создаден да биде стимулиран од женскиот од истобитен сој, и обратно... Користењето на половите органи вон овој создаден ред (како мастурбирање, секс со животни, хомосексуалност итн.) е според самото ова правило погрешно. Односно ја промашува целта за која овие органи се создадени, и со тоа му пркоси на Божјиот план за светот. Ајде сега чекам брдо реплики |
|
Isis
Сениор CATALYST Регистриран: 19.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 5871 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
а што е со доживување оргазам на сон..и тоа е грев???
и тука нема стимулација од женско Изменето од ACELERA - 04.Март.2007 во 01:08 |
|
Tattoo Beauty
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
токму така кај грев било тоа
|
|
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Видиш ацелера, како знаеш добро што е грев... А се прашувам зошто?
Зошто би било грев да се убие дете, човек? Кој го кажува тоа? Јас, ти, зошто би било грев, ако сме тука создадени само за да ја одржиме и унапредиме расата? Зар ако е така, не бил Хитлер во право што сакал да создаде супер раса, истребувајќи ги сите помалку вредни? Значи се повикуваш на нешто, а не се повикуваш на ништо... Зошто се тие работи грев? не само со пароли и вицеви да правиме муабет, туку дајте аргументи, а не смешки... Поздрав. |
|
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ок, ајде да го оставиме настрана мастурбирањето за момент, бидејќи од дрвото не ја гледаме шумата...
За да нешто биде грев, треба да имаме дефиниција на грев. Јас дадов три опции, во кои очигледно, ти не се наоѓаш, па ме интересира која е твојата опција? Не може само така произволно ова е грев, ова не е грев... Дефиниција молам? |
|
Isis
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
грев - ако совеста не ми е мирна по направеното дело
тука ги исклучувам оние ментално болни и сл. на нив кои немаат здрав разум и не расудуваат здраво. |
|
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ок, менталните се исклучени.
А што е со здравите без совест? Еве на пример, лицата Б.Ц., Љ. Г., или А.А. или кој сакаш друг од нашата политичка сцена. Здрави, ама здрави за што? Здрави за крадење, за манипулација, за учковизам, за ќе се сложиш зли работи? Значи ли дека тие направиле грев? Да! Значи ли дека работеле спротивно на својата совест? Најверојатно не! Нивната совест е толку затапена, што не чувствуваат вина. Значи совеста отпаѓа како универзален принцип за моралност. Идемо даље? |
|
Isis
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
можеби немаат избор и играат како други свират....
а навечер кога се сами со себе .... да не си им во кожа мене ми е жал за нив (освен за лицето АА) |
|
Внеси реплика | страница 123 6> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |