![]() |
|
Дали филозофите се поети (и обратно)? |
Внеси реплика ![]() |
страница 12> |
Автор | ||
Joshua_Tree ![]() Сениор ![]() Регистриран: 27.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 6477 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Испратена: 08.Јули.2010 во 18:20 |
|
Trgnuvajki od inspiracijata kako dvizecka sila vo tvorenjeto ne gledam nekoja golema razlika.Filozofite zemaat inspiracija od site promeni isto kako i poetite.
Jas mislam deka mnogu e tanka linijata na razdvojuvanje.Skoro i da ja nema... ......a vie? |
||
“Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.”
― William Faulkner, Mosquitoes |
||
![]() |
||
Messenger ![]() Администратор ![]() Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Pa ponekogash i ja nema.
![]() Chesto pati filozofite se poblizu do umetnicite otkolku shto se do nauchnicite. Rabotata e shto nauchnicite se zanimavaat so chista empirija i trenirani se da koristat praven um, dodeka filozofite ne mu robuvaat na takviot nachin na razmisluvanje, iako ne im e nepoznat i ne go otfrlaat. Razlikata e vo toa shto tie ne se ogranichuvaat samo na nego. ![]() Zatoa mnogu pati kje sretnesh filozofi koi koristat paraboli ili aforizmi za da go dolovat onoa shto sakaat da go potenciraat. A tie sekako se umetnichki nachin na ekpresija. |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
![]() |
||
pagane ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 21.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 13044 |
|
Меси, знаеш дека де на шега де на вистина се зборува дека сите бестселери на Шекспир уствари се напишани од Роджер Беjкан?? ![]() |
||
![]() |
||
Charmedgirl18 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 17.Мај.2009 Статус: Офлајн Поени: 868 |
|
не се сите поети, филозофи и обратно.како што имаш филозофи што не се поети, така и поетите не се секогаш филозофи, ама ова второво е ретка ситуација
![]() |
||
I'm not afraid to take a stand
Everybody come take my hand We'll walk this road together, through the storm Whatever weather, cold or warm Just let you know that, you're not alone |
||
![]() |
||
pagane ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 21.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 13044 |
|
кое ![]() |
||
![]() |
||
anakin ![]() Сениор ![]() ![]() Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
|
jebes ga ima nekoja filozofija vo ova
кога зборот е само збор а молчењето само изговор тогаш времето работи само за себе ili nema??? koj da go znae sega |
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
![]() |
||
Charmedgirl18 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 17.Мај.2009 Статус: Офлајн Поени: 868 |
|
мислев на тоа дека поетите не се филозофи, тоа е реткост ![]() |
||
Everybody come take my hand We'll walk this road together, through the storm Whatever weather, cold or warm Just let you know that, you're not alone |
||
![]() |
||
anakin ![]() Сениор ![]() ![]() Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
|
ova e pesna ili filozofija
живот е вистина, која никогаш не е една првата е за себе, и таква, како сакаш да се видиш во огледатоло втората е за саканите, и таква, како сакаш да те видат на слика во нивниот албум третата е за останатите и таква која сакаш да ја заборават . живот е и лага, која никогаш не е една првата е за себе, и таква, која сакаш да ја заборавиш втората е за саканите и таква, која сакаш да биде неоткриена третата е за останатите, и таква да се гледа само на слика во нивниот албум . животот е чувство, кое никогаш не е едно првото е за себе, кое сакаш да го видиш на слика во својот албум второто е за саканите, и такво, какво сакаш да го видат во огледалото а третото е за останатите, и такво, какво сакаш да остане неоткриено koj da go znae sega??? ![]() |
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
![]() |
||
|
ја пак ништо не сфатив ама нема врска,ај ![]() |
||
||
![]() |
||
|
so bi sfatila koga imas samo 18
ama nema vrska sekoj imal tolku nekogas ![]() ![]() |
||
|
||
![]() |
||
|
а кој те излажал дека имам 18? ![]() ![]() |
||
||
![]() |
||
|
se cita milo
ajt pogodi od kade????? ![]() |
||
|
||
![]() |
||
|
е мило, а од кај знаеш дека таа 18 у никнејмот не е затоа што сум родена на 18 јули? ![]() ![]() ![]() |
||
||
![]() |
||
|
pa srekjen rodenden za 10 dena
neka bidam prv ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
|
||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница 12> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |