IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Филозофија и психологиjа
  Активни теми Активни теми RSS - Конк*ренција
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Конк*ренција

Внеси реплика Внеси реплика страница  12>
Автор
Порака
Kali Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Storyteller

Регистриран: 30.Ноември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 4947
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Kali Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Тема: Конк*ренција
    Испратена: 25.Декември.2008 во 21:14
Souto "Survivor" me pottikna za temava: ne znam dali go gledate, ali ne e ni vazno za temava. (Mene me fascinira toj moment na opstanok...Robinzon Kruso mi bese edna od omilenite knigi vo detstvoto:))

Nejse....
Kako se snaogjate pri zivotnite predizvici koga se soocuvate so konk*rencija?
Nesto sto vi e mnogu vazno, da postignete, da uspeete, da dobiete...a pritoa imate i konk*rencija. I toa ne bilo kakva, tuku konk*rencija na koja vsusnost treba da se potprete/da smetate na nea za da uspeete vo malite cekori, dodeka za finaleto sepak rabotite se jasni: vie ste protivnici i samo eden od vas moze da bide 'pobednik'.

Dali kje ocekuvate iskrenost i lojalnost dodeka cekorite zaedno na patot do celta, za na krajot da si gi izmerite silite eden protiv drug?
Ili pak, od start ne ocekuvate i ne barate nikakvo prijatelstvo i iskrenost bidejki celo vreme ste svesni deka vie ste konk*renti, deka i dvajcata go posakuvate poubavoto parce od tortata? Isto taka, dali primenuvate taktiki za manipulacija, koi se opravdani spored vas, za da vie bidete pobednikot?
Kakvi protivnici ste vie? Koj e vasiot stil na natprevar?намигнување

Изменето од Kali - 26.Декември.2008 во 23:27
Кон врв
fragola Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 02.Февруари.2008
Поени: 3829
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fragola Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Декември.2008 во 23:53
Jas sum prijatelka so site i nikomu nema da se obidam da mu nastetam za da stignam do celta,zasto ednostavno znam deka mi nema konk*rencija
I get enough exercise...just pushing my luck.
Кон врв
...Well... Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...ExtraVagant...

Регистриран: 30.Ноември.2007
Поени: 5231
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ...Well... Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Декември.2008 во 01:42
...isto i jas, obichno se branam po potreba, poradi istata rabota...eden sum od najdobrite i sum vo vecen trening, od sho me napagale...задоволство
Кон врв
monitor Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 19.Декември.2008
Поени: 97
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај monitor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Декември.2008 во 18:03
САМО ЌЕ КАЖАМ ДЕКА СЕКОЈ СИ ИМА СВОЈА ЅВЕЗДА ВОДИЛКА.ШТО Е ЗА МЕНЕ ЌЕ БИДЕ ,А ДА МУ НАШТЕТАМ НА НЕКОГО ВО НИКОЈ СЛУЧАЈ.АКО МОЖЕШ ПОМОГНИ ,АКО НЕ НЕ ОДМАГАЈ

Изменето од monitor - 26.Декември.2008 во 18:10
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Декември.2008 во 21:25
Taka e ...Well... !

Radovajte se koga imate konk*rencija, taa ke ve napravi samo podobri.

Ushte povekje, raduvajte se ako imate postojano nekoj vo zhivotot sto nema da vi bide samo konk*rencija, tuku ushte povekje i posilno od toa...

Kundera ednash vo eden negov roman napisha se sto ne ve otepuva ve pravi samo posilni. Toltecite vo Juzhna Amerika velele deka sekoj chovek treba vo tekot na svojot zhivot postojano da ima po eden mal "machitel" zatoa sto tokmu toj pomaga da staneme podobri vo sekoj aspekt.

Изменето од Messenger - 26.Декември.2008 во 21:26
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
fragola Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 02.Февруари.2008
Поени: 3829
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fragola Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Јануари.2009 во 19:48
Kolku e pogolema konk*rencijata tolku e pogolemo zadovolstvoto od pobedata
I get enough exercise...just pushing my luck.
Кон врв
zbunet Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Регистриран: 24.Февруари.2007
Поени: 15549
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Јануари.2009 во 20:26
 - Aj se kladime deka ke go nasmeam magareto !
 - Aj !
Mu sepka na magareto i toa se utepuva od smeenje.
 - Sakas ida go rasplacam ?
 - Aj !
Magareto pocnuva da lipa, ne moze da se sopre.
 - I so napravi , kako go izvede ova ?
 - Abe prviot pat mu rekov deka mi e pogolem od negoviot i on se smeese, ama koga mu go pokazav i vide deka ne lazam, se rasplaka.
Кон врв
Рокси Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Септември.2008
Поени: 101
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Рокси Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Јануари.2009 во 23:54
Моја тактика е манипулација.
Не само со конк*ренцијата, туку секаде каде што би извлекла корист... that's me
Eternity is a mere moment.. just long enough for a joke!
Кон врв
zbunet Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Регистриран: 24.Февруари.2007
Поени: 15549
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Јануари.2009 во 12:55
Samo neka e fer ocenuvanjeto

Кон врв
Glenn Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Тата-Мата

Регистриран: 14.Јануари.2008
Поени: 3166
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Glenn Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Јануари.2009 во 00:39
Не сум натпреварувач по природа освен ако не морам, и не сум обожавател на конк*ретни ситуации особено на работа.
Најдобро работам без притисок.
Кон врв
Lithium Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Декември.2008
Поени: 9407
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Lithium Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Април.2010 во 18:24
Сте се запрашале ли некогаш дали конк*ренцијата која што се јавува во сите области од нашиот живот е добра или не? Дали е здрава или не?
Кога зборувам за т.н. добра конк*ренција мислам на она дали конк*ренцијата што се јавува е полезна односно добредојдена за да ги тестираме нашите способности, да видиме до каде сме и што сме, колку сме издржливи и успешни во она што го работиме, па и да видиме дали нашите нерви можат да ја издржат истата.
Колку вас ви смета таа конк*ренција во работата, во љубовта, во друштвото и општо во самиот ваш живот?
Дали воопшто вие сметате некого или нешто за конк*ренција?
Дали ќе се исплашите од новата (поуспешна) личност која се вработила таму каде што работите и вие и се сомневате дека можеби таа ќе ве смести едно скалило подолу?
Или едноставно тоа ви е уште еден предизвик плус да ги покажете и докажете вашите способности?
Или воопшто не се грижите за неа?
Или ќе се обидете што побрзо да ја шутнете од вашата близина за да вашата територија не биде загрозена?

You think you are perfect? Well, try walking on water...
Кон врв
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Април.2010 во 18:40
postojat razlicni gledista za konk*rencija

no najiteresno e japonskoto glediste na konk*rencijata

tamu radi odredeni pricini se uci deka:::::

konk*rent tretiraj go kako najdobar prijatel
pomagaj mu na konk*rentot i ne dozvoluvaj toj da propadne

malku e porazlicno glediste od visokoraszienite zemji i zemjite vo razvoj

Изменето од anakin - 06.Април.2010 во 19:02
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Април.2010 во 18:53

Japoncite se potpolno vo pravo.

Sekoj e daren so unikatna vrednost i dava onolku kolku shto mozhe vo tie ramki... i samo zaedno, bez egoizam i sueta, se postigaat golemi neshta.

Konk*rencijata e izmislica na zapadnoto opshestsvo. Vo osnova e negativna bidejki eksplicitno veli oti nekoj, spored nekakvi kriterijumi, potrebi ili prichini, "ne e dobar", "ne e vreden", "ne e na nivo" i t.n.

Osobeno ima negativni, pa i katastrofalni posledici kaj decata od najrana i shkolskata vozrast, koga nivnite unikatni kvaliteti i vrednosti, kako originalni i nikogash povtorlivi chovechki sushtestva, se stavaat vo konk*rencija i taka osven edno ili dve od niv, site ostanati se proglasuvaat za pomalu vredni.
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Април.2010 во 18:57
pa vidi mesi

ne e tolku ednostavna rabotata  toa so japonskata filozofija za konk*rencijata

treba da imas nivna i pazarna filozofija- kako so velat,, treba da dominirame na pazqarot za opstanok na japonskata nacija

za da vazi nivna teorijata za konk*rencijata

znaci karakter na filozofija kon pazarot doma i kon svetot ja diktira i odredena filozofijata kon svojot konk*rent

Изменето од anakin - 06.Април.2010 во 18:58
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  12>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,421 секунди.