IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Забава > Музика
  Активни теми Активни теми RSS - The Doors
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

The Doors

Внеси реплика Внеси реплика страница  123>
Автор
Порака Обратен редослед
Орка Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 30.Август.2008
Статус: Офлајн
Поени: 44580
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Орка Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Тема: The Doors
    Испратена: 06.Јули.2010 во 22:37

Оваа некако највеќе ми лежела на увце...

Кон врв
Џо Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Каубоец

Регистриран: 17.Ноември.2009
Поени: 2121
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Џо Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Јуни.2010 во 01:10

Ovo nebo nad nama
sjena je od zastora
kula na nebesima
u našim je prsima

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Каубоец

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Џо Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Април.2010 во 15:44
Originally posted by Tiggy Vicious Tiggy Vicious напиша:

Еххх... текстовите на Џим... мечтаење
Според мене, Џим бил меѓу најдобрите текстописци во рок музиката... Икада!.. среќа

хех..:да...тоа е еден од параметрите на природата голема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевкаголема%20насмевка
Ovo nebo nad nama
sjena je od zastora
kula na nebesima
u našim je prsima

Кон врв
Tiggy Vicious Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Consume. Be silent. Die.

Регистриран: 27.Октомври.2009
Поени: 6238
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Tiggy Vicious Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Април.2010 во 13:57
Еххх... текстовите на Џим... мечтаење
Според мене, Џим бил меѓу најдобрите текстописци во рок музиката... Икада!.. среќа
What the hell is going on?
-The cruelest dream, reality
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Каубоец

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Џо Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Април.2010 во 17:38
Originally posted by Анастеа Анастеа напиша:

Pozz  големо%20гушкање

Окголема%20насмевка

Поздрав и до тебе....

http://www.youtube.com/watch?v=yku4O_GxLKc

среќа
Ovo nebo nad nama
sjena je od zastora
kula na nebesima
u našim je prsima

Кон врв
Анастеа Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Регистриран: 07.Април.2008
Поени: 35441
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Април.2010 во 17:36
Кон врв
Анастеа Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Регистриран: 07.Април.2008
Поени: 35441
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Април.2010 во 17:34
Хеј Џо, еве ја темата намигнување
Кон врв
sneska_v Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Јуни.2009
Поени: 3455
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај sneska_v Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Април.2010 во 14:52
1.Touch Me-Doorsда
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Каубоец

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Џо Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Април.2010 во 13:51
Ovo nebo nad nama
sjena je od zastora
kula na nebesima
u našim je prsima

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Каубоец

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Џо Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Април.2010 во 13:47
Форумџии , како не ви е срам , немате отворено тема за Дорси...?!изненадувањеизненадувањеизненадувањенеголема%20насмевкаголема%20насмевка

Затоа сум јас тука , да ве потсетам на нивните дела , дел од вас да ве запознаам , и сите да ве натерам да пишете по некој коментар  за Дорсите....

The Doors биле рок група од САД формирана во 1965, во Лос Анџелес, Калифорнија. Музиката на The Doors вклучува текстови со социјални, политички и психолошки влијанија воглавно напишани од Џим Морисон. Прецизните удари на Џон Денсмор, органата и бас органата на Реј Манзарек и иновативниот стил на Роби Крајгер со видливи влијанија од фламенго, џез, блуз, класичната и индијанската музика, во комбинација со длабокиот, сугестивен и харизматичен глас на Џим Морисон биле добитната комбинација.

(Од Википедија)

Жанр : Психоделичен Рок , Блуз Рок , Инди-рок , Хард рок.

Од лево кон десно : Џим Морисон (вокали) , Реј Манзарек (клавијатури) , Роби Крајгер (гитара) , Џон Дензмор(Перкусии/Тапани)

Ovo nebo nad nama
sjena je od zastora
kula na nebesima
u našim je prsima

Кон врв
metallica4ever Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 10.Јули.2009
Поени: 28
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај metallica4ever Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Јули.2009 во 12:44
Od postarite bendovi poveke gi slusam Deep Purple, Led Zeppelin, ne znam dali se 'King legneds' ama se mngogu dobri \m/
Кон врв
Eli Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 30.Ноември.2007
Локација: Macedonia
Поени: 1968
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Eli Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Јуни.2009 во 14:27
Ја ообожавам Riders on the storm..легендарна е..
Човекот секогаш треба да остане човек,без разлика со што се бави и каков успех има..
Кон врв
Anarchy Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Фатенко

Регистриран: 19.Март.2009
Поени: 6676
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Anarchy Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Јуни.2009 во 01:05
lele koja tema prv pat ja gledam

Sto da kazam za The Doors postovanje golemo za niv....lugjeto bile daleku napred od vremeto vo koe ziveele, duri ne znam kako gi gledale ostanatite vo toa vreme.....kombiniran stil na muzika, zarazni rifovi, jaki tekstovi.....zatoa i posle tolku godini se uste se slusaat.

Izrasnavme so nivnite pesni, jas i uste eden drugar, bukvalno slusajki gi po celi denovi....duri nekogas se slucuvalo preku glava da mi dojdat i da recam pojke ne gi slusam, ama narednoto utro mora da pocne so Whiskey Bar / Alabama Song, L.A. Woman, Love Me Two Times, People Are Strange.....sto znam cel pubertet i sredno go pominavme so niv

Vo posledno vreme poretko gi slusam, merak cekam da me fati, za poubav efekt.

A za tekstovite, epten psihicki tekstovi ima vo nekoi pesni, zavisi koj kako ke gi razberi.
Кон врв
Monuska Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Ноември.2007
Поени: 2128
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Monuska Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Јуни.2009 во 00:33
Break On Through ми е на рингтон
Сите го сакаме она што не можеме да го имаме. Вистинските луѓе знаат да се помират со тоа...
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  123>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,172 секунди.