IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Фотографија, камери и видео
  Активни теми Активни теми RSS - Ваш совет за монопод
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Ваш совет за монопод

Внеси реплика Внеси реплика
Автор
Порака
zlatko966 Кликни и види ги опциите
Група
Група

Регистриран: 06.Мај.2010
Статус: Офлајн
Поени: 54
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zlatko966 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Тема: Ваш совет за монопод
    Испратена: 11.Февруари.2011 во 21:12
Идеме полека накај пролет и би сакал да се подновам со монопод.Би ве замолил за ваше искуство,совет за модел и можеби препорака каде да го пазарам во Скопјево.
Кон врв
gocemk Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Октомври.2008
Локација: Macedonia
Поени: 111
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај gocemk Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Февруари.2011 во 01:27
Zdravo Zlatko,

Jas go imam SLIK MONOPOD 350. Mozes da go najdes vo Pixplus: SLIK MONOPOD 350
ama ne znam dali seuste go imaat na lager. Go kupiv prvenstveno da go koristam za slednava konfiguracija na fotoaparat + objektiv: Nikon D70+CZ Jena 180/2.8.

Mi ovozmozuva solidna potpora, zatoa sto objektivot e priicno tezok i nezgodno e podolgo vreme da go drzis so edna raka dodeka so drugata fokusiras. Monopodot epten mi ja olesnuva rabotata. Edinstvena zamerka na koristenjeto na monopod mi e toa sto ne mozam vertikalno da kadriram dodeka monopodot e zastrafen za objektivot.
Go koristam vekje godina dena i sum super zadovolen.
Dosta e lesen, prilicno e visok i go sobira vo ranec,a toa e se sto mi treba.

Pozdrav!

Изменето од gocemk - 12.Февруари.2011 во 01:37
Кон врв
Zoran K Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Април.2006
Поени: 3244
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zoran K Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Февруари.2011 во 01:45
Od kolegite gledam i znam deka Manfrotto e mnogu popularen i dobar kako vrednost za parite. Site koristat razni golemini vo odnos na toa kolkavi objektivi imaat na fotoaparatite i dali koristat i video kamera.

Mene mi trebashe mal i lesen monopod prvenstveno za pomalata Soni kamera (zakachen za pojas okolu polovinata), a se pokazha deka ne e losh i za foto upotreba - Velbon RUP-40. Ne e od onie heavy-duty alati, no e dovolno cvrst i mozhe da se stavi na ranec ili vo ranec (shto mi e bitno za patuvanja). Od istata prichina go zemav i tripodot Slik AMT. Koga nego go nosam so mene ne go zemam monotpodot bidejki ovoj, so sobereni noze, go koristam kako monopod.

Mozhebi i toa bi bilo edna opcija koja mozhesh da ja razgledash pred da kupish monopod.
Кон врв
zlatko966 Кликни и види ги опциите
Група
Група

Регистриран: 06.Мај.2010
Поени: 54
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zlatko966 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Февруари.2011 во 07:39
Goce i jas go bendisav SLIK 350 no vo Pixplus go nema vekje.Ke se obidam nekade po komsilukov da go pronajdam,a bas mi trebase nekoj od prva raka da cujam iskustva so nego.Vi blagodaram i na tebe i na Zoran.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,156 секунди.