|
Што ве прави ... |
Внеси реплика | страница 12> |
Автор | |
Lithium
Сениор Регистриран: 01.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 9407 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 06.Ноември.2011 во 14:37 |
Форумџии, што е тоа што ве прави среќни, задоволни, исполнети во денешно време? Всушност, дали воопшто постои нешто такво и дали ( моментално ) нешто ви недостасува за да бидете посреќни? |
|
You think you are perfect? Well, try walking on water...
|
|
ekszi88
Сениор In Love Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7008 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Во последно време многу полесно менаџирам со незадоволството за разлика од порано кое што ми претставуваше секојдневие.
Што ме исполнува? Шаренилата, жонглирањето, комуникацијата со другите, хуморот, смеењето... и тоа што очигледно се повеќе си се прифаќам себеси и копам по себеси. Морам за сето ова да и се заблагодарам на мојата психотерапевтка и останатите луѓе кои ми помогнаа да дојдам до овој степен - да уживам во мигот. Некогаш ми се клизнува, но насочувајќи ја повеќе енергијата на што сакам наместо на не сакам ми донесе многу задоволство во животот и полесно враќање во сега и овде. Не смеам да го изоставам делот - слушање музика. |
|
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ekszi88 , prekrasno e da se prochita ova od tebe.
Se sekjavam kakvi bea tvoite prvichni komentari i repliki na nashiov forum... i zabelezhuvam kakva si sega. Jas gledam edna ubava pozitivna promena. |
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
ekszi88
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
И јас ја чувствувам таа промена тука во срцево. Силно е и е нешто што јас не можам да го доловам со искуцани букви или раскажувајќи му некому. Се надевам дека барем малку се провлекува духот во моите постови овде. Ова е нешто ново и многу силно за мене
|
|
viktorija123
Сениор Nishto Posebno, tuku EDNO Регистриран: 04.Февруари.2010 Статус: Офлајн Поени: 7300 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Jas povekje ne chekam, Neshto ili Nekoj da me napravi srekjna... Taa srekja si zaminuva, ne e stalna... Mozhebi kje zvuchi chudno ama za srekjata ne e potrebno Nishto i Nikoj. Tochka Nie sme srekjata. Togash, koj ili shto treba da me napravi srekjna. Ona shto denes me usrekjuva(me pravi zadovolna) vekje ushte utre mozhe da me natazhi, neli??? Zadovolstvo - bolka - zadovolstvo - bolka... Zhivotot koga se dozhivuva takov kakov shto E...a ne onaka kako Nie sakame ili Ne sakame - Nema problem! Изменето од viktorija123 - 06.Ноември.2011 во 16:46 |
|
There is no doer..... But if you have one, let him do self-inquiry.
|
|
Joshua_Tree
Сениор Регистриран: 27.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 6477 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Nedostasuva,posakuva,saka...kakvo e toa sto seto toa moze da go ima?
Mozoceto ni... |
|
“Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.”
― William Faulkner, Mosquitoes |
|
ekszi88
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Momentalno me napravi presrekna eden mnogu silen uvid (za mene). Se mi e interesno! Site raboti sto mi bea dosadni i nikakvi i ne za mene sega mi e se prekrasno. Kako da doziveav nekakva integracija vo sebe. Cudesno mi e... Mi se vristi od energija. Sfakam deka i site tie padovi samo me dvizea napred, sega znam deka nitu ednas ne zastanav i deka nitu ednas ne se vrativ nazad... Od den na den e se porazlicno i toa me pravi srekna.. mnogu mnogu srekna.. osobeno koga ke vidam kolku se trudam za sebe iako toa znaci deka nekogas gresam... Se razbiram, prifakam, se sakam sebesi...
|
|
Anarchy
Сениор Фатенко Регистриран: 19.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 6676 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Momentalno, site vie shto imate pishano na temava :)
ili mozhebi taka bev raspolozhen, seedno, site dosta iskreno zvuchite. Shto me pravi srejken? Momentot najmnogu. Nauchiv da go cenam momentot i da zhiveam vo nego so site negovi slucuvanja. |
|
ekszi88
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ili mozebi izborot vo momentot? Zatoa sto vo dadeni momenti se osekam odvratno as hell! Jas celam kon toa da naucam da ziveam vo momentot so svesnost za izborite pred mene. Sto ke odberam da mislam, da pravam, da slusam itn. me pravi srekna ili ne. Denes svesno odbrav da se integriram.. no ne znam sto vo sledniot moment ke izleze od potsvesta i kolku ke bidam svesna za izborite.
|
|
Renatax
Сениор Регистриран: 27.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 11613 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ситници,мали нешта,фини гестови,нечиј конфорт во мое друштво се причини кои ме прават среќна.
|
|
Мирно движи се низ галамата и хаосот, секогаш имајќи на ум каков мир постои во тишината.
|
|
pHp
Сениор Регистриран: 31.Август.2011 Локација: Rwanda Статус: Офлајн Поени: 1477 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Вродениот алтруизам, пишувањето, насмевката на моите внуци, длабоките разговори со моите пријатели, секако истражувањата на професионално поле, најмногу смеењето на децата, нивното советување и водење и моментот кога работиш со дадена личност и кога одкако ќе заврши се добро и среќно, таа особа кога ќе ме погледне во очи со оној сјај на искрена среќа и благодарност и радост
И токму тука лежи изворот на сите мои проблеми, ама колку и да се проблеми, тој поглед и таа среќа во очите , дишењето на другиот е момент за кој можеби и живеам |
|
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...sitnici!
....vistinata,... ....red i poredok,.... |
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|
pajser
Сениор kloshar Регистриран: 04.Март.2011 Локација: Lao People's Dem. Rep. Статус: Офлајн Поени: 13948 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
kako pogodi od prva a posebno redot i poredokot |
|
nesluchajno ne veruvam vo sluchajnosti<>sekoja sluchajnost e kontrolirana
|
|
Joshua_Tree
Сениор Регистриран: 27.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 6477 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
zad cuvarite na redot i poredokot stojat centrite na mok sto plakaat lugje za "legalen reket" na rajata...a za rajata ili da gi obozuva ili da gi oponira...i toa za bez pari
Изменето од Joshua_Tree - 16.Ноември.2011 во 15:40 |
|
“Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.”
― William Faulkner, Mosquitoes |
|
Внеси реплика | страница 12> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |