|
Мислите ли дека МК некоj ден ке е N1на Евровизиjа? |
Внеси реплика | страница 12> |
Автор | |
dogwhisperer
Нов член Регистриран: 23.Мај.2012 Статус: Офлајн Поени: 20 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 30.Мај.2012 во 23:20 |
Ово една статиja од Бугариjа по проблемот:
http://www.actualno.com/columnist/article/id/42/author_id/29 Што мислите? Има ли шансови Македониja некогаш да биде домакин на Евросонгот? Изменето од dogwhisperer - 31.Мај.2012 во 11:27 |
|
dogwhisperer
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ве молам многу сите, одговорете ми, тоа е важно за мене :)
|
|
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Чекај малу, уште мислиме...
|
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
goran-twin
Сениор Регистриран: 02.Јануари.2012 Статус: Офлајн Поени: 385 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Според мене не за скорашна иднина.Затоа што единствениот талент во македонската музичка сцена,ни замина.
Не гледам потенцијал во останатите македонски музички "sвезди". Изменето од goran-twin - 31.Мај.2012 во 20:36 |
|
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Море има шанси, туку што ќе правиме кога ќе победиме? Од кај пари за таква сала?
|
|
dogwhisperer
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Знам го Тоше, той е най-добриот пеjач не само во Македониjа, ала и на Балаканите изопшто! Втори като него нема и скоро нема да има на овоj регион! Но сепак Тоше беше на Еуровизиjа, a не я спечели. Мислам дека тука има многу други нешта, като геополитика. Калиопи пева много хубаво на финалот ja гледав. Беше ми един от фаворитите. |
|
dogwhisperer
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Во Бугариjа се говореше дека не са класираме на Еуровизиjа потоа што ja немавме подходещата зала за ово големо мероприjатие. Ала сега вече jа имаме, но ето дека не се класиравме дури и за финалот. Екипот на пеjачката ни не е богат. 2009г. се изле многу пара за песната на Eуровизиjа, ала па ништо. Така, че не е сигурно дека са парите. Jaс мислам дека ово е проблем политически. |
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
проблемот е едноставен
песната на евровизија е кур се тресе у ладна вода не е важна победата, последни 10 години, тоа така е, нема веќе еуфорија . велика британија, ако сака, може да победува секоја година, таму е музичката светска индустрија и без да се лажеме само во англија годишни излегуваат 500 песни кои би биле победници на евросонгот,, но несакаат, пуштат некои кретени , секои 19 години а 20 ќе ја пуштат песната која што треба и ќе победат, зарем сте паднати од марс да помислите дека дедото е најбоброто што излезе од англива во 2012??? |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
Santijago
Сениор PubLiCenEmY LatInoLoVerBoY YNWA-LF Регистриран: 17.Јануари.2008 Локација: Tuka be ... Статус: Офлајн Поени: 21002 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ааааааааа се тресе ... во ладна вода ... ко че се собери небаре полжавче во кујЧарка
Не што неаме пари за сала , туку и онака џабе се трошат со тоа што праќаме претставник секоја година.Али ај муабетот да не биде се делиме како црна овцичка ... од ... забавата европска А ќе бидеме домаќини на Евросонг кога би имало ко-домаќини па едно полуфинале во полу-задоволувачки критериуми може да биде кај нас
|
|
I'm out bcz of pathetic around here
|
|
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Море луге, евровизија е мајтаповизија. Слатко се изнасмеав на веста
.. прочитај не за друго, туку за другарите новинари- едната ја нарекуваат бабушка, а другата дива. |
|
dogwhisperer
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Пари за сала ке се намерат, не е това големиот проблем. Мислам дека геополитически е проблемот. Има пари за Скопие 2014 при вас, значи и за сала треба да има. У нас нема пари за високи пенсии, ала има за магистрали и за сала. :D Сала се ще се намери, ако требе и шатра ке се опане и пак ке има сала. Проблемот е овоj дека много геополитика има изопшто по теа конкурси. Мис Свeт, Евросонг и т.н. Бугариjа се класира на 5 место во Евросонг през 2007г., кога влезнахме у Европската Униjа. Ово нещо не е случаjно. Србиjа беше домакин во годината кога Косово го отцепиха. Македониjа се класира за финалот во годината кога загина вашиот президент Траjковски. Македониja таа година се класира, потоа што беше по Великден во европските медиуми заради убиjствата на момчетата. |
|
Santijago
Сениор PubLiCenEmY LatInoLoVerBoY YNWA-LF Регистриран: 17.Јануари.2008 Локација: Tuka be ... Статус: Офлајн Поени: 21002 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Мислам дека нема тоа поврзаност со нашиот пласман.
Има поврзаност што праќаме песни со глуп ритам и воопшто не се атрактивни за слушање. Треба нешто со заразен ритам, нешто што ќе се памти. Не глупости...
|
|
|
|
dogwhisperer
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
Santijago
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
За вкусови не се расправа
Песните не се ЛОШИ, но исто така не се ни добри! За квалитетна песна пред се треба добар вокал, а не некој што ќе изгуби здив на пола песна. Па треба и добра музика, а не некоја како за жалење. Треба и добар настап, а не здрвени да стоиме на сцена.
|
|
|
|
Внеси реплика | страница 12> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |