|
Прашања за исламот |
Внеси реплика |
Автор | |
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 25.Март.2010 во 19:42 |
Во галиматијасот настанат со архивирање на одредени теми од некогаш преубавиот подфорум Вероисповед, неможев да најдам соодветно место за некои прашања кои сакав да ги поставам, па си реков-зошто да не отворам една ваква тема-секогаш кога ќе имаме прашање од оваа област а неможеме да и најдеме соодветно место.
А сега да се вратам на прашањето. Би сакала некој кој навистина ги познава овие работи да ми одговори на следниве прашања: 1. Дали брак помеѓу муслиман (маж) и жена христијанка склопен цивилно, односно без присуство на хоџа се смета за валиден според исламот? 2. Дали жената христијанка во овој брак ги има истите прва кои евентуално би ги имала како муслиманка? 3. Дали и следува мехр? Поздрав до сите благочестиви муслимани, вољни за убава дискусија. Се надевам на одговор |
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
И ова ми текна:
Дали при венчавката во ислам се разменуваат бурми, и дали мажот смее да носи златна бурма? Белким нема да дозволите да умрам чекајќи? |
|
|
|
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Jas mislam deka ke pocekas za odgovorite od nasite prijateli Muslimani, zatoa sto gi nema na forumot. P.S. Nekoj od clenovite na ovoj podforum otvori navredliva tema za Muslimanite koja stvarno ne licese da stoi ovde i bese izbrisena od moderatorite. Moja pretpostavka e deka se navredija lugjeto , bas mi e zal ako e taka Navistina treba site da vnimavame kako se odnesuvame edni so drugi, bez razlika koj na koja religija pripagja ili pak e ateist. Sto ni vredi verata ako zboruvame ili pisuvame navredlivi zborovi? Kade e nasata vera? Ke bideme li opravdani pred BOG? |
|
maria_magdalena
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Жал ми е за немилата случка, но не смее да се генерализираат работите и заради поединци да се бојкотира цел форум. Лично јас многу си ги почитувам муслиманите особено од форумот и со мнозина од нив сум водела убави дискусии и до раните утрински часови, кога овој подфорум навистина цветаше (меѓу нив имало такви кои длабоко ме навредиле и ми нанеле мноооогу зло па сепак не ги бојкотирам сите). Да се разбира, во право си за тоа дека треба да внимаваме како се однесуваме едни кон други, зашто еден ден ќе застанеме пред лицето на Бог. Дали ќе се засрамиме или не-ќе зависи токму од нашите дела. Како и да е, се надевам дека кога тогаш ќе добијам одговор на прашањава кои ТОМУ СЕГА ми се многу битни. Поздрав до сите |
|
|
|
gonzo
Сениор Мачкозил Регистриран: 04.Декември.2008 Локација: У дневну Статус: Офлајн Поени: 3137 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Da ne se mazis???
|
|
You have the right to remain silent. Anything you say will be misquoted, then used against you.
|
|
maria_magdalena
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Нешто повозбудливо од тоа-се кладам, и ако сум во право ќе добијам 100 евра. |
|
|
|
Внеси реплика | |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |