|
Промена на хостинг |
Внеси реплика |
Автор | |
Pravoslavie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Модератор Регистриран: 07.Октомври.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1732 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 12.Мај.2010 во 00:52 |
ХРИСТОС ВОСКРЕСНА!!!
Мигрирав една веб страница на друг хостинг сервер. Доменот е ист. Која е процедурата која треба да се превземе и сработи за да веб страницата профункционира? БлагоСлов дарувам! Изменето од Pravoslavie - 12.Мај.2010 во 00:53 |
|
Да погледнеме околу нас, таму има МНОГУ СТРАДАЛНИЦИ. Да им помогнеме!
Оди на подфорумот Хуманост на дело Запамети, ЉУБОВТА ДЕЛОТВОРИ!! |
|
Flix
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Клабинг Регистриран: 14.Септември.2005 Статус: Офлајн Поени: 9229 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Само ја аплоадираш на новиот хост, и домејнот го менваш исто таму , нема некоја посебна процедура како шо знам. Не сум менвал досега хостинг , колку што знам кажав |
|
Jovan.74
Сениор Регистриран: 02.Декември.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 557 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
jas sum bot golem xD
|
|
LD Pistolero a.k.a Demolero
|
|
ZokiBoSS
Сениор Регистриран: 04.Август.2005 Статус: Офлајн Поени: 240 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Мислам дека би тебало досега да го имаш решено проблемот, сега го прочитав постот :)
Прво ја префрлаш преку FTP страната, ако е едноставна ако немаш бази и такви работи. После го додаваш твојот домејн на новиот хостинг (addon domain). На крај, на вебот кај шо ти е регистриран домејнот ги менваш DNS серверите, ги клаваш на новиот хостинг. (Доколку имаш домејн од марнет, треба наново барање да пополниш и да испратиш, и неколку дена трај процедурата, а ако имаш .com org или слично, одма се прај.) DNS серверите можиш да ги видиш во мејлот при регистрацијата или во FAQ од кај шо си го зел новиот хостинг. |
|
That What Doesn't Kill Me, Only Makes Me Stronger..!
|
|
psensor
Нов член Регистриран: 31.Мај.2010 Статус: Офлајн Поени: 3 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Само аплоадираш со FireFTP и си готов. |
|
Внеси реплика | |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |