|
Скептицизам ! |
Внеси реплика | страница 123 9> |
Автор | ||
eptendosadno1
Сениор ОРТОДОКСЕН АТЕИСТ Регистриран: 30.Март.2010 Статус: Офлајн Поени: 1149 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 15.Јуни.2010 во 23:28 |
|
Убаво е да се знае и за него .
Мене во принцип ме нервираат скептиците , но од друга страна , и јас станав скептичен , во некои случаеви . Па тоа било НАУКА Изменето од eptendosadno1 - 15.Јуни.2010 во 23:47 |
||
Andjelina
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Miss High Hill’s Регистриран: 07.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 14129 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
порано ги избегнував скептиците...ми беше мачна самата помисла дека треба да се разубедуваме за некои работи кои за мене звучеа банално...мислев дека нема место за скепса...денес...се фаќам како се’ почесто размислувам скептично за многу работи... можеби е до годините
|
||
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
||
eptendosadno1
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Да , годините го носат ИСКУСТВОТО . Мене ми е здосадено да грешам , да си плаќам грешките , поради избрзаност да ги повторувам нештата и сл. Денес малку употребената скепса ми помага . Изменето од eptendosadno1 - 16.Јуни.2010 во 00:20 |
||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
skepticka jama e mnogu vazna rabota
ne e za potcenuvanje |
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
bijonse1
Сениор bella Madonna Регистриран: 14.Јануари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 16521 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
skeptik pesimist
|
||
Renatax
Сениор Регистриран: 27.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 11613 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Несомневањето во сопственото гледиште,а сомнеж во се друго...
Инаку скептицизмот во умерени количини е нужен,овозможува напредок на мислата,да не ги земаме работите здраво за готово и стигнеме до фаза на догматизам. |
||
Мирно движи се низ галамата и хаосот, секогаш имајќи на ум каков мир постои во тишината.
|
||
Joshua_Tree
Сениор Регистриран: 27.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 6477 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Edna od bolestite na covekoviot nedooformen um.Zakrzlaven vo svojata luspa bez ni najmal zrak na nadvoresni drazbi.Sostojba na mozokot koja producira negativni vibracii i cesto nosi patetiki od najvisok stepen
....nesreka za coveckiot duh LJAK |
||
“Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.”
― William Faulkner, Mosquitoes |
||
eptendosadno1
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Зашто ги мешаш скептицизмот и песимизмот ? |
||
kejt-d-grejt
Сениор Регистриран: 05.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 6228 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Koj збор е опонент на скептик? Јас сум тоа
Ама не се сметам себе си за глупава... цк... Е што... не можам да проценам човек? Можам, ама неќам. Неќам да проценувам. Ќе ме повреди? Па што... ќе помине..малку цигули мигули и готово... А вака, треба постојано да бидам на штрек. Кога запознавам некого, маж или жена, првиот впечаток ми е секогаш еуфоричен, објаснувам, гестикулирам со раце и со нозе, се воодушевувам ко осмоодделенка на полуматура. Енџи во тие моменти мудро молчи и ми вика, не труди се, знаеш дека не му верувам на твојот првичен впечаток Обично по некое време ми вика, Мразам кога морам да ти речам, Е кога ти велев не летај... п.с. тоа од шо е покварена, не од шо е така вистина И шо кажав сега? се изнапишував, ништо не кажав Значи, не, не сум скептик!!! |
||
се' што е убаво во животот е поезија. сето друго е проза
|
||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
skeptik ne postoi vo pozitivna konotacija ako site mislat deka rabotata nema da ja bide , a samo toj e skeptik i deka kje ja bide ... toa e mozno ama samo u negativna konotacija primer site mislat deka bombata nema da explodira samo toj misli deka kje ako bombata napravi steta - togas e pesimista, ako bombata treba da otvori nekoj tunel - togas e optimista - ali ne e skeptik hahahhaha malku uvrnuto no taka e zatoa i speptik e u nekoja raka i pesimist i u nekoja raka i nihilista mala e razlikata u tie tri pojma |
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
Kali
Сениор Storyteller Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4947 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Skepticizam...ne mi se bendisuva neshto toj zbor...
Somnevanje...DA Umeren somnezh e potreben za chovek da mozhe podobro da misli i rasuduva, da se izdignuva nad sebesi ...no, ne vo lugjeto, jas nemam navika da se somnevam vo lugjeto... Venko toa znae ubavo da go kazhe, za somnezhot: Ljubovta ja sozdava verbata, verbata go ragja somnezot, a somnezot ja utvrduva verbata. Onoj koj nikogas ne se somneva, toj ne veruva vistinski, toj samo obozhuva. Verbata bez somnez, e slepa bludnica, oti mozhe da gi menuva objektite na verbata bez prichina, red i pravilo. I bez ljubov, oti se veruva samo koga se saka ona vo shto se veruva. Verbata i somnezot se kako vdishuvanje i izdishuvanje. Ne mozhesh da vdishish, bez da izdishish. |
||
marsovec
Сениор Регистриран: 18.Април.2010 Статус: Офлајн Поени: 3378 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Скептицизмот во умерена доза доаѓа со искуството.
|
||
СЕ Е КОНЕЧНО САМО ГЛУПОСТА Е БЕСКОНЕЧНА - САМО КАЈ НАС
|
||
eptendosadno1
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
verbata go ragja somnezot Да , колку што е сува водата |
||
bijonse1
Сениор bella Madonna Регистриран: 14.Јануари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 16521 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
koj go veli toa?? taka ti deluvam?? jas samo shto mozhe da sum?? ama skeptik definitivno.... Ne !! |
||
Внеси реплика | страница 123 9> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |