|
Еден ден без телефон... можете ли? |
Внеси реплика | страница 123> |
Автор | |
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 31.Јануари.2015 во 23:33 |
Само еден ден, ама цеееел ден без телефон? Без разговори, пораки, проверување меилови, фејсбуци, твитери, инстаграми, чатови-матови.... Многу е еден ден, м? |
|
Орка
Сениор Регистриран: 30.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 44580 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Јас денес си го заборавив во службената кола,
па сакал нејќел два дена раат ќе си терам. Инаку гледајќи ги овие луѓе ќе направам паралела со темата за децата и интернетот...Па што очекуваме ние! |
|
mrzla
Сениор натурална девојка Регистриран: 14.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 13330 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Koga mozam mojata doktorka da ja torturiram vo 3h sabajle....pa za cel den ic ne kazuvam.. ]
|
|
И бричот падна на колена пред зборот:
Те преколкувам кажи како да се наострам како тебе,сакам да колам без да пуштам крв |
|
Valerija
Модератор Регистриран: 07.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 105588 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не можам,искрено!
|
|
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!
|
|
laki_bu
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Лидер Регистриран: 30.Ноември.2008 Локација: Germanija Статус: Офлајн Поени: 32100 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Da ne e telefonot , ke zbesnam
|
|
Без разлика колку страници прочитал учениот човек, никогаш не треба да заборави дека се уште не ни стигнал до првата страна....
|
|
Calipso
Модератор Primarius Регистриран: 26.Мај.2009 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 44671 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не можам без телефонот.. ни да работам, ни да функционирам..
|
|
На овој свет има само тројца мажи кои се спремни да те поддржат во тежок момент:
Jack Daniels, John Jameson и Johnnie Walker! |
|
Valerija
Модератор Регистриран: 07.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 105588 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Како би живееле без своите телефони?Научниците од University of Missouri објавија резултати од студијата која проучуваше како луѓето кои ќе ги одвоите од паметните телефони решаваат тестови, и колкав е ефектот врз нивното знаење, анксиозност и физиологија.
Во студијата објавена во публикацијата Journal of Computer-Mediated Communication, научниците на испитаниците им внеле дополнителен немир на тој начин што им ги земале телефоните, но ги поставиле релативно близу до нив, па можеле да ги видат и слушнат како ѕвонат, но не смееле да ги допрат. Доведувањето до таква ситуација на многумина им претставувало вистински хорор, па на сите тестови покажале послаби резултати, што сугерира дека сме станале поглупави ако до себе ги немаме нашите гаџети. Помеѓу клучните откритија на оваа студија е заклучено дека во ситуациите кога не можеме да се јавиме на телефон кој ѕвони за време на решавањето на задачите, срцевиот ритам и крвниот притисок на испитаниците се зголемува, расте чувството на анксиозност и непријатност, што резултира со значително полоши резултати. Ако мислите дека оваа студија не се однесува на вас, обидете се во друштво на некој пријател или член од семејството да ја повторите методологијата на ова истражување во вашиот дом, па пишете како сте поминале. |
|
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!
|
|
Alekxandar
Сениор Регистриран: 10.Јули.2012 Статус: Офлајн Поени: 1029 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Во недела сум практично без телефон и тоа е ден кога јас си ја полнам батеријата за да можам да бидам употреблив подолго време.
|
|
lotus flower
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 08.Септември.2008 Статус: Офлајн Поени: 6937 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
bez problem
|
|
evangeline
Модератор Регистриран: 22.Август.2011 Локација: Naxos Статус: Офлајн Поени: 6759 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Можам, само кога сум на одмор.
|
|
Внимавај кому му веруваш.
И ѓаволот еднаш беше ангел. Being RICH is not about how much you have, BUT about how much you GIVE |
|
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Можам јас, ама он не може без мене. |
|
Gabriela_S
Модератор Регистриран: 22.Февруари.2008 Локација: On the stone Статус: Офлајн Поени: 21943 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Можам, и воопшто не сум зависна од него. Го користам исклучиво по потреба, да се јавам или да ми
се јават. Понекогаш се случува и по цел ден да ми стои во чанта. |
|
Никогаш немој да се каеш за нештото што си го направил, ако во тој момент си бил среќен
|
|
Ninja 35
Модератор Регистриран: 24.Февруари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 17840 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
море ми иде во вардар да ги фрлам мобилниве...што убаво беше порано само со фиксните....кој го бара ? - не е дома....
|
|
vivi1
Сениор Легенда Регистриран: 20.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 18941 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
mozam
|
|
vivi
|
|
Внеси реплика | страница 123> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |