|
Дали сме моногамни? |
Внеси реплика |
Автор | |
Joshua_Tree
Сениор Регистриран: 27.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 6477 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 18.Август.2011 во 20:31 |
Hmmm..ete edna nova temicka...odavna ne sum postiral de
Oti imam cuvstvo deka svetot zakrzlavel vo svoite cuvstva i nacin na nivna ekspresija bez zadrski? Stari i novi veruvanja,tradicija i postmodernizam...urbano ziveenje.Paraleli i prasalnici kolku sakas.Ednite propovedaat kanoni,drugite komformizam vo custvata,ustvari site svrljaat od strana... ...abe ne sum monogamen i tocka. a vie? |
|
“Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.”
― William Faulkner, Mosquitoes |
|
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Spored kazhanovo izlaga deka ti si ozhenet so dve ili povekje zheni. Oti ako ne si monogamen togash si poligamen.
Monogamija i poligamija se termini koi ja opishuvaat brachnata sostojba. |
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
Joshua_Tree
Сениор Регистриран: 27.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 6477 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
treba da bide institucija(citaj brak) za da bides poligamen,Mesi?
|
|
“Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.”
― William Faulkner, Mosquitoes |
|
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Terminologijata shto ja koristish se odnesuva tokmu na toa.
Spored tvojata replika pretpostavuvam deka si mislel na imanje sentimentalni vrski vo isto vreme so povekje lugje od sprotivniot pol ? |
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
Внеси реплика | |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |