|
Рехабилитација од мозочен удар |
Внеси реплика |
Автор | |
piperka
Нов член Регистриран: 22.Јануари.2010 Статус: Офлајн Поени: 15 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 16.Април.2010 во 15:17 |
Ве молам за малку внимание!
Имам близок роднина кој претрпе мозочен удар по втор пат, ситуацијата е многу комплицирана бидејќи е во исто време и дијабетичар и лице со телесен инвалидитет, моментално се наоѓа во многу критична ситуација тешко се хранни и повремено губи контрола на остатокот од телесни функции, прима домашна терапија и нега. Сепак барам институции во Македонија кои би можеле да му пружат комплетна нега и 24 часовна грижа и терапија, но не знам каде да најдам здравствена институција со болнички услови што истовремено ќе му пружаат грижа за сите проблеми кои ги има, без да не шетаат од едно одделение на друго од еден доктор кај друг, затоа што секое движење за него е стрес. Ве молам ако имате било каква информација за ова или за начин на третирање и рехабилитација во домашни услови на лица кои претрпеле мозочен удар ИТНО пишете. Поздрав на сите што ќе прочитаат |
|
подобро е да станеш човек отколку крал
|
|
bijonse1
Сениор bella Madonna Регистриран: 14.Јануари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 16521 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ne znam zoshto dupla tema si otvoril ???
ovde sakash sovet za rehabilitacija i mozhna terapija?? da ti kazham iskreno .......ako ti e ,,strefnat,, neurologot mozhno da se izvleche.....kritichno e 7 den po udarot i mesec.....no mnogu vazhno shto mu se dava......ako go lechi so Oikamid (piracetam)......bogami teshko... |
|
sneska_v
Сениор Регистриран: 05.Јуни.2009 Статус: Офлајн Поени: 3455 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Najdobar nacin za rehalibitacija e fizikalna terapija i terapija na govorot,i soodvetnata ishrana igra vazna uloga.Mislam deka najdobro da se obratis kaj nekoe strucno medicinsko lice koe ke ti kaze najdobro.
|
|
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
За жал за да дојде до рехабилитација, прво пациентот ТРЕБА И МОРА да ја добие соодветната нега и третман за да се подоопорави. Колку знам прв чекор е да му се сними главата и да се види колкаво е оштетувањето!
Како луге мои кога таму апаратот за снимање подолго време бил расипан? Како да дојде до рехабилитација? |
|
Внеси реплика | |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |