|
басни од Обрадовиќ |
Внеси реплика |
Автор | |
Angela1992
Нов член Регистриран: 29.Април.2013 Статус: Офлајн Поени: 2 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 29.Април.2013 во 21:53 |
PAS I NJEGOVA SENKA
Pas, noseci parce mesa, prolazase pokraj jedne reke. Opazi u reci senku svoju i pomisli da je to drugi pas s mesom. Ucini mu se onaj komad mnogo veci, zaleti se da ga ugrabi, upusti svoj komad, te mu ga odnese voda, pak ostane cudeci se kako u jedan mah oba komada propadose. KONJ I KONJUSAR Konju je konjusar zob krao i prodavao, a mesto toga cesao ga je i prao na dan dvaput. "Nitkove, rece mu konj, zalud ti mene toliko tares i oko mene lazes, kad ti meni moju uobicajenu zob ne dajes". JELEN I VINOGRAD Jelen, bezeci od lovaca, sakrije se u zelen vinograd, a kad prodju lovci, onda on poce cupati lisce i jesti. Opaze lovci gde se loza njiha, pristupe, vide jelena i ubiju ga. "Pravedno stradam, rekne ovaj sav u krvi, jer vredjam lozu koja me je sacuvala". MEDVED I MAJMUN Medved se hvalio da je dobre naravi, jer nikakvu zivotinju mrtvu ne jede. Na to mu majmun odgovori:"Ako hoces da si dobar, u zive ne diraj, a s mrtvima cini sta ti drago". KOMARAC I VO Komarac stane volu na rog, pak malo potom rece mu: "Ako sam ti tezak, a ti mi kazi, pa cu otici". "Ti meni tezak? Ja te i ne osecam, kao da te i nije na svetu". LAVICA I LISICA Lisica je kudila lavicu zato sto ova retko, i po jedan porod radja. "Retko, i po jedan, odgovori lavica, ali kad rodim, a ja lava rodim". uste treba da pobaram |
|
Внеси реплика | |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |