![]() |
|
ТВ-лица: критика |
Внеси реплика ![]() |
Автор | |
Kali ![]() Сениор ![]() ![]() Storyteller Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4947 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Испратена: 12.Октомври.2010 во 13:37 |
За ова имаме многу пишувано низ форумиве и темите, ама сакав да ја отворам посебна тема.
Всушност, мака ми е од невоспитаноста на нашите тв лица, да не речам непрофесионалност оти веќе се злоупотребува тој термин. Ај што некои немаат основна едукација за работа на телевизија: не знаат што е интервју, и како се води интервју. Некои не знаат како се прави концепт за интервју, поставуваат лоши и глупави прашања, немаат правилен изговор и дикција, држење...... и тн. Еве и да не го земаме тоа предвид, доволно е барем човек да има елементарна култура и однесување. Да се почитува соговорникот. Зошто бе луѓе не знаеме да се почитуваме? Да се посвети внимание на темата/гостинот, без разлика дали е забавна или политичка емисија, не може водителите да се ѕвездите! Ова е мотивот за темава всушност (најново):
Што мислите вие? Не знам дали само мене ме разбеснуваат овие моменти! Изменето од Kali - 12.Октомври.2010 во 14:04 |
|
![]() |
|
Kali ![]() Сениор ![]() ![]() Storyteller Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4947 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Освен шака луѓе кои е задоволство да ти гледаш и слушаш, на пример
Ана Јовковска, Оливера Трајковска, Биљана Дебарлиева, Тања Груевска, и може има уште некој, ама само уште некој.... Според мене, како гледач, најголем дел од нив заслужуваат критика. Не верувам дека нив многу им значи мислењето на гледачите, ама аман заслужуваме да гледаме нешто пристојно на телевизија. Сум пишувала порано и за Васко Ефтов на пример:
|
|
![]() |
|
annaja ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 21.Април.2010 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 531 |
Незнам,дали некој се сеќава на Хрватката Марица Хрдало.За потсетување,таа што излегуваше во улога на чистачка,со кофа и метла,и се критикуваше,ама си збореше сама со себе,сама прашуваше, сама одговараше.Е сега ме потсети,Весна Петрушевска во новата емисија на ТВ Сител,што ја има секоја сабота и недела,околу 19часот.Разликата е само што нема,шамија на глава,метла и кофа.Јас бев дете кога она беше актуелна,ама ја паметам.Името и беше Нела Ержишник (мислам)и сега е покојна.
![]() |
|
![]() |
|
mamamd ![]() Сениор ![]() ![]() Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
На времето- јаки беа Сашо Орданов, Мирка Велинова, Латас, Оливера Трајковска... Арно ама сега некако од нив не остана ни н од новинари. Станаа “функционери“ кои добро заработуваат.
|
|
![]() |
|
Феникс ![]() Сениор ![]() ![]() http://www.youtube.com/watch?v=mTCmVSp46 Регистриран: 12.Март.2010 Статус: Офлајн Поени: 8143 |
I da sakaat da bidat ona shto bile ... ne mozat veke ![]() ![]() ![]() |
|
...Ne gledaj nazad so gnev, nitu napred so strav, gledaj naokolu so razbiranje. ...
|
|
![]() |
|
*moon* ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 27.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7657 |
Vesna Petrusevska
|
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
|
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |