|
Конк*ренција |
Внеси реплика | страница 12> |
Автор | |
Kali
Сениор Storyteller Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4947 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 25.Декември.2008 во 21:14 |
Souto "Survivor" me pottikna za temava: ne znam dali go gledate, ali ne e ni vazno za temava. (Mene me fascinira toj moment na opstanok...Robinzon Kruso mi bese edna od omilenite knigi vo detstvoto:))
Nejse.... Kako se snaogjate pri zivotnite predizvici koga se soocuvate so konk*rencija? Nesto sto vi e mnogu vazno, da postignete, da uspeete, da dobiete...a pritoa imate i konk*rencija. I toa ne bilo kakva, tuku konk*rencija na koja vsusnost treba da se potprete/da smetate na nea za da uspeete vo malite cekori, dodeka za finaleto sepak rabotite se jasni: vie ste protivnici i samo eden od vas moze da bide 'pobednik'. Dali kje ocekuvate iskrenost i lojalnost dodeka cekorite zaedno na patot do celta, za na krajot da si gi izmerite silite eden protiv drug? Ili pak, od start ne ocekuvate i ne barate nikakvo prijatelstvo i iskrenost bidejki celo vreme ste svesni deka vie ste konk*renti, deka i dvajcata go posakuvate poubavoto parce od tortata? Isto taka, dali primenuvate taktiki za manipulacija, koi se opravdani spored vas, za da vie bidete pobednikot? Kakvi protivnici ste vie? Koj e vasiot stil na natprevar? Изменето од Kali - 26.Декември.2008 во 23:27 |
|
fragola
Сениор Регистриран: 02.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3829 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Jas sum prijatelka so site i nikomu nema da se obidam da mu nastetam za da stignam do celta,zasto ednostavno znam deka mi nema konk*rencija
|
|
I get enough exercise...just pushing my luck.
|
|
...Well...
Сениор ...ExtraVagant... Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 5231 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...isto i jas, obichno se branam po potreba, poradi istata rabota...eden sum od najdobrite i sum vo vecen trening, od sho me napagale...
|
|
monitor
Сениор Регистриран: 19.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 97 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
САМО ЌЕ КАЖАМ ДЕКА СЕКОЈ СИ ИМА СВОЈА ЅВЕЗДА ВОДИЛКА.ШТО Е ЗА МЕНЕ ЌЕ БИДЕ ,А ДА МУ НАШТЕТАМ НА НЕКОГО ВО НИКОЈ СЛУЧАЈ.АКО МОЖЕШ ПОМОГНИ ,АКО НЕ НЕ ОДМАГАЈ
Изменето од monitor - 26.Декември.2008 во 18:10 |
|
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Taka e ...Well... !
Radovajte se koga imate konk*rencija, taa ke ve napravi samo podobri. Ushte povekje, raduvajte se ako imate postojano nekoj vo zhivotot sto nema da vi bide samo konk*rencija, tuku ushte povekje i posilno od toa... Kundera ednash vo eden negov roman napisha se sto ne ve otepuva ve pravi samo posilni. Toltecite vo Juzhna Amerika velele deka sekoj chovek treba vo tekot na svojot zhivot postojano da ima po eden mal "machitel" zatoa sto tokmu toj pomaga da staneme podobri vo sekoj aspekt. Изменето од Messenger - 26.Декември.2008 во 21:26 |
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
fragola
Сениор Регистриран: 02.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3829 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Kolku e pogolema konk*rencijata tolku e pogolemo zadovolstvoto od pobedata
|
|
I get enough exercise...just pushing my luck.
|
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
- Aj se kladime deka ke go nasmeam magareto !
- Aj ! Mu sepka na magareto i toa se utepuva od smeenje. - Sakas ida go rasplacam ? - Aj ! Magareto pocnuva da lipa, ne moze da se sopre. - I so napravi , kako go izvede ova ? - Abe prviot pat mu rekov deka mi e pogolem od negoviot i on se smeese, ama koga mu go pokazav i vide deka ne lazam, se rasplaka. |
|
Рокси
Сениор Регистриран: 06.Септември.2008 Статус: Офлајн Поени: 101 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Моја тактика е манипулација.
Не само со конк*ренцијата, туку секаде каде што би извлекла корист... that's me |
|
Eternity is a mere moment.. just long enough for a joke!
|
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Samo neka e fer ocenuvanjeto
|
|
Glenn
Сениор Тата-Мата Регистриран: 14.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3166 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не сум натпреварувач по природа освен ако не морам, и не сум обожавател на конк*ретни ситуации особено на работа.
Најдобро работам без притисок. |
|
Lithium
Сениор Регистриран: 01.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 9407 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Сте се запрашале ли некогаш дали конк*ренцијата која што се јавува во сите области од нашиот живот е добра или не? Дали е здрава или не?
Кога зборувам за т.н. добра конк*ренција мислам на она дали конк*ренцијата што се јавува е полезна односно добредојдена за да ги тестираме нашите способности, да видиме до каде сме и што сме, колку сме издржливи и успешни во она што го работиме, па и да видиме дали нашите нерви можат да ја издржат истата. Колку вас ви смета таа конк*ренција во работата, во љубовта, во друштвото и општо во самиот ваш живот? Дали воопшто вие сметате некого или нешто за конк*ренција? Дали ќе се исплашите од новата (поуспешна) личност која се вработила таму каде што работите и вие и се сомневате дека можеби таа ќе ве смести едно скалило подолу? Или едноставно тоа ви е уште еден предизвик плус да ги покажете и докажете вашите способности? Или воопшто не се грижите за неа? Или ќе се обидете што побрзо да ја шутнете од вашата близина за да вашата територија не биде загрозена? |
|
You think you are perfect? Well, try walking on water...
|
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
postojat razlicni gledista za konk*rencija
no najiteresno e japonskoto glediste na konk*rencijata tamu radi odredeni pricini se uci deka::::: konk*rent tretiraj go kako najdobar prijatel pomagaj mu na konk*rentot i ne dozvoluvaj toj da propadne malku e porazlicno glediste od visokoraszienite zemji i zemjite vo razvoj Изменето од anakin - 06.Април.2010 во 19:02 |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Japoncite se potpolno vo pravo. Sekoj e daren so unikatna vrednost i dava onolku kolku shto mozhe vo tie ramki... i samo zaedno, bez egoizam i sueta, se postigaat golemi neshta. Konk*rencijata e izmislica na zapadnoto opshestsvo. Vo osnova e negativna bidejki eksplicitno veli oti nekoj, spored nekakvi kriterijumi, potrebi ili prichini, "ne e dobar", "ne e vreden", "ne e na nivo" i t.n. Osobeno ima negativni, pa i katastrofalni posledici kaj decata od najrana i shkolskata vozrast, koga nivnite unikatni kvaliteti i vrednosti, kako originalni i nikogash povtorlivi chovechki sushtestva, se stavaat vo konk*rencija i taka osven edno ili dve od niv, site ostanati se proglasuvaat za pomalu vredni. |
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
pa vidi mesi
ne e tolku ednostavna rabotata toa so japonskata filozofija za konk*rencijata treba da imas nivna i pazarna filozofija- kako so velat,, treba da dominirame na pazqarot za opstanok na japonskata nacija za da vazi nivna teorijata za konk*rencijata znaci karakter na filozofija kon pazarot doma i kon svetot ja diktira i odredena filozofijata kon svojot konk*rent Изменето од anakin - 06.Април.2010 во 18:58 |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
Внеси реплика | страница 12> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |