|
Ивонагејт & останати новинарски афери |
Внеси реплика | страница 123 4> |
Автор | ||
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 27.Јануари.2014 во 10:11 |
|
За милиончето на Ивончето веќе мислам дека и пилињата знаат што, како, колку на кој се дало и се земало. По мое, афера која сериозно ќе го потресе рејтингот на владеачката ВМРО (сеуште висок, според анкетите). Единствено непознато засега останува молкот од власта (освен неетичко-етичката изјава на министерот Тодоров), како и молкот на надлежните институции. Ќе има ли некаков одговор и разрешница, или како и многу други досега, владејачката партија ќе се брани со молчење и ќе се остави на времето да ја прегази аферата? Или ќе се бранат со напад врз опозициски блиските новинари, со откривање на нивни афери, фирми, здруженија... кои не е незаконски и не е нелегално да ги поседуваат. Ако веќе се бранат со стратегија на напад, да покажат дали некој од наведените новинари во истражувањето на Дневник добил нешто слично на милионскиот тендер на Ивона. Па се стигна и до наводна геј-афера помеѓу двајца познати новинари (се разбира, про-опозициски настроени), нешто како шуш-муш, ми кажа едно врапче, ама не смеам да кажам кое. Со радио-Милева тактики сакаат да забошотат милионски скандал? До каде ќе стигнете со аферите, “господа“ политичари и новинари?! Не знам веќе дали остана барем еден чесен новинар во Македонија, кој не си го продал задникот на некоја од партиите. За политичарите веќе и не се прашувам. Изменето од Анастеа - 27.Јануари.2014 во 10:29 |
||
Орка
Сениор Регистриран: 30.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 44580 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ако ти текнува на дедо Митко Анастасовски бог да си го прости, од говорницата во собранието велеше еден ден и врапчињата ќе летаат од гранче на гранче и ќе викаат ВМРО-ДПМНЕ,ВМРО-ДПМНЕ... Така да и пилињава не се за верување веќе,мацнале некоја трошка и тие. Инаку сериозно не би коментирал... Останува онаа српската поговорка : "Све че то народ позлатити" |
||
Alekxandar
Сениор Регистриран: 10.Јули.2012 Статус: Офлајн Поени: 1029 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Некои си добиваат милионче,други станчина и по некое милионче, трети сендвичи и посета на градовите низ Македонија.... |
||
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Кој се огрешил пред законот- нека оди во затвор ! |
||
SOLI DEO GLORIA
|
||
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Е да оди, ама не оди никој од провладините. Сите чесни и чисти. |
||
Zlatnik
Сениор Регистриран: 23.Август.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ај ... едно пополноќно забегување ...
Во еден директен ТВ пренос сите јавни фаци (политичари, новинари, спортисти, бизнисмени ...) да ги ставиме на полиграф (секако под присила, инаку не би се согласиле) и, да им се постават прашања: „Дали сте краделе“ или „Дали сте наместиле или сте учествувале во наместен тендер“, „Дали сте лажирале натпревар“ ... Што мислите, што ќе се случи? |
||
Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!
|
||
Анастеа
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ќе експлодира полиграфот. |
||
Орка
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Имаше еден ваков квиз мислам "Момент на вистина" или така нешто. Така да ако џек-потот е милион во евра секако,знаејќи дека закон не ги фаќа...Сигурно ќе имаме многу добитници. А и ќе не мора под присила да биде,секако ќе прифатат. |
||
Анастеа
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Добро е што под притисок на јавноста, барем почнуваат некако да реагираат. Договорот со Висарис раскинат. А парите? А Ивона? А одговорност некаква некој да понесе? Изменето од Анастеа - 31.Јануари.2014 во 11:02 |
||
Орка
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ама ти се молам и ти сега,со вакви неетични прашања. Не ли насетуваш дека мантраме,за што поскоро ова да го заборавиме. На чело со нашиот мантра учитеЉ Павловиќ секако,оти поинаку како би заборавиле. |
||
Анастеа
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ај море, како што гледам и на Латас ќе му дојде редот. |
||
novace
Сениор Регистриран: 06.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 3067 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Как(в)о заборавање де...сега една мантра се некако под-заборава.. НО ...друга си се раѓа..на видику (ти) е..хехе!? ДОСИЕ: ВИЦЕПРЕМИЕРКА Дали преку Шекеринска и елитната кирија за стан, Бобо во Дајнерс затајувал околу 30.000 евра од даноци и придонеси годишно?! http://www.vecer.com.mk/ Изменето од novace - 03.Февруари.2014 во 11:17 |
||
Не сум доктор , ама стално сум опкружен со пациенти
|
||
laki_bu
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Лидер Регистриран: 30.Ноември.2008 Локација: Germanija Статус: Офлајн Поени: 32100 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
...Dokolku imase bilo kakov kriminal , vladata vo zaminuvanje ke podnesese krivicna prijava ... ...a kolku sto gledam Ivonceto se posvetilo mnogu na doktoriranjeto...pocnala po doktori da odi samo , i samo da se zataska rabotata so perenje na mozok na glasackoto ( vase ) telo
|
||
Без разлика колку страници прочитал учениот човек, никогаш не треба да заборави дека се уште не ни стигнал до првата страна....
|
||
novace
Сениор Регистриран: 06.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 3067 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ти ...нешто како да ми се лутиш на мене чинам...или!!? Наместо на тие ...кои го напишале ова ....за Шеќерната ви „лејди„!!? пс УЈП ....наскоро и сосема сигурно ќе излезе со свое „видување„ на ова, што не е јавно достапно..досега мислам. Повеќе од чудно е .....што дотичната штрак-штрак „лејди„ ...некако нагло „испари„...и не се појавува веќе во јавноста!!?. Изгледа дека нешто има кај неа загорено....наскоро СИТЕ тоа ќе го видиме....и коментираме секако. И БЕЗ лутење де..јас не добивам никаква кирија за станот во кој живеам... ЈАС редовно си ги плаќам..од свој џеб... сите мои трошоци. |
||
Не сум доктор , ама стално сум опкружен со пациенти
|
||
Внеси реплика | страница 123 4> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |