|
прашање за фотосесија |
Внеси реплика | страница 12> |
Автор | |
Maja3
Нов член Регистриран: 20.Март.2010 Статус: Офлајн Поени: 11 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 16.Јули.2011 во 02:00 |
Здраво, ме интересира дали некој може да ми каже во кое студио и кај кој фотограф може да се закаже и направи фотосесија и која е цената за тоа, меѓутоа не се сликите за некоја професионална употреба, туку единствено за лична моја употреба.
|
|
mdeni
Сениор Регистриран: 23.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 719 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Зависи кој сакаш да те слика, и што сакаш да се случи. Обично оди по договор.
|
|
hypertech
Сениор Регистриран: 02.Март.2007 Статус: Офлајн Поени: 600 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Многу членови на форумов тоа би ти го направиле и за беспари ако имаш добра и интересна идеа од која може да излезе нешто повеќе од обична фотографија за фејсбук :)
|
|
eos 1D mk4 , EF 24L , EF 50L , EF 85L , EF 135L , EF 200L , EF 400L
|
|
tonka lukovic
Нов член Регистриран: 17.Јули.2011 Статус: Офлајн Поени: 1 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
frixx
Нов член Регистриран: 24.Февруари.2010 Статус: Офлајн Поени: 1 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
3000 ден / 1 саат
|
|
GEMINI
Сениор Регистриран: 01.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 311 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Maja dojdi u Stip i rabotata ke se zavrse za dzabe !
|
|
http://www.youtube.com Chesma Sharena
|
|
сашо
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 08.Декември.2006 Статус: Офлајн Поени: 538 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
mozebi i e dzabe, a dali ke se zavrse toa e prasanje....
i nemoj nekoj da se bunel deka nema leb vo fotografija, posto samo turbofolkeri koi rusat ceni imaat rabota.... sramotilaci |
|
objektiv pred aparat, subjektiv pozadi
|
|
GEMINI
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
SASO TURBOFOLKER SI TI,DRMNES NEKOJA ..... I JA SLUSAS
KARLEUSA, A DA ZNAES OTI NEKOJ FOTOGRAFIJATA JA RABOTAT I OD LUBOV TOA NEKOGAS SE VIKASE HOBI A LUGETO KOI SO TOA SE ZANIMAVAA SE NAREKUVAA FOTOAMATERI... I USTE EDEN PRIMER: KOLKU TE CINI STO NEKOJ TI NAPRAVIL FORUM NA KOGO TI MOZES DA PISUVAS, UCIS, RAZMENUVAS IDEI I ...... VERUVAM DEKA I NIV NEMA DA GI STAVIS VO KATEGORIJATA NA TUR.... VPROCEM NE ZNAM DALI DEBATIRAM SO DAMA ILI GOSPODI I ZATOA NA POCETOKOV OVA GO PROPUSTIV ? |
|
|
|
сашо
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 08.Декември.2006 Статус: Офлајн Поени: 538 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Иш бре...
|
|
objektiv pred aparat, subjektiv pozadi
|
|
GEMINI
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Gledam so kogo debatiram. Po konentarot, so covek koj
tera ovci (Is bre) ? |
|
|
|
Janus
Сениор Регистриран: 07.Август.2005 Статус: Офлајн Поени: 499 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Сашо, ти само за пари сликаш? Ја не наплакјам за сесија, па немам чувство дека рушам цена... Немам поим зашто се закачивте у ствари.
|
|
Александар_А
Модератор Регистриран: 20.Јануари.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1271 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Janus, баш дека не наплаќаш, затоа и немаш чувство дека ја рушиш цената. Ова подоле не е одговор за Јанус.
Аматерите не се лутат за тоа но оние кои што живеат од тоа сигурно не им е сеедно.
Gemini, кој дел од фотографијата го работиш професионално, мислам од кој тип на фотографија заработуваш?
|
|
GEMINI
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Aleksandar jas imam pecatnica, fotografiram za katalozi flaeri... Znaci fotografijata ja naplakam koga rabotam za pravni lica ili poprosto firmi,znaci rabotata ja rabotam kluc na raka KOMPLET fotografiranje dizajn i pecatenje.
Jas clenovite na forumot iskreno gi dozivuvam kako edna FAMILIJA. Sega Maja saka da se fotografira i da i naplatam pari. Jas toa ne bi go napravil. Isto bi postapil so sekoj forumgija do kolku fotografiite ne mu se za BIZNIS, tuku za licna upotreba. pozdrav Gemini |
|
|
|
Александар_А
Модератор Регистриран: 20.Јануари.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1271 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Gemini zamisli da se javese nekoj forumdzija i da prasase kade moze da najde pecatnica i odprilika kolku bi go cinelo da si napravi flaercinja za licna upotreba. :-) Znaci nekoj ako mu e dejnost odreden tip na fotografija, neznaci deka e vo red da gi minira onie koi od drugiot tip ziveat, odnosno se izdrzuvaat. Cisto moe razmisluvanje. Pozdrav!
Nie kako forumdzii a uste povekje kako fotografi treba povekje da se cenime, da se poddrzuvame i t.n. Sekade na zapad se koristi istata oprema za foto/videografija kako i ovde kaj nas no tamu kolegite zarabotuvaat od 10 do 15 povekje odkolku ovde. Neveruvam deka e samo do standardot. |
|
Внеси реплика | страница 12> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |