|
Рецепти за торти и други благи работи |
Внеси реплика | страница 123 56> |
Автор | |
bosab
Сениор the greatest legs in the world Регистриран: 21.Јануари.2006 Статус: Офлајн Поени: 11079 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 15.Јули.2006 во 09:55 |
Бидејки сум си по благото ми дојде идеја да отворам тема за рецепти за колачиња и торти па ако некој има некој рецепт што би го споделил со нас повелете а не е лошо и да се поткрепи сето тоа со некоја сликичка еве една од мене тортава ја обожавам а многу е лесна:
ОВОШНА ТОРТА крем: 2 кутии пишкоти 3 жолчки 1 путер 300гр. шекер во прав 500кг. хопла овошје по ваш избор Се матат жолчките со шекерот во прав и има се додава претходно изматениот путер и претходно изматената хопла.Во оваа смеса се става сецканото овошје.На правоаголен послужавник се редат пишкотите кои едно по едно се посипуваат со малку сок (за растварање да не бидат суви) потоа се става пола од кремот па пак се редат пишкоти и пак крем на крај се реди овошје и се прелива со желатин да има поубав сјај. Еве и сликичка како тоа би изгледало јас ја правев со киви а нормално секој по желба може да стави и друго овошје. Изменето од mamma - 19.Април.2008 во 19:15 |
|
bosab
Сениор the greatest legs in the world Регистриран: 21.Јануари.2006 Статус: Офлајн Поени: 11079 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ЕКЛЕРИ
320гр. вода и 140гр. зејтин се мешаат и се ставаат на шпорет да зоврие потоа се додава 250гр. брашно и 2-3 лажици густин и се промешува додека да се олади.Потоа се додава пола пециво,5-јајца и се меси додека не почнат да се прават меурчиња под рака. Смесата се полни во шприц со поголем отвор и се шприца на подмачкан плех и се пече на 200 степени. ФИЛ: 1кг. млеко се вари со 15 лажици шекер потоа се додава 15 лажици брашно претходно разматено со малку вода и 2-ванили. Откако ке се олади смесата се додава пола маргарин претходно разматен. Печените еклери се сечат на пола и се полнат со филот и одозгора се прелива со растопено чоколадо. Следниот пат ке ги сликам и ке ви покажам слика. |
|
angelwings
Сениор Регистриран: 10.Мај.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1927 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
bosab mora da me naucis da pravam blagi raboti vrska nemam
|
|
bosab
Сениор the greatest legs in the world Регистриран: 21.Јануари.2006 Статус: Офлајн Поени: 11079 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
многу е лесно а се што се сака не е тешко
|
|
bosab
Сениор the greatest legs in the world Регистриран: 21.Јануари.2006 Статус: Офлајн Поени: 11079 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ТУЛУМБИ
500гр. вода и еден филџан за кафе - вода да зовријат па се додава 250гр. брашно кога ке се олади смесата се додаваат 4-5 јајца. шербет: 1кг. шекер 700гр. вода Шербетот да биде добро оладен и кога се вадат пржените тулумби се ставаат во шербетот да постојат 1-2мин. и се вадат. Толку едноставно а толку вкусно |
|
bosab
Сениор the greatest legs in the world Регистриран: 21.Јануари.2006 Статус: Офлајн Поени: 11079 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ПЕСОК ТОРТА
Се варат 6 пудинга со 6 лажици шекер во 1 литар млеко и се остава да се олади(мраз ладно) и потоа се додава 1 маргарин изматен.Кремот се дели на три дела и во првиот се додава 300гр. мелени бисквити, во вториот се додава 300гр. кокос и во третиот се додава 300гр. мелени ореви.Одозгора се прелива со чоколадо. п.с. делот со мелени ореви нека биде секогаш најгоре бидејки е најмек. |
|
maja
Сениор Убавицата и ѕверот Регистриран: 28.Мај.2005 Локација: Italy Статус: Офлајн Поени: 13127 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Mi izgleda fantastichno i nesto sto ke mozam da go podgotvam dosta brzo.THANKS BOSAB
|
|
[IMG]http://img140.imageshack.us/img140/2444/2csa0.gif">[IMG]http://img20.imageshack.us/img20/3669/zt6uzj6n8sin4.gif">
|
|
Mindy
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Искрена, поискрена здравје Регистриран: 14.Ноември.2005 Локација: United Arab Emirates Статус: Офлајн Поени: 14598 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
lele bosab, me fati apetit za blago
daj pisi uste nekoj lese recept da probam i jas |
|
|
|
ultra
Сениор Регистриран: 17.Март.2006 Статус: Офлајн Поени: 2616 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Божиќна торта
состојки: 1 шоља вода 1 шоља шеќер 1 шоља кафеав шеќер 4 големи јајца 2 шољи суво овошје 1 мала лажица пециво 1 мала лажица сол 1 полна рака ораси 1 лимон 1 литар виски Приготвување: Прво пробајте го вискито дали е квалитетно. Земете голем сад. Пробајте пак од вискито и уверете се дека е стварно квалитетно. Сипајте во една чаша до работ и испијте ја и повторете уште еднаш. Уклучете го миксерот и измиксајте го путерот во садот убаво. Додајте една лажица шеќер. Пробајте дали вискито е се уште во ред. Пробајте уште една полна чаша. Скршите две јајца, и тоа во садот. Фрлете ги залепените овоштенца внатре. Укњучете го Фиксерот. Ако глупите овоштенца се заглават во тиксерот, одглавете ги. Проверете го вискито дали е конзистентно. Додајте уште една чаша. Шеќер и се друго. И уште што ти не... Намачкајте го шпоретот. Свртете на 350 степени. Фрлете го садот од прозор и проверете го вкусот на останатото виски. Одете во кревет и заборавете на тортата. |
|
natalija
Сениор Министерка за гушкање Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 13319 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Влечке мила најдобар рецепт кој сум го прочитала до сега.. Ке пробам да го направам утре само да најдам добар коњак
|
|
|
|
maja
Сениор Убавицата и ѕверот Регистриран: 28.Мај.2005 Локација: Italy Статус: Офлајн Поени: 13127 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Cokoladna torta Fil:100 grama cokolado, 100 grama sheker, 100 grama mleko , 100 grama kakao.Se topi na tivok ogan.Od koga ke se stopi od ova vo edno fildzanche se trga nastrana 3 lazici. Se mati eden margarin so 200 grama sheker vo prav vo nego se dodavaat 10 zolcki.Se soedinuva so go rastopenata cokoladna smesa. TESTO: 10 belki se matat so 200 grama sheker.Od koga se izmateni dobro se dodava 5 lazici brashno, 1 pecivo, 3 lazici meleni orevi i 3 lazici od ona sto trgnavme nastrana od filot. Se pece vo podmachkano i so hartija no i taa namachkana so zejtin plehce od shporetot. Od koga ke se oladi pecenoto testo se sece na tri dolgi lenti i se filuva so filot. |
|
[IMG]http://img140.imageshack.us/img140/2444/2csa0.gif">[IMG]http://img20.imageshack.us/img20/3669/zt6uzj6n8sin4.gif">
|
|
ultra
Сениор Регистриран: 17.Март.2006 Статус: Офлајн Поени: 2616 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Божиќен колач... не е заебанција
Состојки: 65гр путер 3 јајца 125гр шеќер 125гр бадеми 125гр брашно 50гр кандирани цитрони 50гр кандирани помаранџи 125гр чоколадо за готвење 1/2 пециво Приготвување: Путерот се размешува, шеќерот и јајцата се додаваат и се заедно се меша да стане пенаста смесата. Пецивото се меша со брашното, и од него со лажица се става во путерот, размешан со шеќерот и јајцата, и се меша постојано. Се додаваат исецканите бадеми и кандираното овошје и исецканото (крупно) чоколадо и се промешува. Тестото се става во (со путер) намачкано калапче во кутијаста форма и се пече на средна температура (175°C) околу 30 - 45 минути. Изменето од влечка - 21.Декември.2006 во 17:53 |
|
carter
Сениор Регистриран: 24.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 138 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
sakate ja da vi dadam web adresa so recepti od mn ubavi jadenja.mislam ne deka ja praam nego majka mi ja koristi
|
|
natalija
Сениор Министерка за гушкање Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 13319 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Шненокли
- 1 литар млеко - 5 јајца ( или по желба колку сакате повеќе) - Шеќер по желба Се зима 1 литар млеко и се вари со шеќер ( 5 лажици) На страна се матат 5 белки ( се прави шне ) цврсто матени може со додаток на 3 лажици шеќер може и без.. Кога цврсто ќе се изматат белките се црпи со лажица дел по дел и се ставаат во млекото кое врие.. Се ставаат како топчиња или како ќе се црпне со лажицата и после 3-5 секунди се вртат и се вадат во подлабока чинија со цедалка...Постапката се повторува се дури има белки за да се сварат..( внимавајте да ставате помалку зашто во допир со млекото топло растат ) Ставајте колку да има простор да растат. На страна се матат жолчките со малку шекер и 1-1/2 лажица густин и се додаваат во млекото кое треба веќе да биде млако и со миксер се варат на пареа.. Кога филот ке се згусне ( не многу, да не биде густо како пудинг ) се истура врз веќе сварените белки и се посипува со Чоколадни мрвици или се ренда чоколадо... Добар апетит |
|
|
|
Внеси реплика | страница 123 56> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |