|
ЕВН-Македонија |
Внеси реплика | страница 123 11> |
Автор | |
annaja
Сениор Регистриран: 21.Април.2010 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 531 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 29.Јуни.2010 во 15:40 |
Дали ЕВН најде начин како да си ја полни касата?Ова е жива пљачка.Пред да ги сменат струјомерите плаќав 1200ден. минатиот месец 1700ден.а сега замислете,денес ми дојде сметката фантастични (за мене)2580ден.ништо посебно не сум правела,вообичаено.А за тоа 33,33% за некоја измислена моќност замислете 514ден.Дали имате вакви проблеми и вие?Па зарем и ова ни требаше во ова тешко време?
|
|
BellaGrandma
Сениор Game over Регистриран: 10.Јуни.2010 Статус: Офлајн Поени: 20029 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ахам
Пред да го сменат системот на наплата имавме секој месец сметка од околу 1600-1800 денари. Сега со новитетите што ги воведоа ниедна сметка не е помаку од 2700. И тоа 2700 за месец кога само јас бев сама дома. Колку може еден човек да потроши. ТВ работи само во една соба. Помалку се троши топла вода, помалку се готви. Помалку светилки светат.....Се е помалку, само сметката повеќе |
|
Можат се да ти земат - богатството, најубавите години, радоста и сите заслуги, но секогаш ќе ти останат соништата за одново да го создадеш светот кој ти го украле.
|
|
konan
Сениор Регистриран: 27.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 749 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
Nekogas gospod ja smiruva burata,a nekogas te smiruva tebe za da ja prziveis istata
|
|
BellaGrandma
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Конаннннннннннн.....а тебе колку ти стигна сметка бе?
Цел ден си на тоа компјутерот...ги трошиш бесплатните гига |
|
Можат се да ти земат - богатството, најубавите години, радоста и сите заслуги, но секогаш ќе ти останат соништата за одново да го создадеш светот кој ти го украле.
|
|
konan
Сениор Регистриран: 27.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 749 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
Nekogas gospod ja smiruva burata,a nekogas te smiruva tebe za da ja prziveis istata
|
|
BellaGrandma
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не си на компјутер На телефон си Па и тој треба да го наполниш А за крадење...ќути бе, тука и ѕидовите имаат уши Утре ќе ти тропнат на врата од ЕВН, а јас ќе ти се смеам |
|
|
|
annaja
Сениор Регистриран: 21.Април.2010 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 531 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
E ova e se vika uplav,i od sopstvenite senki lugevo ke begaat.Ova li zasluzi narodov? sala na strana luge,ova e za placenje.
|
|
BellaGrandma
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Вака..
Скоро сите во земјава се жалат на високите сметки за стрија. Не си ни прва нема да бидеш ни последна. На некои дури им стигнале сметки на кои пишува дека имаат заостанат долг од 30000-40000 денари. Така да..нема ништо чудно. Секој месец ќе добиваме по некое ново изненадување...и то! Изменето од zamislena - 30.Јуни.2010 во 09:28 |
|
|
|
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
EVN...lopovi?!...a be ajde!...od niv,...pokraj vodovod,..nema potransparentni,..niti mozat da ti naplata povekje od toa shto si potroshil pa i da sakaat!
.. a, vi stigna li prethodniot mesec nevoobichaeno pomalku za plakjanje?....tie shto imaat premnogu vo poslednite smetki, naajverojatno e toa..... ...tuku , nishto polesno i odma da go prokontrolirash potroshenoto,..samo treba da imash nekoja minuta + na raspolaganje,...i visoka( najvisoka!) struchna sprema,...za da prochitash doma,...kolku stvarno si troshel! |
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|
BellaGrandma
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Мене само еден месец ме почастија со пониска сметка за струја. Ама затоа сите наредни по 2 пати повеќе од вообичаено. И што направивме..отидовме во она..како се вика (мислам регулаторна комисија - кај Рекорд) и од таму не препратија во Ново Лисиче во ЕВН или што и да е. Од таму не препратија во Бутел. И после еден загубен ден и дневница од 1300 денари ни дадоа да напишеме приговор или жалба..што и да беше тоа и ни рекоа да чекаме. Од кога се изначекавме( можеби 2 недели) дојдоа двајца *професионалци* едниот во тренерки а другиот во ептен кратки шорцеви и блуза на прерамки и го видоа саатот и ни рекоа дека имаме преплатено Бегај бре... |
|
|
|
annaja
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Е што е чудно кај мене на белешката нема скапа евтина,само разлика 925кwh а кај ОПИС активан БТ О ден. единична цена 3.34 и активан HT kwh925 цена 1.67.ова е лудост, само јасно 33,33% 514.87ден. Кај нас викаат важно е збунити непријатеља.Бар на старите сметки јасно се гледаше кој што потрошил.А толку пазев кога уклучувам.Ако овие киловати се помножат со таа цена од 1.67 се добива 1.544.75ден.а не 2600ден.како што гласи сметката.
|
|
annaja
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Брза прошлиот месец платив 145о ден.и мислам дека тоа не е премалку нели.
|
|
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
a be lugje!....pa videte na strujomerot dali vi se sovpagja toa shto ste go platile ili vi baraat da go platite,..i svrshena rabota!....shto ima tuka jaka filozofija?...na kraj kraevi, ako e neshto preplateno,...sledniot pat ke se odbie od toa ,..i gotovo !
a , ako na nekoj po cel den i nokj mu "brmchi" erkonshnot,.....neka ne se chudi ,..zoshto ,..kako,... mesto da gubite vreme tuka so negoduvanje,...fatete se za rabota! |
|
|
brza
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
|
Внеси реплика | страница 123 11> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |