IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Здравје > Исхрана и кулинарство
  Активни теми Активни теми RSS - Палачинки
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Палачинки

 Внеси реплика Внеси реплика страница  123 18>
Автор
Порака
bojan81 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 16.Ноември.2005
Статус: Офлајн
Поени: 531
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај bojan81 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Тема: Палачинки
    Испратена: 13.Ноември.2006 во 19:22
триста грама млеко
едно јаце ако сакаш и две
лажица по лажица брашно да се замеси за да биде погусто и малку сода бикарбона 
Кон врв
Alekta Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 30.Август.2005
Статус: Офлајн
Поени: 8670
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Alekta Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Ноември.2006 во 20:48
mnjam mnjom
jas obozavam palacinki:))
posebno onie so se so kilo eurkorem vo niv, babani, pa so shlag i cokoladen preliv


MNJAM MNJOOOOOOOOMTongue
and you run and you run to catch up with the sun but it's sinking....
Кон врв
maja Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Убавицата и ѕверот

Регистриран: 28.Мај.2005
Локација: Italy
Статус: Офлајн
Поени: 13127
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Ноември.2006 во 21:00
3 jajca se matat dodavash kisela voda okolu 1-1/2 litar, brashno po potreba, 1 lazica sol, 1 lazica seker i 1 fildzance zejtin.Seto go izrabotuvam so pomosh na mikser i smesata da ne e mnogu gusta.

Кон врв
plamenko Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 07.Август.2006
Локација: Macedonia
Статус: Офлајн
Поени: 2159
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај plamenko Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Ноември.2006 во 22:28
zaboravivte malce kisela voda se stava :)
za podobro da vi ispadnat:)i mesing tavce obavezno :)
Кон врв
chuchuliga Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Мај.2006
Статус: Офлајн
Поени: 894
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај chuchuliga Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Ноември.2006 во 08:56
Најдобар рецепт за палачинки кој нема утка. Оригинал француски:
 
за 15 палачинки
 
100г брашно
2 јајца
50г путер
1/4 л млеко
една рамна супена лажица шеќер
маалку сол
 
за вкус може да се додаде ванила, или нешто друго по желба
 
 
путерот се топи во едно тенџерче. се додава млекото. се остава да се олади. јајцата се ставаат во здела за миксирање со брашното, шеќер, сол, и содржината од тенџерчето(путерот со млекото). Се мати со миксер 1 мин. - готово!
 
во принцип би требало да се пржат на тефлонско тавче (неоштетено!) кое само на почетокот треба да се замасти со путер, а потоа нема потреба бидејки самото тесто си има путер.
 
кој сака палачинки (јас сум голем обожавател!) треба да го проба рецептов. нема утка!


Изменето од chuchuliga - 14.Ноември.2006 во 09:00
Кон врв
la fille Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 21.Ноември.2005
Статус: Офлајн
Поени: 41807
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај la fille Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Ноември.2006 во 09:33
Sinoka pravev palacinkiEmbarrassed
Sarcasm is just part of my irresistible charm ;)
Кон врв
raging bull Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 02.Ноември.2006
Локација: Afghanistan
Статус: Офлајн
Поени: 145
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај raging bull Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Ноември.2006 во 09:58
ne ja razbiram temava????
ali so marginive na cerebraltikov i imaginacijata kako kontra udar ke otvoram tema gravConfusedConfusedConfused
Кон врв
betka Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член


Регистриран: 14.Ноември.2006
Локација: Macedonia
Статус: Офлајн
Поени: 4
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај betka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Ноември.2006 во 10:20
mazite podobro pravat palacinki
za palacinki i skara se bolji majstori od zenite Big%20smile
Кон врв
maja Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Убавицата и ѕверот

Регистриран: 28.Мај.2005
Локација: Italy
Статус: Офлајн
Поени: 13127
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Ноември.2006 во 10:58
Se slozuvam so betka za ova, mazite podobro pravat palacinki i skara mozebi zatoa sto se postrplivi, ne gotvad sekojdnevno i ova im e zabava:)



btw..neli temava treba da se premesti vo RECEPTI ili ISHRANA
Кон врв
natalija Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Министерка за гушкање

Регистриран: 26.Јули.2005
Статус: Офлајн
Поени: 13319
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај natalija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Ноември.2006 во 12:12
за скара потврденоLOLLOLLOL
ама за палачинки..хм.. треба да проверам LOLLOLLOLLOL
Кон врв
Bufce Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Ноември.2006
Локација: Macedonia
Статус: Офлајн
Поени: 57
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Bufce Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Ноември.2006 во 23:30

Tongueпрееска јадев палачинки ми остана уште малку! Сака некој? Ај ако сакате пишете. Па да ве поканам кај мене у гред на палачинки! По убави нигде не ги прават!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! TongueWinkWink 

put crepe bows round the white necks of the public doves...
Кон врв
KaLiNa Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 25.Јули.2006
Статус: Офлајн
Поени: 8416
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KaLiNa Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Ноември.2006 во 00:43
epa eve bufce,cim tolku se pofali,jas bi sakala da probam sto e tolku posebno....Smile
ja prifakam pokanata Wink
kuliraj
Кон врв
Emus Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Октомври.2006
Локација: Macedonia
Статус: Офлајн
Поени: 1997
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Emus Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Декември.2006 во 15:06
mnjam mnjom
jas obozavam palacinki:))
posebno onie so se so kilo eurkorem vo niv, banani, pa so shlag i cokoladen preliv


MNJAM MNJOOOOOOOOMTongue
It's funny how someone can break your heart in a tousands of litle pieces, and you'll still be able to love him with those broken pieces.
Кон врв
laze Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 09.Декември.2006
Локација: Macedonia
Статус: Офлајн
Поени: 271
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај laze Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Декември.2006 во 23:55
obozavam
CUVAJ MOJE SLIKE,SRCE TE MOLE,JER KOPIJA TE GLEDA,A OGIGINAL VOLE!!!!!!!!
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  123 18>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,281 секунди.