|
ЈЕРУСАЛИМ |
Внеси реплика |
Автор | |
Љиљана
Нов член Регистриран: 24.Јуни.2011 Статус: Офлајн Поени: 6 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 24.Јуни.2011 во 13:05 |
О, најсветији Јерусалиме, У свим временима славно име. Тебе помињу Завета оба, Због Ковчега и Христовог Гроба. У теби су светиње највеће, Твоја слава потамнети неће. О Васкрсу сваком, Огањ Свети Верне људе са Неба посети. И Пилат је своје руке прао, Да је невин Исус, он је знао. Али стаде свег народа вика, Место Христа, траже разбојника. На Голготи Христова распећа, Верни народ свих се мука сећа. Место где су Часни Крст пронашли, За то дело били су издашни. Цар Константин и његова мати, За Крст Часни све су хтели дати. Не питаше колико то стаје, Колко кошта и више се даје. Царица, мајка, Јелена Света, За добро, за спас целога света, Дукатима земљу засипала, Да потрага не би посустала. Три крста у земљи нађоше, Ко је прави јоште не знадоше. Сам Бог тада све људе задиви, Часним Крстом мртвога оживи. Ми чекамо да све ово прође, Да спасење са Неба нам дође. Са Неба, Новог Јерусалима, Стиже правда искреним људима. Ми стављамо на нас са три прста, Знак Светога, Часнога нам Крста. Молимо се Богу и Светима, За спасење и грешним људима. Јерусалим виде муке Христа, Да би Нови мого да заблиста. Земне муке приведимо крају, Да живимо у вечноме Рају, Дођи, Небески Јерусалиме! Слабу, грешну у себе прими ме! Љиљана Ћуић |
|
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ubava pesna ....
|
|
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
|
Majkl
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3019 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
И, што е темата?
Можеби е ова за во верска поезија&музика. И во македонскиот јазик се вели Ерусалим, без Ј. Изменето од Majkl - 24.Јуни.2011 во 22:30 |
|
Внеси реплика | |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |