|
Болката на Исус? |
Внеси реплика |
Автор | |
rabani
Сениор Регистриран: 02.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 490 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 06.Јуни.2010 во 14:39 |
ja imate li bolkata na isus?
ja imate li pochuvstvuvano? isus bil mnogu chuvstvitelen i osekal mnogu golema bolka bidejki gi gledal demonite koi gi machat lugeto i gi izmachuvaat, a imalo luge koi mozele da isteruvaat demoni ama se zatvorale vo manastiri i ne go pravele toa.samo si go pokrivale svoeto gazence. i denes ima takvi, koi imaat ljubov kon bog a se zatvoraat po manastiri, namesto da odat vo vojna so demonite na lucifer. drugata bolka koja isus ja imal e za zloupotrebata na judeizmot so cel finansisko iskoristuvajne na evreite.ja chuvstvuvate li taa bolka ? drugata bolka e za prezirot kon siromashnite i neevreite. i denes ima prezir kon siromashnite i zemjodelcite, bash kako vo vremeto na isus. zarem nishto ne sme nauchile 2000 godini po isus? zarem ni se srcata zatupeni? drugata bolka na isus e dedficitot na bozjiot duh kaj evreite. denes istiot deficit na bozjiot duh se javuva i kaj makedoncite?(otpadnishtvo po duh-tochen bibliski naziv) svesni li ste za toa ? drugata bolka na isus e od ljubovta kon paganite koi se molele na paganski"bozestva" i im prinesuvale zrtvi, a isus znael i gledal deka kaj paganskite hramovi se sobiraat demoni i sushtestva od tretoto nebo? JAS JA CHUVSTVUVAM ISUSOVATA BOLKA I SPOZNANIETO NE MI DAVA MIR, A SRCETO MI E ZALOSNO DALI VIE STE JA POCHUVSTVUVALE BOZJATA BOLKA? MOZETE LI DA SE NAREKUVATE HRISTIJANI BEZ DA JA OSETITE BOZJATA BOLKA? VPROCHEM:GOLEMINATA NA BOZJATA LJUBOV PREKU ISUS HRIST DOAGA OD GOLEMINATA NA DUHOVNATA BOLKA NA ISUS, VSUSHNOST BEZ GOLEMA DUHOVNA BOLKA CHOVEKOT I NEMA GOLEMA POTREBA OD LJUBOV, NESEBICHNA ,SPLOTENA I SO BOG I SO CHOVEKOT.(BEZ DA POCHUVSTVUVA BOLKA CHOVEKOT STANUVA SNOB,JAS NA PRIMER SEKOJDNEVNO SREKAVAM LUGE KOI NEMAAT PRISUSTVO NA BOZJIOT DUH, EGOISTICHI,IMAAT ANIMALEN SEKS,MATERIJALISTI I SLICHNO) ISUSE DOJDI |
|
DOAGA ISUS SO 200000 SVETII
ZA DA IM STAVI KRAJ NA SITE PROKLETII |
|
Внеси реплика | |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |